Timișoreanca Alexandra Cazacu, argint și 3xbronz la U23 în Cehia la Campionatul European de powerlifting: FOTO

Timișoreanca Alexandra Cazacu a cucerit nu mai puțin de 4 medalii la ediția din acest an a Campionatului European de powerlifting din Cehia, o mândrie pentru tatăl său, reputatul sufletist multiplu laureat Sorin Cazacu, fondator, președinte, antrenor și sportiv al CS Caza Powerlifting Timișoara. În vârstă de 18 ani, Alexandra a ridicat umăr la umăr cu sportive cu până la 5 ani mai mari, pentru bănățeancă urmând ridicările la Campionatul Mondial de Tineret U23 de la Istanbul, la finele lunii august.

Nu mai puțin de 31 de medalii au obținut ridicătorii români de powerlifting sub îndrumarea antrenorului principal Ovidiu Pănăzan și a 3 antrenori asistenți la Campionatul European de juniori, tineret si seniori găzduit de Cehia la Plsen între 3 și 8 mai, urcând astfel pe podiumul ierarhiei echipelor de tineret, pe locul 3.

România a avut 14 ”tricolori” la start la Plsen, dintre care 3 sportivi îndrumați de Sorin Cazacu, totodată vicepreședinte al F.R. Powerlifting, care a participat de astă dată în calitate de antrenor si arbitru internațional, implicat la categoriile 93 și 105 kilograme seniori, arbitrând și un record mondial în cadrul primei categorii menționate. În delegația ”tricoloră” în Cehia s-au regăsit și 2 arbitri internaționali.

Timișoreanca Alexandra Cazacu a concurat la categoria de greutate -52 kilograme a grupei de vârstă tineret (sub 23 de ani), ridicătoarea legitimată la C.S. Unirea Alba Iulia cucerind o medalie de argint și 3 medalii de bronz. Locul secund l-a obținut la îndreptări, cu o reușită de 135 de kilograme, ”argint”, pe când a treia a încheiat la genuflexiuni, cu 130 de kilograme ridicate, la împins din culcat, cu 50 de kilograme, și la ”Total”, cu 315 kilograme. 

Timișoreanul Bogdan Pop, sportiv la C.S. Caza Powerlifting Timisoara concurând la categoria -74 kg a seniorilor, a obținut două clasări pe locul 5 și alte două clasări pe locul 6, foarte onorabile la acest nivel competițional pentru ridicătorul descoperit și format de Darko Marcov.

Pe locul 5 s-a clasat în concursul de genuflexiuni, cu 215kg ridicate, și tot pe 5 la ”Total” cu 575 de kilograme ridicate, grație și reușitelor de la împins din culcat, cu 150 de kilograme ridicate, pe locul 6, respectiv îndreptări (210 kg), tot pe locul 6.

Timișoreanul Alexandru Cazacu – fiu cel mare al lui Sorin Cazacu, un ”greu” la categoria -120kg seniori, legitimat la C.S.Unirea Alba Iulia, a izbutit o clasare pe locul 8, două pe locul 9 și o clasare pe locul 10, la prima sa participare la un Campionat European de seniori.

La genuflexiuni a semnat un record personal, 320 de kilograme, cu care a cucerit locul 8 între seniorii Europei la această probă de concurs, la împins din culcat ridicând 225 de kilograme, pe locul 9, precum la îndreptări, cu 230kg. Totalul, de 775 kilograme ridicate, un alt record personal al lui Alexandru Cazacu.

Postcompetițional, în calitate de vicepreședinte al F.R. Powerlifting, timișoreanul Sorin Cazacu ne-a spus ”țin să mulțumesc întregii noastre delegații, sportivilor, antrenorilor,arbitrilor, susținătorilor, pentru rezultatele deosebite pe care le-a avut România! Vreau să mulțumesc colegului meu Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifting – antrenor federal și conducătorul delegației de la acest Campionat European. Mulțumesc prietenilor mei Radu Uță, Dragoș Țarălungă, Cristian Ungureanu, Giuliano de Sabata, Cosmin Șorban – de la Smartfit Studio, Eugen Cacherda – de la Vitabolic, Viviani Vucea de la Viviani Cafe, Bogdan Bondar de la Bogmiradi-Service Auto, surorii mele Dana Cazacu, mătușii mele Rujea Penda! Mulțumesc soției mele Codruța pentru înțelegere, susținere și pentru cei 2 copii minunați pe care mi i-a dăruit!”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: