Campioana Timișoara Saracens începe returul Superligii abia în aprilie. Ieșirea la Baia Mare, reprogramată pentru mai: program

Returul Superligii de rugby va demara în ultimul week-end al lunii martie, conform programului propus de FRR și aprobat de membrii Biroului Federal, însă campioana la zi din Ronaț nu-l va aborda decât abia odată cu cea de-a treia etapă, de peste două luni, acasă cu CSM București în jur de 8-9 aprilie, deplasarea la Baia Mare fiind reprogramată de pe 1/2 aprilie pentru 3 mai. Mai întâi însă, cele 5 jocuri ale ”Stejarilor” din februarie și martie în turul Cupei Europene a Națiunilor, începând cu cel de sâmbătă la Offenbach, contra Germaniei, pentru care România a apelat la 10 rugbiști ai Timișoarei. Care va fi reprezentată și în noul Birou Federal conform opțiunii la vot din cadrul Adunării Generale de Alegeri a FRR, prin Mădălin Octavian Bunoiu, în vreme ce nou președinte al FRR a fost ales Alin Petrache, în locul lui Haralambie Dumitraș, devenit vicepreședinte. Dar iată țintarul returului și alte amănunte…

minge rugby

Membrii Biroului Federal au aprobat așadar în formula propusă de FRR programul returului ediției în curs a Superligii de rugby, prima în sistem competițional toamnă-primăvară, iar potrivit acestuia campioana națională la zi din Ronaț va începe meciurile ceva mai târziu decât restul participantelor.

Pe rând, timișorenii vor juca pe teren propriu cu CSM București, în etapa a X-a respectiv a treia din retur, pe 8/9 aprilie, apoi în 14/15 aprilie în deplasare la CSA Steaua, în runda a XI-a, pe 25 aprilie într-un meci reprogramat acasă din etapa a XII-a, cu CS U Cluj, ca parte a rundei din 22/23 aprilie, pe 29 aprilie la București cu Dinamo în cadrul etapei a XIII-a, în 3 mai la vicecampioana CSM Știința Baia Mare ca partidă reprogramată de pe 1/2 aprilie din cadrul rundei a IX-a respectiv a doua din retur iar pe 7 mai acasă cu CS Poli Iași, în cea de-a XIV-a și ultima etapă din sezonul regular.

Cu alte cuvinte, clubul campion va avea parte de 6 meciuri în nici o lună de zile, cu o medie aproximativă a frecvenței aparițiilor la câte cinci zile, miza fiind conservarea locului 1, ce permite evitarea barajului locurilor 2-7, 3-6 și 4-5 dar și abordarea semifinalei în manșă unică pe teren propriu cu câștigătoarea disputei play-off a ocupantelor pozițiilor 4-5, în jurul datei de 20-21 mai. Mai apoi, finala campionatului național va avea loc pe 27 mai 2017.

Timișorenii nu vor fi însă implicați în runda inaugurală a returului, din 25-26 martie, în care vor sta dat fiind numărul impar de protagoniste, partidele din ultimul week-end al lunii viitoare fiind CS Poli Iași – CSM Știința Baia Mare, Dinamo – CSM București și CS U Cluj – CSA Steaua, iar clubul din Ronaț nu va juca nici la ora celei de-a doua etape din retur, din 1-2 aprilie, când vor avea loc meciurile CSA Steaua – Dinamo și CSM București – CS Poli Iași, derby-ul din Maramureș fiind în schimb reprogramat pe 9 mai.

Zece dintre componenții campioanei din Ronaț se numără zilele acestea între cei 26 de rugbiști convocați de reprezentativa de seniori a României pentru debutul de sâmbătă în noua ediție a Cupei Europene a Națiunilor, în Germania, ca parte a unui tur pe anul 2017 în formatul restructurat al competiției în care ”Stejarii” vor mai juca la Iași cu Spania pe 18 februarie, pe 4 și 11 martie în Rusia și Belgia iar în 19 martie acasă în derby-ul cu Georgia.

”Stejarii” au în rândurile lor 4 jucători ai Timișoarei din pachetul de înaintare, Căpățână, Popârlan, Mureșan și Lazăr, și alți șase din liniile dinapoi, și anume Rose, Umaga, Popa, Shennan, Lemnaru și Fercu. Lotul pentru deplasarea de sâmbătă îi reunește pe Mihai Lazăr (Castres Olympique), Constantin Pristaviță (Stiinta Baia Mare), Alexandru Țăruș (Beziers), Alexandru Gordaș (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne), Marian Căpățână (Timișoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers), Valentin Popârlan (Timisoara Saracens), Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens), Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Cristian Chirică (Știința Baia Mare), Vlad Nistor (Albi), Dorin Lazăr (Timișoara Saracens), Valentin Calafeteanu – recent transferat la CSM București, Florin Surugiu (CSA Steaua), Jody Rose (Timisoara Saracens), Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timișoara Saracens), Florin Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Stephen Shennan (Timișoara Saracens), Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), Cătălin Fercu (Timișoara Saracens) și Luke Samoa de la CSM Știința Baia Mare, așadar nu mai puțin de 6 sportivi naturalizați, aproape un sfert din efectiv.

Meciul din Germania a fost prefațat la mijlocul săptămânii în curs de schimbări la vârful componenței Federației Române de Rugby, care a organizat miercuri Adunarea Generală de Alegeri a FRR, la care au participat 73 de structuri dintre cele 82 afiliate, cu unanimitate de voturi în funcția de președinte federal fiind ales ex-internaționalul Alin Petrache, până la finalul anului trecut în fruntea COSR, iar ca vicepreședinți Haralambie Dumitraș – fostul diriguitor, Mircea Copaci și Călin Matei, aleși fără nici un vot împotrivă.

Au mai fost aleși în urma voturilor celor prezenți și membrii Biroului Federal al forului de specialitate, și anume Daniel Mitrea și Corneliu Negruț cu unanimitate de voturi, Gihan Erdal (69 voturi, unul împotrivă și două abțineri) și, din partea clubului timișorean, Mădălin Octavian Bunoiu, cu 58 de voturi pentru, 5 împotrivă și 9 abțineri. Ca membru al Biroului Federal din partea echipelor de seniori și rugby feminin a fost ales Bogdan Saramet, din partea cluburilor de copii și juniori, Nicolae Manolache, iar din partea AJR-urilor si AMRB, Ciprian Popa.

Despre alegerea lui Mădălin Bunoiu ca membru în Biroul Federal al FRR pe baza propunerii clubului Timișoara Saracens SCM UVT pentru această funcție, gruparea din Ronaț a remis un comunicat de presă menționând că ”în ceea ce privește direcțiile de dezvoltare în care dl. Bunoiu dorește să se implice amintim:

– acțiuni de promovare și lobby în cadrul cluburilor sportive universitare, inclusiv prin implicarea Federației Sportului Școlarși Universitar, unitate aflată în subordinea Ministerului Educației Naționale;

– acțiuni de promovare și lobby în universitățile de stat și private din România;

– inițierea și intermedierea de contacte între cluburile sportive universitare și universitățile din România cu unități similare din Europa, inclusiv prin programe de tip Erasmus+;

– realizarea de proiecte Erasmus+ cu accent pe componenta soprtivă, în speță, pe jocul de rugby;

– dezvoltarea rugby-ului masculin și feminin în mediul preuniversitar;

– contribuția la elaborarea unui proiect pentru integrarea jucătorilor de rugby în circuitul profesional la încheierea activității de performanță, prin încurajarea acestora de a urma studii universitare în domenii care să le permită să își continue activitatea  în lumea sportului cu balonul oval ( sport, kinetoterapie, marketing, management, Științele Comunicării;

– elaborarea unui proiect vast, la scară națională, ce vizează activitatea de voluntariat pentru promovarea rugby-ului;

– implicarea legendelor rugby-ului românesc;

– atragerea de companii mici, medii și mari pentru susținerea unor activități sportive, în special a celor rugbistice;

– identificarea și atragerea în aceste proiecte menționate mai sus a comunităților engleze și franceze, mult mai sensibile vis a vis de jocul de rugby.

Ne bucurăm că propunerea domnului conf. Univ. dr. Mădălin Bunoiu a fost apreciată de către cei prezenți la Adunarea Generală și că, iată, de astăzi Timisoara Saracens SCM UVT are un reprezentant în Biroul Federal al FRR! În numele clubului nostru, îi dorim domnului Profesor Mădălin Bunoiu mult succes!”

* Ultimele rezultate din 2016, clasamentul la zi al sezonului regular al Superligii 2016/7 și programul etapei a VIII-a, prima din retur, pe coloana dreaptă, a rezultatelor tehnice.

** Procesul Verbal al comisiei de validare a candidaturilor pentru ocuparea funcțiilor în Biroul Federal al FRR pentru mandatul 2017-2020 poate fi consultat aici: https://frr.ro/wp-content/uploads/2017/01/SKMBT_C22017011915160.pdf

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: