Calafeteanu: „E o plăcere!” Internaţionalul român, la Rugby4Schools la Generală 16: „E important şi pentru câştigători, că intră sâmbătă cu echipa Timişoara Saracens în teren la jocul cu Calvisano”

Aşa cum am consemnat în foto-reportajul tocmai publicat pe marginea minunatei dimineţi de mişcare şi sport în curtea Şcolii Generale numărul 16 din Timişoara, din Zona Tipografilor, internaţionalul român Valentin Calafeteanu a onorat cu prezenţa frumosul eveniment cu balonul oval în mâini al şcolarilor din ciclul primar, din cadrul inovativului proiect Rugby4Schools, adresat elevilor claselor I-IV din instituţii de învăţământ timişorene. Între două meciuri, fiind altfel viu implicat în decernarea premiilor şi susţinerea colegilor organizatori, dar şi în joaca şi îndrumarea unor învăţăcei în ale rugby-ului, Valentin Calafeteanu s-a referit la frumosul demers, rod al colaborării dintre gruparea multiplu laureată Asociaţia Timișoara Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timișoara cu Universitatea de Vest din Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

* clic pe imagine pentru mărire

„Felicit promotorii proiectului pentru această frumoasă acţiune, care iată ce impact favorabil are! Mă aflu în premieră la o acţiune din cadrul acestui proiect şi sunt încântat de oportunitatea de a face parte din această excelentă iniţiativă de promovare a rugby-ului în şcoli şi de încurajare a elevilor să practice sportul, să facă mişcare, să iubească rugby-ul!”

Calafeteanu, care s-a jucat pe rând cu câţiva copii, pasându-şi balonul oval, a remarcat că „am şi pus ochii pe câţiva elevi care au jucat frumos, chiar şi unele fete. Este o mare plăcere când îi vezi că se bucură să joace rugby tag…”

S-a jucat rugby tag, în meciuri a câte 5 minute, totalul copiilor implicaţi în partide fiind de 130, reprezentanţi ai mai multor clase din ciclul primar. „Cu toţi cei cu care am vorbit aici am împărtăşit aceeaşi idee, că este foarte important ca elevii să se mişte, să se bucure practicând sportul, chiar dacă, aici fiind vorba despre copii din clasele primare, este încă prematur să se poată vorbi despre alegerea unei anumite ramuri sportive pe care să o urmeze în viitor. Important e că se bucură de mişcare, de sport!”

„Este un eveniment plăcut, toată lumea se simte foarte bine, şi sper ca asemenea iniţiative să fie din ce în ce mai dese. Este important şi pentru câştigătorii concursului, că au astfel oportunitatea să intre sâmbătă cu echipa noastră, Timişoara Saracens, în teren la jocul cu Calvisano”, a reamintit nouarul celor din Ronaţ dar şi al „Stejarilor” de apropiatul duel din week-end, de la orele 15, din manşa I a barajului de calificare în European Rugby Challenge Cup, pe „Dan Păltinişanu”, cu cei de la Calvisano.

„Dacă aici s-a derulat astăzi o iniţiativă de succes, a fost şi rodul grijii organizatorilor, pentru că e vorba despre răbdarea cu care trebuie înconjuraţi copiii, cărora trebuie să li se acorde toată atenţia, însă avem din fericire oamenii să facem asemenea acţiuni”, a conchis internaţionalul român.

Înaintea jocului tur de sâmbătă de la ora 15, clubul timişorean va găzdui vineri o conferinţă de presă.

Celelalte imagini şi detalii de la acţiunea Rugby4Schools la „Şcoala Generală 16” Timişoara, în foto-reportajul publicat anterior: http://sporttim.ro/rugby/galerie-foto-la-scoala-generala-16-timisoara-excelenta-pledoarie-a-balonului-oval-in-rugby4schools-cu-sute-de-scolari-si-internationalul-calafeteanu-implicat-negrii-castiga-intr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Rugby, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Juniori: