Condusă din start și cu 22-0 la pauză, SCM Rugby Timișoara începe Superliga cu un eșec la Baia Mare

SCM Rugby Timișoara a retrăit astăzi până la pauza debutului în campionatul Superligii 2021 prima parte de dat uitării de care a fost bântuită și acum 3 săptămâni tot în fieful ”Zimbrilor” campioni și deținători ai Cupei României, atunci în turul grupelor competiției K.O., CSM Știința Baia Mare desprinzându-se pe 10 aprilie la 33-3 în primele 40 de minute, astăzi în etapa a II-a a noii ediții a elitei, maramureșenii detașându-se cu 3 eseuri la 22-0. Însă, spre deosebire de înfrângerea cu 40-10 din Cupă, cei din Ronaț s-au redresat pe ploaie în partea a doua a deplasării din campionat, apropiindu-se simțitor cu 3 eseuri și smulgând punctul bonus defensiv, fără a evita un nou eșec: 29-24. 

Rugbiștii Timișoarei au început ultimii noua ediție din 2021 a Campionatului Național de seniori al Superligii, astăzi de la ora 11, în meciul cădere de cortină peste cea de-a doua rundă, în deplasare pe terenul dublilor laureați la zi ai întrecerilor interne, băimărenii, triumfători de încălzire acasă sâmbăta trecută cu 36-18 în dauna clujenilor, în etapa inaugurală, din cadrul căreia partida din Ronaț a bănățenilor cu constănțenii a fost lăsată pe 10 iulie, așadar după bifarea până în 12 iunie a tuturor celor 8 runde programate în sezonul de primăvară, din totalul celor 10 ale sezonului regular tur-retur, cu specificația că ediția în curs reunește numai 6 cluburi din 5 centre cu balonul oval.

Cel mai greu meci pentru SCM Rugby Timișoara în sezonul regular, afară la campioni, a coincis cu debutul bănățenilor în noul campionat, survenit la 3 săptămâni după precedenta reprezentație, pe scut, față de care Valentin Calafeteanu a apelat la 5 modificări în XV-le de start, garnisit cu un număr în creștere de străini, inclusiv pilierii, dar chiar și așa oaspeții n-au depășit numărul și mai ridicat de sportivi de peste hotare aliniat de ”Zimbri”. 

Istoria însă s-a repetat și băimărenii și-au impus dominația în prima parte, decisiv în economia partidei, dând tonul încă din minutul 4 printr-un mol de margine, desfășurat pe treisferturi, cu finalizarea centrului Tomane, eseu transformat. Menținându-se în ofensivă, elevii lui Eugen Apjok n-au cedat teren decât abia la mijlocul primei părți, când vizitatorii au greșit însă și-n atac, fără a profita, ceea ce au făcut în schimb ”Zimbrii”, desprinși apoi dintr-o lovitură de pedeapsă și un eseu de penalizare: 17-0 în minutul 34.

Campionii au greșit abia după scurgerea primei jumătăți de oră, prin centrul Feliuai, eliminat temporar, însă timișorenii n-au profitat nici de această dată în minutele rămase până la pauză, ba din contră, același centru Jason Tomane înscriind un nou eseu la momentul oportun, la finele reprizei, deși CSM Știința juca în inferioritate numerică. Scorul luase deja proporții, 22-0, fie și fără transformarea eseului…

Cu orgoliul rănit, foștii campioni din Ronaț s-au regrupat și trezit sub ploaia maramureșeană, semnând primele puncte nu mult după pauză, cu XV-le împrospătat și întărit valoric, după recuperarea lui Fercu și finalizarea lui Stephen Shennan, eseul său fiind dublat din linia a doua de reușita lui Ionuț Mureșan, în urma unui mol de margine după o oră de joc. Iar ambele eseuri au și fost transformate, în completare înscriind Florin Vlaicu și dintr-o lovitură de pedeapsă, ceea ce a redus semnificativ diferența: 22-17 în minutul 68.

Încă un eseu timișorean ar fi anihilat avantajul gazdelor iar ultimele 10 minute s-au jucat în inferioritate numerică de ambele părți, noii intrați Dugladze și Lungu fiind retrimiși pe margine, însă s-a repetat istoria de la finele primei părți, CSM Știința înscriind un nou eseu deși în doar 14 jucători, acum prin mijlocașul la grămadă Kisting, acest eseu fiind în schimb transformat: 29-17.

Amfitrioni tot mai aproape de victorie în ciuda ratării unei lovituri de pedeapsă și a încă unei eliminări, timișoreni stăruitori în revirimentul lor, dar totuși întârziat, insistența ofensivă fiindu-le răsplătită în ciuda eliminării lui Conache printr-un eseu de penalizare în urma unui mol de margine la ultima fază, eseu transformat, 29-24 (22-0), ceea ce le-a asigurat și punctul bonus defensiv în clasament, primul în cont pe 2021.

Vor urma multe altele, într-un ritmic program de regularitate la final de săptămână în următoarea lună și ceva, mai întâi în Ronaț sâmbetele viitoare cu Universitatea Cluj și CSA Steaua, apoi la București cu Dinamo la finele turului, iar în retur, pe 29 mai la Constanța, acasă cu băimărenii în 5 iunie și la Cluj pe 12 iunie. Ultimele două runde din retur vor fi lăsate pe 4 și 11 septembrie, la Steaua și acasă cu Dinamo. După care fazele finale…

CSM Știința Baia Mare: 15. Paul Popoaia; 14. Mihai Lămboiu, 13. Jason Tomane, 12. David Feliuai, 25. Sikuea Taliauli; 10. Ratu Taniela Rawaqua Maravunawasawasa, 9. Helarius Axasman Kisting / 1. Constantin Pristaviță, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Domițian Mureșan; 4. Florian Roșu, 5. Marius Dănilă – cpt.; 31. Dumani Mtya, 7. Jacob Immelman, 8. Beka Bitsadze. Rezerve la start: 16. Iulian Harțig, 17. Mihai Dico, 18. Revazi Dugladze, 19. Alexandru Alexe, 20. Alexandru Țiglă, 21. Alexandru Bucur, 22. Dorin Gigi Manole, 23. Silviu Grădinaru.

Antrenori: Eugen Apjok și Paul Rusu.

SCM Timișoara: 15. Vaovasa Hickley; 14. Marius Mihai Simionescu, 30. Cătălin Fercu, 13. Manumua Tevita, 11. Stephen Ross Shennan; 10. Gabriel Dănuț Jipa, 9. Gabriel Vasile Rupanu / 1. Joji Sikote, 2. Viorel Sabău, 3. Digo Ducivaki; 4. Ionuț Mureșan, 5. Valentin Popârlan – cpt.; 6. Sean Morrell, 26. Kemal Altinok, 8. Feofaaki Holoia. Rezerve la start: 19. Marian Căpățână, 17. Marius Lungu, 18. Gigi Militaru, 7. Dorin Lazăr, 20. Andrei Rădoi, 21. Gabriel Conache, 22. Ionuț Balaban, 25. Florin Vlaicu.

Antrenor: Valentin Calafeteanu.

Altfel, rezultate normale pe linie în primele două etape, clasamentul la zi și programul rundei a III-a fiind enumerate pe coloana datelor tehnice.

 

     

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 5

 


Ultimele articole din categoria Rugby: