Ciprian Ștefănescu, din delegația lui RCM UVT Timișoara la finala clujeană, 100 de kilometri alergați pe ruta Reșița – Timișoara, în evenimentul cu 14 participanți ”NaTura Altfel, Depășește-ți limitele!”

Ciprian Ștefănescu, membru al staff-ului galben-albaștrilor din Ronaț și prezent de vineri la Cluj cu delegația lui RCM UVT Timișoara, în pregătirea finalei Cupei României la rugby, cu CSM Baia Mare, a avut parte săptămâna trecută de o sâmbătă cu totul specială, regăsindu-se între cei 4 atleți care au optat să parcurgă în alergare întreaga distanță de 100 kilometri a traseului Reșița – Timișoara, în cadrul evenimentului pe care l-a pus pe roate, ”NaTura Altfel – Depășește-ți limitele”, și care a fost abordat de 14 temerari, inițiativa având și conotații caritabile.

Ciprian Ștefănescu (stânga), alături de colegi ”de suferință” la abordarea alergării pe traseul Reşiţa - Timişoara

 

 

Pilda lui Ștefănescu și a colegilor săi alergători le-ar putea insufla încă un dram de energie în plus și rugbiștilor profesioniști ai Timișoarei, la ora finalei cu ”Zimbrii” maramureșeni, dar și amatorilor de mișcare în general.

Inițiatorul alergării între cele două capitale de județ ale Banatului a ales ca punct terminus centrul Timișoarei, la Catedrală, derulând măsurătoarea spre Reșița, unde cei 100 de kilometri s-au completat pe Bulevardul Republicii, la ieșirea spre Bocșa. Odată traseul definitivat, cei 14 n-au mai avut decât să se alinieze la start, la primele ore ale dimineții de weekend, cam pe când mai toți românii se întorceau în pat de pe-o parte pe alta, iar alții abia ieșeau din câte-un club.

Din Reșița, spre Timișoara, fiecare după dorință dar și putință, cei 14 au parcurs mai mulți sau mai puțini kilometri, Diana Amza (Crăiniceanu), Arnold Dekani, Ionuț Maran și Ciprian Ștefănescu alergând întreaga distanță, până la Catedrală. O sâmbătă ca puține altele!

Olimpiu Porumb și Cosmin Iliuc au optat pentru alergarea primilor 60 de kilometri ai traseului, Olga-Iulia Ghinga a parcurs 53 de kilometri, Rodica Drăgoi a ales, simbolic, jumătate plus unu, la împlinirea a 51 de ani, Mirela Bratu 44 de kilometri, Anda Sabău, Felician Moruz și David Oprea binișor peste distanța unui semimaraton, 23 de kilometri, iar Silvia Takacs și Paul Adelheit, 12 kilometri.

Așadar nu mai puțin decât 6 reprezentante ale sexului frumos între cei 14 temerari, printre care și membri ai clubului sportiv Alergotura Timișoara.

Gândindu-se la toate, ultramaratonistul Ciprian Ștefănescu a editat printre altele și frumoase diplome drept recompensă pentru tăria participanților de a se alinia la start și de a parcurge kilometri de șosea bănățeană, împlinirea bucuriei de a fi părtaș la un asemenea eveniment revărsându-se la final și în calde strângeri de mână și îmbrățișări, cu mesajul felicitări tuturor pentru curajul de a vă pune într-o situație limită! Onoare celor 14 finish-eri pentru că au strâns din dinți și au trecut peste durere ca să-și atingă ținta. Mii de mulțumiri tuturor din staff-ul de suport, ați fost minunați și ne-ați ajutat foarte mult să ne îndeplinim visul!”

Iar evenimentul a avut ecou și în rândul voluntarilor Asociației Little People Timișoara, care s-au alăturat inițiativei sportive organizate de către membri ai clubului Alergotura, pentru a transmite mesajul supraviețuirii cancerului către comunitatea noastră locală, respectivii voluntari alergând simbolic, în onoarea supraviețuitorilor maladiei, pe ultimii 2 kilometri ai cursei. Ecoul evenimentului a fost preluat și răspândit de un alt pasionat de alergări cu numeroase competiții în spate, Florin Chindea, prezent la finish, printre alții, în așteptarea temerarilor, și care a punctat pe blogul personal reușita sâmbetei în mișcare.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ciprian Ștefănescu, din delegația lui RCM UVT Timișoara la finala clujeană, 100 de kilometri alergați pe ruta Reșița – Timișoara, în evenimentul cu 14 participanți ”NaTura Altfel, Depășește-ți limitele!”

  1. Un articol frumos! Mulţumesc pentru publicare!

    Şi încă o dată, felicitări tuturor celor care au participat la eveniment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: