Anesi, pre-Dinamo: ”Vor fi ceva schimbări dar nu prea multe. Le facem săptămâna viitoare”

Sosene Anesi a relevat astăzi în conferința de presă a celor de la Timișoara Saracens RC UVT că un număr mai mare de schimbări în XV-le de start va fi efectuat la ora ultimului joc din retur, de sâmbătă 30 mai de la ora 13, acasă cu CS ”U” Cluj, dar nu neapărat și sâmbătă la București, unde roș-negrii vor urmări mai ales să-și consolideze ascensiunea recentă.

Câștigătorii medaliei de bronz în Superliga 2014, deținători ai Cupei României, distincții obținute cu Sosene Anesi la cârmă

Cu Sosene Anesi la cârmă, în toamna lui 2014, cei din Ronaț câștigau medalia de bronz în Superliga tocmai împotriva lui Dinamo, la București, iar apoi și Cupa României

 

 

Așadar, în ciuda faptului că liderul a ieșit din seria de cele mai dificile 3 confruntări, la București cu Steaua, acasă cu campionii băimăreni și din nou în capitală, cu CSM Olimpia, Timișoara Saracens nu-și permite luxul de a lăsa piciorul de pe pedala de accelerație, căutând să-și continue și sâmbătă de la ora 13, pe ”Florea Dumitrache”, buna formă manifestată în ultimele două apariții.

”Trebuie să terminăm tare acest retur, așa că sunt foarte importante ultimele două meciuri. La Dinamo va fi foarte greu, deoarece suntem pe terenul lor, știu ce intenții au, așa încât trebuie să ne păstrăm concentrarea, căci în rest, echipă avem, lot avem, suntem într-o bună formă sportivă la ora actuală, cu bune performanțe, suntem o formație bună, însă nu vrem să ne relaxăm, ci să rămânem modești și să fim concentrați. Să facem bine lucrurile simple, ceea ce trebuie făcut!”, a explicat antrenorul secund neo-zeelandez, Sosene Anesi.

”Vor fi ceva schimbări sâmbătă dar nu foarte multe, căci dorim să păstrăm ritmul pozitiv în care am intrat și ar urma să facem mai multe înlocuiri săptămâna viitoare. Va fi o oportunitate să aibă meciuri și să fie aduși la același nivel înainte de Cupa Regelui și cei care n-au prea jucat până acum, dar până atunci ne concentrăm să învingem la București, și dacă se poate cu bonus ofensiv, cu punctaj maxim. Ca efectiv, sunt mereu probleme la liniile dinapoi, Conache nu este 100% și nu dorim să îl forțăm, așa că va fi menajat, iar Jody la fel, nu este disponibil pentru selecție, deci ei vor avea 2-3 săptămâni la dispoziție pentru a reveni 100% în plenitudinea forțelor. Dar vom fi acoperiți și la apărători căci au mai ajuns din înaintare să treacă și la liniile dinapoi, să îi folosim acolo dacă n-avem…”, a mai spus Anesi.

Neo-zeelandezul a văzut jumătatea plină a paharului în faptul că Timișoara Saracens are mulți selecționabili în loturile ”Stejarilor” și României A, explicând că ”nu tot timpul avem ocazia să folosim unii jucători și deoarece avem un lot consistent numeric și valoric, putem astfel să-i aducem pe cei mai tineri, sau care nu au atâta experiență competițională, ori care n-au jucat suficient, să-i aducem așadar la nivelul la care vrem. Va fi greu dar o văd ca pe o bună oportunitate pentru tineri să-și înfățișeze talentul și potențialul, și poate fi o reușită, căci ei știu ce au de făcut și trebuie doar să pună în aplicare. Așa încât cred că numirea multor selecționabili este un lucru bun dintr-un punct de vedere, dar eu cred că și mai mulți puteau fi convocați, ori noi nu putem controla asta ci doar suntem mândri pentru cei care au fost chemați. Dar nu vrem să ne bazăm mereu pe cei mai buni și experimentați, căci nu numai ei sunt componenții noștri și suntem norocoși să avem asemenea consistență a lotului”.

Iar mai în glumă, mai în serios s-a atins și subiectul că Sosene Anesi va fi cât de curând pe lista potențialilor convocabili în 23-ul sau chiar XV-le Timișoarei, ceea ce n-ar constitui deloc o surpriză, dat fiind capacitatea, experiența și menținerea într-o bună formă a fostului rugbist All Blacks, sosit pe Bega în calitate de jucător, chiar dacă în ultima vreme a condus de pe bancă, în calitate de secund. ”Ar fi minunat dar jucătorii sunt prioritari pe lista mea de selecție, ei sunt primii…”, a surâs Anesi, căruia i-ar trebui doar forma de meci, să-și reintre în mână…

Victoria din tur cu Dinamo, 39-15 pe 18 aprilie, rămâne a doua cea mai categorică înregistrată de timișoreni în actuala stagiune. Jocul de sâmbătă de la ora 13 e difuzat de www.rugbytv.ro.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Rugby: