Calafeteanu: ”Ne aflăm într-a patra săptămână din cele 6 de pregătire a finalei”. FRR încă anunță oficial pe rugbyromania.ro ca dată a finalei Cupei României 27 noiembrie, ultimul act e pe 11 decembrie

Federația Română de Rugby a amânat cu două săptămâni finala ediției din 2021 a Cupei României, din 27 noiembrie, așa cum fusese stabilit inițial cu câteva luni în urmă, pe 11 decembrie, deși forul din capitală încă anunță oficial pe rugbyromania.ro ca dată a ultimul act 27 noiembrie, după cum se poate observa pe pagina programului competiției, accesibilă aici. Ca la noi, la nimeni, atât în privința amânării finalei cât și a întârzierii cu care este operată modificarea pe pagina oficială a federației, deși 27 noiembrie este sâmbătă – poimâine, dar FRR are în schimb timp să se mândrească cu ascensiunea în ierarhia mondială IRB, pe locul 15. Realitatea e că ”Stejarii” n-au fost prezenți la ultimul ”Mondial”, reunind 20 de naționale…  

SCM USAMVB Timișoara pregătește ultimul meci oficial din 2021, finala Cupei României. Adversarul din ultimul act al competiției interne numărul 2 va fi echipa care și-a apărat cu succes titlul național în acest an, CSM Știința Baia Mare – triumfătoare în ultimul act din capitală cu localnica Steaua, iar partida va avea loc sâmbătă 11 decembrie la Arena Națională ”Arcul de Triumf” din București.

Ediția din acest an a Cupei României a fost o catastrofă, cu numai 6 meciuri jucate în fazele de calificare și două semifinale, ultimul act reprezentând a noua partidă din programul competiției. Un trofeu decernat după numai 9 întâlniri, cum nu-i șade bine deloc unui rugby evidențiind că a urcat pe locul 15 în ierarhia International Rugby Board. O poziție înșelătoare…

Cât despre finaliștii bănățeni, de la mijlocul acestei săptămâni la antrenamente participă și jucătorii care în ultima perioadă au fost prezenți la loturile naționale: Gabriel Rupanu la echipa mare iar Alin Conache, Kemal Altinok, David Trăușan și Corrado Ștețco, la reprezentativa U20.

Rupanu a fost în XV-le de start al stejarilor la victoriile cu Uruguay și Țările de Jos, în vreme ce Alin Conache a câștigat titlul de cel mai important marcator la Campionatul European U20 și a fost inclus în echipa ideală a turneului final.

„Au avut trei zile libere după revenirea de la lot, dar acum sunt în programul de antrenamente. Ne aflăm într-a patra săptămână din cele șase de pregătire a finalei. În primele două, am lucrat fizic, apoi a treia și a patra săptămână sunt dedicate pregătirii tehnice și tactice. În continuare, muncim tactic tot mai mult și vom face acea conectare mentală. Nu este ca în campionat, când știi că ai meci în fiecare săptămână, acum parcurgem o lună și jumătate de antrenamente și începem să ne pregătim și mental pentru finala Cupei României” a explicat Valentin Calafeteanu, antrenorul principal al timișorenilor.

Eugen Căpățână a revenit la antrenamente, după operația la umăr suferită în luna august, iar medicii urmează să decidă dacă poate juca în finala din 11 decembrie.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = doi

 


Ultimele articole din categoria Rugby: