Sorin Cazacu, la câțiva centimetri de medalia europeană!

Deunăzi, s-a întors de la Mariupol, Ucraina, delegația României participantă la Campionatele Europene de powerlifting. Din partea Timișoarei au participat sportivii Sorin Cazacu (cat. 120 kg), Levente Revesz (cat. 83 kg) și Silviu Popșa (cat. +120 kg)., legitimați la CS CazaPowerlifting.

Sorin Cazacu, cel mai titrat dintre reprezentanții noștri și totodată antrenor al celorlalți sportivi timișoreni, a făcut o genoflexiune cu 370 kg (record național), rezultat cu care a ocupat un remarcabil loc 5 la această probă; Cazacu a fost la câțiva centimetri de medalia de argint, dar încercarea sa la 405 kg nu a fost validată. ”Trebuia să mă las în jos încă 4-5 cm şi aveam medalia. Cel care a luat aurul a ridicat tot 405 kg, dar eu eram mai greu la cântar”, ne-a declarat Sorin. Pe lângă acest loc 5, Cazacu a ocupat locul 10 la împins culcat (240 kg) și locul 12 la îndreptări (270 kg), respectiv locul 9 la total cu 880 kg, record național absolut!

La +120 kg, Silviu Popșa a ocupat locul 10 la genoflexiuni (335 kg), locul 7 la împins culcat (257.5 kg, record național), locul 10 la îndreptări (285 kg), iar la total locul 7, cu 877.5 kg, record național. În fine, Levente Revesz a ocupat locul 10 atât la cele trei probe, cât și la total, dar a stabilit un nou record național la genoflexiuni, cu 255 kg.

Pentru timișoreni, vor urma campionatele naționale de juniori (26-27 mai, la Râmnicu Vâlcea), la care vor participa Alexandru Cazacu și Darco Marcov, ambii la categoria 83 kg. La începutul lunii iunie, aceiași doi sportivi vor merge în Danemarca, la Campionatele Europene de cadeți și juniori.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: