Borzaş, întâlnire marţi în Bucureşti cu Vlaicu şi Lucaci

RCM mvt UVT Timişoara s-a reunit luni la ora 14, la stadionul „Gheorghe Răşcanu” din Ronaţ, în vederea pregătirii noului sezon, ce demarează în 24 martie, şi pe care galben-albaştrii îl atacă din postura de ocupanţi ai locului 3 în Superligă şi câştigători ai Cupei României. Nu toţi componenţii lotului vor fi prezenţi încă de la primele antrenamente, ceea ce constituie „o mare problemă”, după cum admite Dan Borzaş, director sportiv.

Astfel, cea mai mare bătaie de cap o constituie absenţele unor jucători cheie, convocaţi în reprezentativa „Stejarilor”, şi care se vor alătura colegilor de echipă de la Timişoara abia în 19 martie, cu câteva zile înaintea începerii noii ediţii de campionat, răstimp în care vor avea în program 5 meciuri cu selecţionata naţională în cadrul Cupei Europene a Naţiunilor. Este vorba cel puţin despre Valentin Calafeteanu, căpitan cu recordul naţional de 196 de puncte în contul „Leilor din Banat”, strânse inclusiv din 27 de lovituri de pedeapsă, şi Mădălin Lemnaru, recordman al eseurilor reuşite în trecuta ediţie a Superligii, cu 11 la activ, care nu se vor antrena în următoarele două luni laolaltă cu gruparea de pe Bega, un impediment pentru optimizarea relaţiilor de joc, după cum remarca şi Borzaş, care a fost anunţat din partea Federaţiei Române de Rugby în privinţa unei potenţiale noi convocări, aşteptată pe adresa bănăţenilor în aceste zile. Rămâne de văzut cine este cel de-al treilea jucător dorit în sânul naţionalei.

La selecţionata naţională se regăsesc şi Viorel Lucaci, flanker, şi Florin Adrian Vlaicu, utilizaţi de timişoreni în finala Cupei României Gold Corporation, câştigată pe 3 decembrie la Alba Iulia, şi care „normal sunt încă legitimaţi la noi. N-am ajuns să perfectăm contractele lor dar mâine dimineaţă, când voi fi în Bucureşti, voi discuta cu cei 2 jucători”, după cum a explicat Dan Borzaş în privinţa componenţilor transferaţi de la Steaua în săptămâna ultimului act al competiţiei K.O.

Totodată, Căpăţână, Pungea şi Fântânaru mai au de jucat sâmbătă un ultim meci sub culorile „Lupilor” Bucureşti, ceea ce implică faptul că nu vor participa în această săptămână la antrenamentele de repornire a motoarelor, programate dimineaţa la clubul de fitness Tonik Gym, în zona Bucovina, preponderent fizice, iar după-amiaza de la ora 15 la arena proprie, pentru readaptarea la efort, dar momentan fără balonul oval. Ceea ce înseamnă deja două antrenamente pe săptămână, derulate sub bagheta lui Cosmin Cioriciu, tânăr antrenor care ghida RCM mvt UVT spre performanţele de la finele toamnei, şi care de la începutul săptămânii viitoare îşi va reprelua rolul de „secund”, ca şi la startul pregătirilor din 2011, atunci cu Alexandru Domocoş principal.

Cioriciu îl va seconda în 2012 pe principalul Chester Williams, sud-african ce va ateriza la Timişoara lunea viitoare, la ora 17,30, de peste mări şi ţări fiind aşteptaţi şi alţi componenţi din emisfera sudică. Astfel, dintre cei care puneau umărul în toamnă la ascensiunea Timişoarei, Kinikilau şi Palu „sigur nu mai revin, ei şi-au exprimat dorinţa să rămână acasă, primul din motive familiale, Palu deoarece are afecţiuni medicale”, după cum a precizat Dan Borzaş, Makapelu şi Pahulu fiind în schimb aşteptaţi în Banat pe 20 ianuarie.

În ceea ce priveşte indisponibilităţile, Gabriel Conache, Andrei Iftode şi Gheorge Bizo nu vor putea evolua până la mijlocul verii, ca urmare a accidentărilor suferite în sezonul trecut, necesitând intervenţii chirurgicale. Cu alte cuvinte cei 3 vor rata fără doar şi poate debutul din 24 martie, programat la Bucureşti, cu CSM din localitate, ca prim meci dintr-un total de „vreo 30 de meciuri”, conform estimării lui Borzaş, număr de jocuri superior celui din 2011.

Astfel, timişorenii vor avea parte de 14 dispute în calificările Superligii, ce iau sfârşit pe 11 august, răstimp în care vor disputa, în iunie, şi cele 3 partide ale campionatului de rugby în 7. RCM mvt UVT va mai avea apoi 6 meciuri în grupa play-off a elitei rugbyului românesc, semifinala şi finala fiind programate în 29 septembrie şi 6 octombrie. Cu alte cuvinte 22 de trepte pentru atingerea titlului… Plus alte 3 apariţii, pe parcurs, în versiunea în şapte.

Spre deosebire de trecuta ediţie, timişorenii îşi vor apăra trofeul Cupei României abia după încheierea ostilităţilor în campionat, şi anume în fazele din 10, 17 şi 24 noiembrie, cu finala programată pe 1 decembrie. RCM trecea în 2011 în drumul spre trofeu de Rulmentul Bârlad, în optimi, iar apoi de dinamovişti şi stelişti, pentru a dispune cu 32-10 de campionii băimăreni, în finala ardeleană.

Cert mai este că galben-albaştrii vor efectua stagiul de pregătire centralizată tot la Valea lui Liman, ca şi în iarna trecută, şi cel mai probabil la mijlocul lui februarie. „Dar nu vom stabili datele exacte ale cantonamentului până nu vine Chester Williams. Apoi, în martie, vom disputa câteva meciuri amicale, la Bucureşti, unde vom disputa două-trei jocuri”, după cum a mai spus Borzaş.

Cam atât, momentan, din sânul unicei grupări la sporturi cu minge pe echipe din Timişoara ce a adus un trofeu în oraş în 2011.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: