Astăzi, decizia pentru antrenorul Heikell! Timișoara Saracens RCM UVT prezintă ultimele 6 achiziții: ”Patru sunt chiar foarte tineri!” Inclusiv avocatul australian O`Donnell: ”Știam că aici iernile sunt reci iar femeile, fierbinți”

Cu câteva zile înaintea debutului în Superliga 2015, programat duminică la ora 11 pe stadionul ”Dan Păltinișanu” contra Stelei, Timișoara Saracens RCM UVT a numit în cadrul conferinței de presă găzduită de la ora 13 ultimele 6 achiziții pentru noul sezon, adăugate ”pachetului” de transferuri introdus în scenă la începutul pregătirilor, și însumând astfel 39 de rugbiști. Attila Brosovszki, manager al clubului de pe Bega, a mai oferit și alte detalii, cum ar fi de exemplu despre așteptarea de către galben-albaștri a deciziei Biroului Federal în privința anulării sau reducerii suspendării antrenorului principal Grainger Heikell. ”Azi vom primi un răspuns oficial, ar mai fi undeva la 3 luni de suspendare”.

 

”Acestea sunt ultimele achiziții, cu care am definitivat lotul pentru acest sezon”, a menționat Brosovszki în deschiderea conferinței de presă, prezentându-i apoi succint pe sportivi, dintre care 3 s-au înfățișat la fața locului.

Cap de listă, Hayden O`Donnell, ”un australian cu cetățenie neo-zeelandeză, un mijlocaș la grămadă în vârstă de 22 de ani, cu un CV destul de interesant la U18 și U21 în perioada 2010-2013, votat ca fiind cel mai bun mijlocaș la grămadă al întrecerii”. Sportivul din emisfera sudică a explicat că ”sunt de două săptămâni aici și este o foarte bună experiență, ca o schimbare de la viața de student, trecând la a efectua antrenamente în fiecare zi, iar a juca ca mod de trai este un vis care devine realitate. N-am știut prea multe despre România, și totul s-a perfectat foarte repede, într-o săptămână, dar ce știam dinainte era că iernile sunt reci și femeile, fierbinți. Am absolvit Universitatea pentru a deveni avocat iar acum am ales opțiunea mai ușoară…”

Amfitrionii au explicat că dintre noile achiziții Vlădeanu și Ciaparii nu au încheiat ședința de fizioterapie ca parte a pregătirilor zilei de luni iar Avramovic se află în Serbia, din motive birocratice, cei 3 absentând de la prezentarea oficială.

Totuși, și ei vor fi înfățișați cu ocazia prezentării oficiale a echipamentelor de joc, în dungi orizontale roș-negre respectiv galben-negre, ce va avea loc joi la ora 18 în Iulius Mall, la Intersport.

Până atunci, să-i trecem în revistă și pe ceilalți, conform spuselor managerului Brosovszki: ”Cătălin Vlădeanu este un flanker de 32 de ani care a câștigat în trecut Cupa României, în 2011, cu RCM Timișoara, dar din păcate o accidentare l-a ținut departe de teren în ultimii 2 ani. Am achiziționat și un tânăr de 23 de ani, mijlocaș la grămadă, Eduard Ciaparii, de la U Cluj. Cătălin Robotă este un fost junior al lui RCM Timișoara, care, din păcate, în lipsă de personal la juniori, a trebuit să întrerupă temporar activitatea, revenind însă cu acest prilej. Samuel Cira este un pilier de la U Cluj, în vârstă de 21 de ani, în care ne punem speranțe. Iar Dimitar Avramovic are 19 ani și este o aripă de la Partizan Beograd, un tânăr de perspectivă, care sperăm că va reuși să crească la clubul nostru. Patru dintre ei sunt chiar foarte tineri și am ales să-i aducem lângă echipă, să le dăm șansa să crească”.

Brosovszki a explicat cu această ocazie că postul pe care clubul timișorean mai căuta să se întărească în această iarnă a fost cel de mijlocaș la grămadă. ”Sunt 39 de jucători din lotul nostru oficial înregistrați la FRR. Este cel mai mare lot pe care l-a avut clubul dar nu este și cel mai mare din Superligă, sunt între 50 și 60 la CSM București, luați de peste tot, de la Farul, Constanța, Steaua, Dinamo, Baia Mare, Timișoara. Într-adevăr, CSM s-a întărit, însă principalul nostru adversar suntem noi înșine. CSM s-a întărit foarte tare dar rămâne de văzut, să și confirme. Steaua și-a pierdut câteva jucători, și-au mai adus câțiva jucători, dar după părerea multora se pare că ar fi mai slăbuță decât în trecut…”

A vorbit și antrenorul principal interimar Sosene Anesi, care a confirmat că accidentarea la cap suferită sâmbătă după-amiază de Valentin Popârlan în eșecul României cu 6-15 la București cu Georgia trebuie tratată ”destul de serios, motiv pentru care cel mai probabil nu va fi convocat pentru jocul de duminică. Majoritatea sunt însă apți, cu excepția lui Lemnaru, care are o accidentare la spate și sperăm să alerge cât de curând, să fie bun de joc în următoarele două luni. Sunt foarte entuziast să-i avem în lot și pe nou veniți, care sunt entuziaști la rândul lor să facă parte din colectivul nostru. Sportivii noștri au lucrat din greu în aceste 7-8 săptămâni de pregătiri în care din păcate am avut un singur meci de pregătire, cu U Cluj. N-am avut ocazia în acel amical să văd prea multe din jocul noilor veniți, dar i-am văzut în pregătiri și demonstrează bune calități pentru a aspira să facă parte din echipă. Bogdan Almășan a condus o foarte bună pregătire fizică de iarnă prin care toți sunt în parametri și am avut un bun prilej, cu învățăminte și cu multe lucruri pozitive, în meciul de verificare cu U Cj, iar de atunci antrenamentele de săptămâna trecută au fost foarte bune”.

Tânărul Robotă a spus: ”Sunt foarte încântat că am fost ales să fac parte din lotul de seniori al Timișoarei, căci de mic mi-am dorit să joc rugby la RCM Timișoara. Am fost primit așa cum se cuvine și sper să ajung să joc în prima echipă!” Robotă a început rugby-ul la vârsta de 17 ani sub îndrumarea profesorului Ioan Chiriță, la CSȘ Bega.

Samuel Cira a zis la rândul său că ”sper să pot demonstra de ceea ce sunt capabil și de-abia aștept să pot juca cu colegii mei. Atmosfera este plăcută, băieții sunt foarte de treabă, îți sar în ajutor, dar antrenamentele sunt destul de grele pentru mine, căci nu sunt prea obișnuit cu un asemenea nivel, venind de la juniorat”.

:::

SuperLiga 2015 se va desfășura după următorul program:

– calificări pentru baraj Semifinale, jocuri tur – retur, fiecare cu fiecare (14 etape – 12 jocuri/echipă);

– baraj Semifinale: ocupantele locurilor II cu VII, III cu VI și IV cu V, pe terenurile echipelor mai bine clasate. Ocupanta locului I stă; (1etapă – 1joc/echipă);

– semifinale: locul I cu locul IV și II cu III, pe terenurile echipelor mai bine clasate. Locul II este cîștigătoarea dintre locul II și locul VII, locul III este câștigătoarea dintre III și VI și locul IV este câștigătoarea dintre IV si V. (1 etapa – 1 joc/echipă);

– finale: câștigătoarele semifinalelor dispută locurile I și II, iar învinsele locurile III și IV (1 etapă – 1 joc/echipă). În urma solicitărilor exprimate de managerii echipelor SuperLigii în reuniunea din 22.11.2014, locul de desfășurare al acestora ar putea fi un oraș din Transilvania, care va fi decis prin hotărâre de Birou Federal.

– ca sistem de desfășurare pe 2015, învinsele din barajele semifinale 1 și 2, precum și ocupanta locului 7 din calificări vor mai juca un tur (conform Tabelei Berger) în 6, 10 și 14 septembrie 2015, echipele plecând de la 0 puncte în clasament. La calculul jocurilor, pozițiile echipelor vor fi: locul 1 – învinsa din BARAJUL SEMIFINALE 1; locul 2 – învinsa din BARAJUL SEMIFINALE 2; locul 3 – locul 7 din calificări.

Programarea jocurilor de calificare in baraj semifinale se va face conform Tabelei Berger, luandu-se ca baza de calcul clasamentul editiei 2014 a SuperLigii CEC Bank. Ziua de competitie este sambata, iar ora de incepere a partidelor va fi stabilita de Departamentul Competitii, cu exceptia meciurilor, care fiind televizate, pot suferi modificari in functie de grila de programe a postului respectiv, iar in mod exceptional, in cazuri bine justificate, se pot programa si juca partide si in alte zile ale saptamanii in conformitate cu prevederile R.O.A.R .

PROGRAM JOCURI SUPERLIGA CEC BANK, cu 7 cluburi la start: 1. C.S. Știința – CSM Baia Mare 2. R.C.J. Farul Constanța, 3. Timișoara Saracens RCM UVT, 4. C.S. Dinamo București, 5. C.S. U. Cluj, 6. C.S.A. Steaua, 7. C.S.M. – Olimpia București

TUR – CALIFICĂRI BARAJ PENTRU SEMIFINALE:

Etapa I / 29.03.2015: 1.RCJ Farul Cta.-CSM-Olimpia, 2. Timișoara Saracens RCM UVT-CSA Steaua,3.CS Dinamo-CS U Cluj, CS Stiinta-CSM B. Mare stă.

Etapa a-II-a / 04.04.2015: 4.CSA Steaua-CS Dinamo, 5. CSM-Olimpia – Timișoara, 6.CS Stiinta-CSM B. Mare-RCJ Farul Cta. CS U Cluj sta.

Etapa a-III-a / 10.04.2015: 7 Timișoara – CS Știința – CSM Baia Mare, 8.CS Dinamo-CSM-Olimpia 9.CS U Cluj-CSA Steaua RCJ Farul Cta. sta.

Etapa a-IV-a / 18.04.2015: 10.CSM-Olimpia-CS U Cluj 11.CS Stiinta-CSM B. Mare-CS Dinamo 12.RCJ Farul Constanța – Timișoara, CSA Steaua sta.

Etapa a-V-a / 25.04.2015: 13.CS Dinamo-RCJ Farul Cta. 14.CS U Cluj-CS Stiinta-CSM B. Mare 15.CSA Steaua-CSM-Olimpia, Timișoara stă.

Etapa a-VI-a / 29.04.2015: 16.CS Stiinta-CSM B. Mare-CSA Steaua, 17.RCJ Farul Cta.-CS U Cluj, 18.Timișoara – CS Dinamo, CSM-Olimpia sta.

Etapa a-VII-a / 02.05.2015: 19. CS U Cluj – Timișoara, 20.CSA Steaua-RCJ Farul Cta. 21.CSM-Olimpia-CS Stiinta-CSM B. Mare CS Dinamo sta.

RETUR – CALIFICĂRI BARAJ PENTRU SEMIFINALE…

Etapa a – VIII-a / 09.05.2015: 22.CSM-Olimpia-RCJ Farul Cta. 23. CSA Steaua – Timișoara, 24.CS U Cluj-CS Dinamo CS Stiinta-CSM B. Mare sta.

Etapa a IX- a / 16.05.2015: 25.CS Dinamo-CSA Steaua 26. Timișoara – CSM-Olimpia, 27.RCJ Farul Cta.-CS Stiinta-CSM B. Mare CS U Cluj sta.

Etapa a X –a / 20.05.2015: 28. CS Știința CSM Baia Mare – Timișoara, 29.CSM-Olimpia-CS Dinamo 30.CSA Steaua-CS U Cluj RCJ Farul Cta. sta.

Etapa a XI-a / 23.05.2015: 31.CS U Cluj-CSM-Olimpia 32.CS Dinamo-CS Stiinta-CSM B. Mare 33.Timișoara – RCJ Farul Constanța, CSA Steaua sta.

Etapa a XII-a / 30.05.2015: 34.RCJ Farul Cta.-CS Dinamo 35.CS Stiinta-CSM B. Mare-CS U Cluj 36.CSM-Olimpia-CSA Steaua. Timișoara stă.

Etapa a XIII-a / 18.10.2015: 37.CSA Steaua-CS Stiinta-CSM B. Mare 38.CS U Cluj-RCJ Farul Cta. 39. CS Dinamo – Timișoara. CSM-Olimpia sta.

Etapa a XIV-a / 24.10.2015: 40. Timișoara – CS U Cluj, 41.RCJ Farul Cta.-CSA Steaua 42.CS Stiinta-CSM B. Mare-CSM-Olimpia CS Dinamo sta.

BARAJ PENTRU SEMIFINALE: 31.10.2015. Locul 2 cu locul 7, locul 3 cu locul 6 si locul 4 cu locul 5, pe terenurile echipelor mai bine clasate.

SEMIFINALE: 07.11.2015. Locul 1 cu castigatoarea din meciul 45 si castigatoarea din meciul 43 cu castigatoarea din meciul 44 pe terenurile primelor echipe.

FINALELE: 28.11.2015.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Rugby: