Campionii, în voie în Ronaţ, cu 15 eseuri, îşi dezmorţesc temporar internaţionalii „Stejarilor” în partea a doua: RCM UVT Timişoara – Ştiinţa Petroşani 97-0 (64-0), în verificări

RCM UVT Timişoara n-a reuşit în acest început de an acontarea unui al doilea meci de verificare cu o grupare din prima ligă, aşa cum sesiza şi căpitanul Stelian Burcea la final, aşa încât, la unica apariţie precompetiţională în Ronaţ, pe soare cu vânt, s-a mulţumit astăzi de la ora 14 şi cu un nu foarte elocvent joc de pregătire cu secund-divizionara Ştiinţa Petroşani, împotriva căreia i-a introdus, pe parcursul părţii a doua, cât pentru dezmorţire, şi pe selecţionabilii „Stejarilor”: RCM UVT Timişoara – Ştiinţa Petroşani 97-0 (64-0).

Meci fără istoric, în care primele eseuri au curs la un interval de 3-4 minute, ca un exerciţiu de încrucişări şi sprinturi spre buturi, în dauna unei opoziţii firave, cu câţiva tineri fără masa musculară şi gabaritul a căror absenţă ar fi de neconceput în Superliga, reprezentând ocupanta locului 4 la finele sezonului trecut în liga a doua, Divizia Naţională de Seniori, respectiv poziţia a treia, dar după un singur triumf în 6 apariţii, în faza play-off.

Campionii, aliniind mai bine de două treimi din XV-le utilizat din start sâmbăta trecută la Bucureşti, în succesul cu 33-17 în dauna lui CSM Olimpia, ca noutăţi fiind introduşi acum din primul minut Gorcioaia, Tănase, care avea însă să se accidenteze în minutul 22 la glezna dreaptă, încheind după-amiaza pe braţe, precum şi Anesi respectiv Umaga, au adunat un total de 15 eseuri, realizate de opt autori, în frunte cu cei din emisfera sudică, Shennan, cu 4, Anesi, cu 3, Umaga şi Kinikinilau, cu câte două, dintre care 10 în prima parte, un forte galop de sănătate.

În primele 40 de minute le izbuteau Shennan şi Anesi, câte 3, Umaga – două, Kinikinilau şi Conache, câte unul, iar la reluare Popârlan, Kinikinilau, Shennan, Burcea şi Lazăr.

Mai presus ca importanţă decât scorul în sine a fost testarea schemelor solicitate de secundul Grainger Heikell celor din pachetul de înaintare, 14 componenţi pe care i-a strunit separat în discuţia tehnico-tactică de la pauză, precum şi de antrenorul principal Danie de Villiers, înconjurat între cele două părţi ale amicalului de ceilalţi rugbyşti ai galben-albaştrilor, orchestraţia fiind urmărită de cei 2 tehnicieni din emisfera sudică din înaltul tribunei metalice din Ronaţ, adunând astăzi puţin peste 100 de suflete.

La pauză, reajustări tehnico-tactice pe compartimente: Grainger Heikell cu pachetul de înaintare, principalul de Villiers, în plan îndepărtat, cu aripile şi nu numai

 

Campionii au început cu 1. Militaru, 2. Gorcioaia, 3. Ţăruş, 4. Lazăr, 5. Mahu, 6. Morrison, 7. Tănase, 8. Rus, 9. Dumitru, 10. Rose, 11. Anesi, 12. Kinikinilau, 13. Umaga, 14. Shennan şi 15. Conache, majoritatea componenţilor primelor două linii fiind înlocuiţi încă din prima parte dar RCM revenind spre final la aceeaşi formulă şi încheind apoi partida aproximativ în aceeaşi alcătuire, însă şi cu Popârlan menţinut dintre cei introduşi pe parcurs.

Cornei, Ekita şi Taupaki au fost primii introduşi, pe înaintare, din minutul 25, iar puţin mai apoi şi căpitanul Burcea, la pauză mai făcându-şi apariţia noua achiziţie de sub Feleac, Mureşan, dar şi Popârlan, iar în cursul părţii a doua, tot într-o dublă schimbare, mai întâi Căpăţână şi Sabău, din minutul 50, în locul lui Cornei şi Ekita, iar apoi Fercu şi Calafeteanu.

Aşadar 27 de rugbyşti utilizaţi într-un meci cu o opoziţie extrem de firavă, dintr-un total de 30 care vor fi disponibili pentru convocare la ora debutului din 5 aprilie, acasă cu vicecampionii din Baia Mare, la capitolul indisponibilităţi trecînd doar Lemeki Nabalei, accidentat la Bucureşti, precum şi Moala.

Pentru conformitate, iată şi ordinea înscrierii punctelor, cu menţiunea că Gabriel Conache a reuşit 9 transformări iar Calafeteanu alte două, 4 fiind ratate, dintre care trei în prima parte, de Conache, şi pe fondul rafalelor de vânt dinspre sud-est, bătând din zona laterală a terenului. Aşadar…

RCM UVT Timişoara – CS Ştiinţa Petroşani 97-0 (64-0)

5-0 Conache (minutul 3) – Conache ratează transformarea;

10-0 Shennan (6) – transformare Conache;

17-0 Anesi (10) – transformare Conache;

24-0 Kinikinilau (13) – transformare Conache;

31-0 Anesi – transformare Conache;

38-0 Umaga – transformare Conache;

45-0 Shennan – transformare Conache;

52-0 Umaga (minutul 31) – Conache ratează transformarea;

57-0 Anesi (36) – transformare Conache;

64-0 Sheenan – Conache ratează transformarea;

RCM UVT Timişoara a păstrat 11 rugbyşti faţă de XV-le de start din primul amical, 33-17 la CSM Olimpia

 

Scor la pauză: 64-0;

(în partea a doua) 69-0 Popârlan – transformare Conache;

76-0 Kinikinilau – transformare Calafeteanu;

83-0 Shennan – transformare ratată;

88-0 Burcea – transformare Calafeteanu;

95-0 Lazăr – transformare Conache (97-0).

Rezultat final: 97-0. 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Rugby: