Calafeteanu, eseu și toate punctele României, dar duș rece pentru ”Stejari”: 16-13 (3-10) Rusia

Reprezentativa de seniori a rugby-ului românesc a suferit un eșec neașteptat în fief-ul Rusiei, astăzi de la ora 13, în runda a treia a Rugby Europe Championship, pierzând în premieră în 2015 în noua ediție a fostei Cupei Europene a Națiunilor, în ciuda faptului că a condus la pauză cu un avantaj cât un eseu transformat.

Valentin Calafeteanu:

Valentin Calafeteanu: 13 puncte din 13 ale Stejarilor

Valentin Calafeteanu, numărul 9 la Timișoara Saracens RCM UVT, a marcat toate punctele ”Stejarilor”, preluând conducerea de la gazde printr-un eseu reușit la mijlocul primei părți și cu concursul colegului său de club Stelian Burcea: 3-5 în minutul 20. Tot Calafeteanu a transformat cu succes și a stabilit apoi scorul la pauză, dintr-o lovitură de pedeapsă: 3-10.

Se părea că românii vor repeta triumfurile de la Lisabona și cu ibericii, la Cluj, însă pauza de două săptămâni n-a fost un sfetnic prea bun, sucombând la reluarea jocului, pe fondul unei inferiorități numerice în urma trimiterii lui Manole în sin-bin.

Rușii au profitat imediat, eseul lui Antonov fiind transformat de Gysin, cel care și deschidea inițial scorul, în minutul 14. Gazdele au condus așadar cu 3-0 și au egalat la zece, același Gysin readucându-le în avantaj prin loviturile de pedeapsă din minutele 54 și 61.

Timp ar mai fi fost iar Valentin Calafeteanu a redus din handicap, lovitură liberă în minutul 63, însă scorul a rămas înțepenit la 16-13, rezultat final. Lotul ”Stejarilor” n-a fost însoțit și cu această ocazie de selecționerul galez Lynn Howells, pe motive birocratice legate de deplasarea pe teritoriul Rusiei.

Rusia-Romania a fost 16-13 (3-10) la Krasnodar, pe stadionul Trud, ocupanta locului 20 în ierarhia IRB, și cu 7 rugbiști de la VVA Saracens Moscova, impunându-se în dauna ”Stejarilor” plasați pe poziția a 16-a în aceeași ierarhie.

Așadar, după 37 de puncte marcate în Portugalia și 29 pe Cluj Arena, România a mai izbutit doar 13 în Rusia.

Eugen Apjok i-a inclus în garnitura de start pe Valentin Popîrlan, Stelian Burcea și Valentin Calafeteanu, în vreme ce Alexandru Țăruș a început ca rezervă. În alcătuirea de astăzi nu s-a mai regăsit și Cătălin Fercu, accidentat în cursul jocului de revenire în rândul ”Stejarilor”, în urmă cu două săptămâni, pe Cluj Arena, contra Spaniei.

”Stejarii” au abordat deplasarea în Rusia de pe primul loc în clasamentul Diviziei 1A, cu 10 puncte, dar au mai adăugat unul singur, pentru bonus defensiv, pe când rușii au urcat de la 5 la nouă puncte. România îi va întâlni pe ultimii clasați, nemții, în următoarea deplasare, pe 14 martie, la Heidelberg, ultima apariție fiind pe ”Arcul de Triumf”, în 21 martie, cu cealaltă calificată din ”A1” la Cupa Mondială, selecționata Georgiei.

XV-le de start a fost alcătuit din 1. Mihăiță Lazăr, 2. Andrei Rădoi, 3. Horațiu Pungea, 4. Valentin Popîrlan, 5. Marius Sîrbe, 6. Viorel Lucaci – cpt., 7. Vlad Nistor, 8. Stelian Burcea, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Dănuț Dumbravă, 11. Ionuț Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Robert Dascălu, 14. Adrian Apostol și 15. Dorin Manole.

Rezerve au fost 16. Otar Turashvili, 17. Constantin Pristaviță, 18. Alexandru Țăruș, 19. Marius Antonescu, 20. Andrei Gorcioaia, 21. Grigoraș Diaconescu, 22. Florin Ioniță, 23. Sabin Strătilă.

Rusia a învins prin 1. Sergey Novoselov (Yenisey), 2. Stanislav Selskiy (Yenisey), 3. Innokenty Zykov (Yenisey), 4. Denis Antonov (Slava), 5. Andrey Ostrikov (Sale Sharks), 6. Andrey Temnov (Yenisey), 8. Victor Gresev (Krasny Yar), 7. Pavel Butenko (Yenisey), 9. Alexey Scherban (Yenisey), 10. Ramil Gysin (Yenisey), 11. Igor Kurasov (Yenisey), 12. Vladimir Rudenko (Krasny Yar), 13. Dmitry Gerasimov (Yenisey), 14. Mikhail Babaev (VVA Saracens), 15. Vasily Artemiev (Krasny Yar).

Rezerve: 16. Vladislav Korshunov (VVA Saracens), 17. Aleksey Volkov (VVA Saracens), 18. Andrey Igretsov (Slava), 19. Artem Fatakhov (VVA Saracens), 20. Andrey Garbuzov (Krasny Yar), 21. Rushan Yagudin (Krasny Yar), 22. Andrey Otrokov (Krasny Yar) , 23. Yuri Kushnarev (Yenisey).

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Rugby: