Sorin Cazacu, dublu campion mondial master în powerlifting în Suedia, cvadruplu medaliat

Timișoreanul Sorin Cazacu abia s-a întors triumfător de la cea de-a 13-a ediție a Campionatului Mondial de powerlifting masters din peninsula scandinavă, unde a cucerit două medalii de aur și câte una de argint respectiv de bronz, mărind totalul distincțiilor cucerite peste ani la această competiție, și este pe punctul de a pleca spre peninsula iberică, unde între 11 și 15 octombrie se va derula Campionatul European de împins din culcat.

 

Sorin Cazacu a concurat la Sundsvall, în Suedia, la categoria 120 de kilograme, și a triumfat în două probe, obținând medalii de aur la nivel mondial, devenind totodată și vicecampion mondial respectiv medaliat cu bronz. Timișoreanul a slăbit 13 kilograme pentru a se încadra în limitele acestei categorii de greutate, în care s-a impus la genuflexiuni și împins din culcat, laureat mondial, încheind al doilea, ca vicecampion, la total, respectiv al treilea la îndreptări.

Numerele sunt amețitoare, 355 de kilograme ridicate la genuflexiuni, de fapt cea mai mare greutate ridicată în competiție, respectiv 275 la împins din culcat, probă în care a avut o tentativă nereușită la 302,5 kilograme. Cazacu a ridicat la îndreptări 262,5 kilograme, totalul fiind de 892,5 kilograme ridicate.

Timișoreanul, care a fost însoțit și susținut în concurs de fiul său Alexandru Cazacu, a mărit astfel zestrea distincțiilor la nivel mondial în powerliftingul categoriei master, totalul ridicându-se acum la zece medalii de aur, 4 de argint și două de bronz, adjudecate la edițiile 2013, 2014, 2016 și 2017, cu un intermezzo în 2015, când, și accidentat fiind, n-a cătat până în SUA.

România a avut însă mare succes la Sundsvall și prin Lucica Olah, concurentă la master 3, care a triumfat în toate cele 4 probe ale categoriei 63 de kilograme, cvadruplă campioană a lumii. Iată și cele 4 medalii cucerite de timișorean la M1 în Sporthallen…

Iar din nord în sud-vest, căci urmează La Manga, pentru Campionatul European de împins din culcat, în  Spania aliniindu-se din powerliftingul timișorean Adrian Călușeriu la categoria 105 kilograme și Sorin Cazacu la 120kg, precum și Laurențiu Avram la 74 kilograme, iar tot din Alba Iulia și președintele federal al forului de profil, Ovidiu Pănăzan, la categoria 83 de kilograme, respectiv Florin Lupaș, de la Lupaș Power Bihor, la +120kg.

Gruparea condusă de Sorin Cazacu, CS Caza Powerlifting Timișoara, a fost prezentă luna aceasta și pe alte meridiane, în 6-7 octombrie, la Trencin, la Cupa Dunării, cu câțiva sportivi, Laura Bacria triumfând la categoria 63 de kilograme, medaliată cu aur, iar Ștefania Coșoreanu la 72 de kilograme, tot prima, astfel încât România a încheiat a doua pe națiuni în concursul feminin, pe când George Moise, la categoria 66 de kilograme, un medaliat cu bronz la Campionatul European, a adjudecat tot medalia de aur, din partea celor de pe Bega fiind și Cristian Oproiu, în calitate de antrenor.

Tot la Trencin au mai concurat cu succes din țară și Laurențiu Avram, din Alba Iulia, la categoria 83  de kilograme președintele federal Ovidiu Pănăzan, respectiv Daniel Ordean din Sibiu și Florin Lupaș din Bihor, România clasându-se pe locul 1 pe națiuni în competiția masculină. În paralel, la Cupa Dunării Clasic a concurat la Trencin și Radu Raica din Sibiu iar Marius Raica în calitate de arbitru internațional.

După competiția continentală din Spania, Cazacu se va reorienta la nivel național pe campionatul de împins din culcat din 11-12 noiembrie, de la Sibiu, pregătind totodată prin intermediul CS Caza Powerlifting în calitate de organizator ”Cupa Timișoara” la împins din culcat, anunțat pentru 9 decembrie la SmartFit.

Iar apropo de susținătorii timișoreanului, Cazacu le mulțumește lui Radu Benea (Venue), Vivian Vucea (Viviani Cafe), Dragoș Țarălungă, Mihai Sabo, Ion Chiș, Andreea Florea, Primăriei Timișoara și CJT, SmartFit Studio și lui Cosmin Șorban, lui Eugen Cacherda (Vitabolics), fiului său Alexandru și președintelui federal Ovidiu Pănăzan, iar în general tuturor celor care i-au fost alături.

 

Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 9

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: