Burcea, titular cu Canada. De la RCM Timișoara, Popîrlan, Calafeteanu. De la băimăreni, Botezatu, Gal

Lynn Howells, selecționerul ”Stejarilor”, a apelat la 6 modificări în XV-le de start al ultimului joc test din luna noiembrie, de sâmbătă de la ora 18,30, contra Canadei (TVR2; www.rugbytv.ro), față de eșecul de sâmbăta trecută, 13-18 cu niponii.

Căpitanul Stelian Burcea cu trofeul Superligii, pentru timișoreni

Printre noutăți, și Stelian Burcea, de la RCM UVT Timișoara mai figurând în formula de start și Valentin Popîrlan, în linia a II-a, respectiv Valentin Calafeteanu, numărul 9. De la campioana CSM Știința Baia Mare, pe care galben-albaștrii o vor întâlni duminică 30 noiembrie, la Cluj, în finala Cupei României, sunt incluși în garnitura contra nord-americanilor Ionuț Botezatu și Csaba Gal. Majoritatea componenților, atât dintre titulari cât și între rezerve, provin de la cluburi din Hexagon.

Burcea intra sâmbătă, în cursul primei părți a partidei cu niponii, la scorul de 10-6, înlocuindu-l pe Daniel Carpo, tot de la timișoreni, care ieșea accidentat, fără a mai figura în planurile galezului Howells, așa cum s-a întâmplat și în privința lui Mădălin Lemnaru, convocat inițial în cvintetul de pe Bega în vederea celor 3 teste din noiembrie, dintre care primele au fost pierdute la București la diferențe de 10 respectiv 5 puncte, dar care n-a evoluat contra SUA și Japoniei.

Dar iată XV-le de start: 1. Mihăiță Lazăr, 2. Otar Turashvili, 3. Horațiu Pungea, 4. Alin Coste, 5. Valentin Popîrlan, 6. Mihai Macovei – cpt., 7. Valentin Ursache, 8. Stelian Burcea, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Florin Vlaicu, 11. Ionuț Botezatu, 12. Robert Dascălu, 13. Csaba Gal, 14. Dorin Manole, 15. Cătălin Fercu.

Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Paulică Ion, 19. Marius Antonescu, 20. Vlad Nistor, 21. Florin Surugiu, 22. Florin Ioniță, 23. Robert Neagu.

La juniori, România U19 a dispus duminică de Canada U18 cu 31-0 (14-0) dar tricolorii sub 18 ani s-au înclinat astăzi în fața omologilor purtători ai frunzei de arțar, cu 15-16, la pauză 0-8, după un meci cu câte două eseuri, prin Ilie și Iliuță, respectiv McDonough și căpitanul Burton, în chiar ultimul minut al întâlnirii. De la juniorii timișoreni au evoluat în garnitura sub 18 ani Claudiu Mîrzac și Mihnea Pînzaru. Cel de-al treilea meci juvenil va avea loc tot sâmbătă, din nou pentru rugbiștii sub 19 ani.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = douazeci opt

 


Ultimele articole din categoria Rugby: