Ce nu reușea în tur pe ”Dan Păltinișanu”, izbutește în revanșa pe ”Arcul de Triumf”: desprindere după pauză

Liderul Timișoara Saracens RC UVT i-a pricinuit astăzi gazdei CSM Olimpia primul eșec în ultimele 5 apariții, și chiar în Complexul Național ”Arcul de Triumf”, unde, spre deosebire de meciul tur, în care n-au învins după ce erau conduși la pauză, roș-negrii au reușit două eseuri pe mijlocul părții a doua prin care au răsturnat decisiv scorul: 27-18 (9-13).

La nici 5 săptămâni după ce erau egalați in extremis de bucureștenii lui Danie de Villiers pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, în prelungiri, dintr-o lovitură de pedeapsă, rugbiștii din Ronaț s-au impus în schimb în retur, obținând astfel prima lor victorie stagională în capitală respectiv a șasea a actualei campanii în Superliga 2015.

Luna trecută, pe Bega, a fost 12-12, la pauză 7-9, iar vineri de la ora 18,15 ultimele puncte ale revanșei au fost tot în contul XV-lui ”Olimpiei CSM”, prin eseul lui Tiberiu Conache, însă era mult prea târziu și oricum tardiv, dat fiind reușitele survenite după primul sfert de oră al părții secunde, prin care Timișoara Saracens a preluat mai întâi din nou conducerea iar apoi s-a distanțat la mai mult de un eseu transformat.

Ca o curiozitate, primul eseu al partidei din etapa a opta, a treia a returului, a fost izbutit spre finele primei părți, împotriva clubului partener al grupării londoneze Saracens, tocmai de către un rugbist englez, Jack Cobden, transformarea reușită de Vlaicu aducându-i în premieră în avantaj pe cei din București, dar lucrurile n-aveau să rămână așa.

Calafeteanu: 17 puncte (foto: rugby-timisoara.ro)

Calafeteanu: 17 puncte (foto: rugby-timisoara.ro)

 

Inițial, roș-negrii au deschis scorul deja în minutul 6 prin Valentin Calafeteanu, care avea de fapt să facă diferența prin reușita a 5 din cele 6 lovituri de pedeapsă de care au beneficiat oaspeții, de două ori mai multe decât ale bucureștenilor, care fructificau numai două.

Timișorenii n-au resimțit imediat șocul eliminării temporare a lui Tangimana Fonovai, survenită după mijlocul primei părți, ba din contră, Calafeteanu marcând din alte două lovituri de pedeapsă, față de una în contul lui Vlaicu, scor 3-9, dar au plătit totuși tribut în minutul 35, când eseul lui Jack Cobden, transformat de Vlaicu, a răsturnat scorul la 10-9.

În ciuda reintrării jucătorului din emisfera sudică, finishul primei părți a rămas al gazdelor, Vlaicu adăugând încă o lovitură de pedeapsă, 13-9, dar și ratând alta, chiar la fluierul primelor 40 de minute.

Învinși de Steaua la precedenta descindere în București, cei de la Timișoara Saracens au început și mai bine partea a doua, determinându-i pe amfitrioni să greșească, iar Taavili a lăsat linia a II-a subțiată prin eliminarea sa din minutul 47, fiind imitat câteva faze mai apoi de numărul 8 al gazdelor, Paila, pe fondul presiunii în creștere a roș-negrilor.

Care s-a lăsat și cu… scântei, motiv pentru care a mai survenit câte o eliminare în fiecare tabără, în minutul 54, de la timișoreni ajungând în sin-bin Jody Rose, fără însă ca implacabilul și inevitabilul să nu devină și realitate: un eseu de penalizare în contul elevilor lui Grainger Heikell și Sosene Anesi, imediat mai apoi, și 13-14. Calafeteanu n-a avut probleme cu transformarea, Gabriel Conache a fost ulterior înlocuit iar apoi numărul 7, Ianuș, venit în iarnă de la CSA Steaua, s-a înscris pe lista marcatorilor de eseuri, 13-21 în minutul 62.

Mai disciplinată de această dată, Timișoara Saracens și-a mărit avantajul, profitând de erorile bucureștene, cu Calafeteanu exact la lovituri de pedeapsă: 13-27.

Oaspeții, aflați la doar 6 zile după dificilul duel victorios cu campioana CSM Știința Baia Mare, au apelat apoi la înlocuiri, printre care și cea a lui Romumu cu Mariș, iar chiar dacă pilierul clujean a încheiat deplasarea în sin-bin iar CSM Olimpia a redus din handicap printr-un eseu rămas netransformat, triumful timișorean de vineri seară n-a putut fi umbrit cu mai nimic.

Urmează tot o deplasare în București, sâmbăta viitoare, de la ora 13, pe ”Florea Dumitrache”, cu Dinamo, și o cădere de cortină peste două săptămâni, acasă cu ”U” Cluj, dispute pe care liderul le abordează din postura de favorit și cu șanse uriașe de a încheia confortabil sezonul regular, pe prima treaptă.

Timișoara Saracens: Țăruș, Căpățână, Romumu, Popîrlan, Drenceanu, Ianuș, Rus, Burcea – cpt., Calafeteanu, Rose, Tangimana, Umaga, Sefanaia, Shennan, Conache.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: