Borzaş: „Aşteptăm startul Cupei României!”

Nu mai este mult pînă la ora debutului Cupei României, programat peste 3 săptămîni, în 10 noiembrie, odată cu faza optimilor de finală, iar noua campioană naţională a României, RCM mvt UV Timişoara, triumfătoare în Superliga 2012, îşi continuă pregătirile şi este deja cu gîndul atît la apărarea trofeului în competiţia K.O. cît şi la realizarea eventului campionat – cupă, unii dintre componenţii lotului participînd în acest răstimp la Superliga de rugby în 7, cu un al doilea turneu, astăzi, în Bucureşti, ceva mai fructuos, respectiv un al treilea şi ultimul, sîmbăta viitoare, în Ronaţ.

„Astăzi am cîştigat două jocuri, am remizat unul şi am pierdut alte două”, a punctat mai bunul bilanţ antrenorul Dan Borzaş, ex-rugbyst al Universităţii şi secretar general al clubului, care îi ţine locul lui Chester Williams cu ocazia competiţiei de rugby în 7.

Borzaş, care a convocat pentru acest al doilea turneu bucureştean acelaşi lot deplasat şi sîmbăta trecută, a explicat că 7-le de start a variat de la joc la joc şi „la fiecare meci am tot schimbat componenţii”, pentru a le oferi un respiro şi în condiţiile în care disputele cu durata a cîte 7 minute repriza şi două minute de pauză se succedau la circa 20 minute una de alta. Jocurile galben-albaştrilor s-au disputat pe unul dintre cele două terenuri rezervate competiţiei, şi anume pe suprafaţa sintetică de la Arena naţională „Arcul de Triumf”, explicînd că Ronaţul va pune la dispoziţie un unic teren cu ocazia ultimului turneu al Superligii în 7, de sîmbăta viitoare, cînd toate cele 8 prim-divizionare se vor reuni în vestul Timişoarei.

Competiţia de pe Bega va demara dimineaţa la ora 9 (sîmbătă 27 octombrie), dar pe-atunci campionii la rugby în XV vor fi cu atît mai mult cu gîndul la reeditarea bunului parcurs din 2011 în Cupa României: „Aşteptăm Cupa României, acesta este obiectivul nostru real pe final de sezon. Nu s-a înregistrat nici o schimbare în cadrul lotului, nefiind perioadă de transferări”, a explicat Borzaş ordinea evidentă a priorităţilor.

Competiţie din luna noiembrie în care Chester Williams nu-l va avea la dispoziţie doar pe principalul marcator, Valentin Calafeteanu, care aşteaptă a primi veşti bune în privinţa începerii recuperării dar care în mod cert nu va evolua în următoarele 6 luni.

Ca rezultate înregistrate astăzi la Bucureşti, timişorenii au remizat cu RCJ Farul Constanţa, 5-5, după care au cedat Stelei, 5-47, şi au dispus de Poli Agro Iaşi, cu 24-12.

Ajunşi în play-out, bănăţenii au încheiat finalmente pe locul 6, dispunînd de „U” Cluj, cu 19-0, şi cedînd băimărenilor, ajunşi şi de data asta tot în zona locurilor 5-8 şi tot ca o evidenţă clară a priorităţilor, cu 17-21.

Steaua şi-a adjudecat astăzi cel de-al doilea trofeu, după ce a dispus de Dinamo, în finala play-off.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Rugby: