Cu 4 titulari de la Timișoara Saracens, România – SUA 5-31 (5-12) și 1-5 la eseuri

”Stejarii” României au pierdut astăzi de la ora 14 în Ghencea primul test al lunii noiembrie cu oaspeți de peste Oceanul Atlantic, 5-31 (5-12) în favoarea rugbiștilor Statelor Unite ale Americii, calificați la turneul final IRB Rugby World Cup 2019, care au inaugurat deja în minutul 10 seria celor 5 eseuri marcate, trei dintre acestea la reluarea partidei.

Selecționerii ”Stejarilor”, Thomas Lièvremont, Danie de Villiers și Dănuț Dumbravă, au apelat la 6 noutăți în XV-le României însă nu și în liniile dinapoi față de barajul oficial de menținere în eșalonul secund valoric continental inter-țări, adjudecat sâmbăta trecută la Baia Mare contra Portugaliei, patru fiind în această după-amiază reprezentanții campioanei Timișoara Saracens în formula de start, și anume Rădoi și Drenceanu în pachetul de înaintare respectiv Fercu și Zaharia pe treisferturi, în vreme ce Căpățână, debutantul Iftimiciuc și Popa s-au numărat între rezerve.

Iar ”dubla” test din această lună cu vizitatorii din SUA și Uruguay, naționale calificate la Cupa Mondială, a început cu stângul pentru ”tricolori”, mijlocașul la grămadă nord-american Ruben de Haas concretizând în minutul 10 dominația oaspeților încă din capul locului, fără însă ca eseul să fie transformat de Magie.

Speranțe puțin mai apoi pentru ”Stejari”, odată ce fundașul stelist Ionuț Melinte a egalat în minutul 14, al doilea său eseu în tot atâtea apariții pentru România în săptămâni consecutive având să aducă însă și ceea ce aveau să rămână singurele puncte ale după-amiezii pentru selecționabilii lui Thomas Lièvremont.

În frunte astăzi cu căpitanul în premieră Adrian Moțoc, jucătorul în vârstă de 22 de ani de la Agen, completat în linia a II-a a pachetului de înaintare de timișoreanul Drenceanu, revenit la națională după 3 ani. De fapt, în XV-le de start s-au aliniat trei jucători care evoluează la cluburi din Franța, pe lângă cei câte 4 de la Timișoara Saracens și CSA Steaua, respectiv tot 3 de la CSM Bucuresti și unul al lui CSM Știința Baia Mare, numărul 8.

SUA, clasată pe o poziție superioară României în ierarhia IRB, a preluat însă din nou conducerea, în minutul 24, de pe treisferturi, prin numărul 13 de la London Irish, Bryce Campbell, eseul fiind de astă dată transformat de mijlocașul la deschidere Magie, 5-12, scor la care gazdele au rămas în inferioritate numerică spre pauză, pe margine fiind trimis fostul component al celor din Ronaț, Tangimana Fonovai, însă vizitatorii n-au fructificat superioritatea numerică.

Dar s-au desprins mult mai clar la reluarea partidei, deja în minutul 46, când numărul 11 Ryan Matyas a exploatat și cu șansă un balon de urmărire, culcat în terenul de țintă al românilor. Cărora le-a fugit apoi și mai mult pământul de sub picioare în minutul 56, rezerva neatașată vreunui club Germishuys inițiind șarja nord-americanilor și același Campbell finalizând-o, ca mai apoi tot un jucător de rezervă al vizitatorilor, Gannon Moore, să completeze dominația celor din SUA, aliniați în Ghencea cu rugbiști și din insulă, de la Saracens, Harlequins, London Irish sau Worcester dar și de la Cardiff Blues și Glasgow Warriors, prin înscrierea celui de-al cincilea eseu, trei fiind transformate: 5-31.

România: 1. Ionel Badiu (Romains), 2. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 3. Alexandru Gordaș (CSM Bucuresti), 4. Adrian Moțoc (Agen), 5. Marian Drenceanu (Timișoara Saracens), 6. Adrian Ion (CSM București), 7. Johan Van Heerden (Perpignan), 8. Cristi Chirică (CSM Stiinta Baia Mare) / 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12. Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), 13. Cătălin Fercu (Timisoara Saracens), 14. Vlăduț Zaharia (Timisoara Saracens), 15. Ionel Melinte (CSA Steaua).

Rezerve: 16. Alexandru Savin (CSM Bucuresti), 17. Eugen Căpățână (Timisoara Saracens), 18. Constantin Pristăviță (CSM Stiinta Baia Mare), 19. Marius Iftimiciuc (Timisoara Saracens), 20. Răzvan Ilișescu (Blagnac), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Vlăduț Popa (Timisoara Saracens).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 16

 


Ultimele articole din categoria Rugby: