Sorin Cazacu și sportivii săi, salbă de 36 de medalii pentru Timișoara, dintre care 14 de aur și 15 de argint la Campionatul Național de powerlifting, în Prahova

Nu mai puțin de 36 de medalii, dintre care 14 de aur, 15 de argint și 7 de bronz, au cucerit ridicătorii de greutăți timișoreni la Campionatul Național de Powerlifting echipat, la Blejoi, în Prahova, reputatul veteran evergreen Sorin Cazacu având toate motivele de satisfacție și a se declara mândru de reușitele la fel de inimoșilor sportivi pe care-i îndrumă. Încă o participare așadar cât se poate de reușită a practicanților de powerlifting din Banat, într-o suită de succes peste ani, inițiată de președintele antrenor al CS Caza Powerlifting Timișoara, Sorin Cazacu, implicat totodată ca vicepreședinte federal dar și arbitru internațional.

Prezență cât se poate de consistentă a sportivilor timișoreni din powerlifting la Campionatul Național de profil disputat la finele săptămânii în sudul țării, unde elevii  lui Sorin Cazacu au câștigat nu mai puțin de 14 probe de concurs, obținând locul 2 în alte 15 cazuri.

Fiica antrenorului, Alexandra Cazacu, a concurat în limitele categoriei de greutate -57 kilograme, la grupa de vârstă U23, sub culorile ardelenilor de la Unirea Alba Iulia, și a cucerit mai multe medalii de aur, la genuflexiuni, cu 145 de kilograme ridicate, la categoria U23, în rândul senioarelor încheind pe locul 2, la împins din culcat, cu 57,5 kg, locul 1 la U23 si locul 3 la senioare, la îndreptări, cu o performanță de 137,5 kg, pe locul 1 la U23 si locul 2 la senioare, totalul de 340 de kilograme ridicate asugurându-i locul I la categoria U 23 si locul 2 între senioare. Alexandra a câștigat astfel titlul de campioană absolută la U 23, urcând și pe podiumul clasamentului general la senioare, a treia.

Rebeca Lohmuller a concurat la categoria -76 kg în cadrul grupei de vârstă U18, ca sportivă a Caza Powerlifting Timișoara, iar la genuflexiuni a ridicat 87,5 kg, pe locul 1 la U18 si pe locul 3 la senioare, la împins din culcat a ridicat 40 kg, pe locul 1 la U18 si pe locul 4 la senioare, la îndreptări ridicând 100 kg, tot pe locul 1 la U18 ani si locul 4 la senioare. La total, cu 227,5 kilograme, pe locul 1 și campioană a țării la U 18, pe locul 4 între senioare.

Bogdan Pop (cat. -74 kg), concurând la seniori pentru Caza Powerlifting, a ridicat la genuflexiuni 207,5 kg, clasându-se pe locul 2, la împins din culcat 150 kg – tot pe locul 2, la îndreptări 207,5 kg, pe locul 4, iar la total 565 kg, pe locul secund, vicecampion al țării.

Clasări pe podium și pentru Giuliano De Sabata la categoria -93 kg a seniorilor, sub culorile CS Caza Powerlifting, la genuflexiuni cu 225 kg ridicate – pe locul 3; la împins din culcat 180 kg – pe locul 2; la îndreptări 235 kg – locul 3, totalul de 640 kilograme aducându-i locul 2.

Adrian Călușeriu, un greu al categoriei -105 kg, de la Caza Powerlifting Timișoara, a ridicat la genuflexiuni 150 de kilograme – pe locul 4, la împins din culcat 195 kg – locul 3, la îndreptări 230 kg – pe locul 2, totalul de 575 kilograme ridicate plasându-l pe locul 5.

Fiul lui Sorin Cazacu, Alexandru, a concurat la categoria -120 kg, pentru Unirea Alba Iulia, la genuflexiuni ridicând 305 kg – pe locul 1, la împins din culcat 220 kg – locul 1, la indreptări 230 kg – locul 2, cu un total de 755 kg, pe locul I.

Un și mai mare greu, Sorin Cazacu, a lăsat cămașa albă și cravata de vicepreședinte federal și a urcat pe scenă pentru a ridica la categoria -120 kg, între seniori dar și masters 1, pentru Universitatea din Alba Iulia, la genuflexiuni 290 kg – pe locul 2, iar la masters pe locul 1; la împins din culcat 220 kg – tot pe locul secund iar la masters locul 1; la îndreptări 200 kg, pe locul 3 iar la masters pe locul 2, la total (710 kg) situându-se pe locul 2, iar la masters pe locul 1.

Ultimul dar nu cel din urmă, un și mai mare greu, Sorin Popșa, la categoria +120 kg seniori, sub culorile Universității din Alba Iulia, la genuflexiuni ridicând 332,5 kg – pe locul 2, iar la îndreptari 280 kg, pe locul 3, în vreme ce la împins din culcat si la total nu a punctat.

Ce urmează în calendarul competițional al timișorenilor?

Campionatul European de Powerlifting rezervat juniorilor, tineretului si seniorilor, la Plzen, în Cehia, programat în perioada 3-8 mai, când vor participa si 3 sportivi antrenati de Sorin Cazacu, și anume fiica sa Alexandra – la categoria -52 kg, la tineret și U23, precum și Bogdan Pop (la cat. -74 kg seniori), respectiv Alex Cazacu la categoria -120 kg seniori.

După reușitele din Prahova, Sorin Cazacu a spus: ”Vreau să mulțumesc colegului meu – președintele F.R. Powerlifting, Pănăzan Ovidiu, pentru sustinere, și să-l felicit alături de co-organizatorul competiției, Oproiu Cristian. Mulțumesc prietenilor mei care mă susțin, Radu Uță și Dragoș Țarălungă, îi mulțumesc lui Cosmin Șorban de la Smartfit Studio, lui Eugen Cacherda de la Vitabolic. Mulțumesc soției mele, Cazacu Codruța, pentru răbdare și susținere! Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi! Mulțumesc și clubului Unirea Alba Iulia respectiv clubului Universitatea Alba Iulia!”

Fotografiile

 

 
 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 1

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: