Sorin Cazacu (CS Caza Powerlifting), nominalizat în Gala Sportului 2017 la Masters: ”Unii mă considerau ca fiind o macara”

Sorin Cazacu, sportiv dar și antrenor și conducător al grupării CS Caza Powerlifting Timișoara, a fost nominalizat în Gala Sportului 2017 sub egida DJST Timiș în secțiunea competitorilor masters, referindu-se cu ocazia evenimentului desfășurat miercuri după-amiază la ”Flora” atât la reușitele din anul ce iese din scenă cât și la năzuințele în perspectiva sezonului 2018…

Sorin Cazacu a semnalat că ”a fost un an foarte bogat pentru clubul nostru, în care am obţinut peste 70 de medalii, dintre care 43 de medalii de aur, 11 medalii europene şi mondiale, 7 fiind la nivel continental şi 4 pe plan global. Am reuşit să ieşim campioni naţionali pe echipe la băieţi, vicecampioni la feminin, la Campionatul Naţional în trei probe iar la Campionatul Naţional de powerlifting în proba de împins din culcat, din nou am izbutit să ieşim campioni naţionali pe echipe”.

Cazacu a mai explicat că ”am obţinut un rezultat deosebit, a fost o mare reuşită pentru clubul nostru. Am reuşit să cuceresc o medalie de bronz dar am fost foarte aproape de titlul continental la Malaga, în luna mai. Din păcate am luat locul trei şi medalia de bronz. Sperăm într-un an mai fructuos din punct de vedere financiar, sper ca domnul primar Robu şi Conşiliul Local să ne sprijine în continuare…”

Întrebat în privința fiului său, Alexandru, care caută să-i calce pe urme, Sorin Cazacu a confirmat că ”fiul meu a reuşit la U 19 să obţină două medalii de argint şi două de bronz. Acum, la U 23, este mai greu, având 20 de ani, şi este dificilă cucerirea de medalii, căci sunt sportivi mai titraţi, mai grei şi experimentaţi decât el, iar la Campionatul European a reuşit patru locuri cinci. Foarte mult contează greutatea, aproape la fel de mult precum vârsta. Un exemplu… La U 18 el a reuşit să cucerească câteva medalii, s-a luptat cu copii mai tineri decât el. Am reuşit şi noi să cucerim medalii, să intrăm în elita Campionatului Mondial şi chiar și la Campionatul European. La Mondial primele 5-6 locuri sunt ocupate de europeni. Noi, când mergem la un Campionat Mondial, ne luptăm practic cu aceiaşi care au ocupat primele patru locuri în campionatele precedente, şi este foarte greu. Sperăm ca anul viitor să obţinem rezultate mult mai bune! Am reuşit să ridic peste 350 de kilograme, unii mă considerau că sunt o macara… Am devenit campion naţional a 10-a oară consecutiv în România, am devenit campion naţional de haltere la 43 de ani, în acest an, am reuşit locul doi în Cupa României. Iar în anul ce vine sper să egalez rezultatele anterioare şi sper ca pe toate să le auresc!”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 17

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: