Cu 6 eseuri și 3 debutanți, Timișoara Saracens câștigă și al treilea meci la rând jucat în București: 41-17 (22-10) la startul Cupei Regelui

Nu mai este vorba despre Superliga 2015, intrată luna trecută în vacanță, până la orele toamnei, ci despre Cupa Regelui, aflată la debutul ediției sale inaugurale, dar pentru liderul din campionat datele problemei nu s-au schimbat, Timișoara Saracens RCM UVT triumfând din nou în București, unde a disputat astăzi de la ora 17 al treilea său joc succesiv.

Moala: două eseuri (foto: timisoara-rugby.ro)

Moala: două eseuri (foto: timisoara-rugby.ro)

 

Cu tinerii Samuel Cira, Cătălin Vlădeanu și Octavian Robotă la debut, intrând pe parcursul deplasării în XV-le celor din Ronaț, pe a căror bancă a revenit astăzi după o lungă așteptare antrenorul principal Grainger Heikell, prima clasată în Superliga 2015 a bisat victoria din urmă cu 3 săptămâni în fieful lui Dinamo, dar acum la o diferență mult mai concludentă, marcând cu valoarea în puncte a unui eseu transformat în plus și primind mai puțin cu aproximativ aceeași marjă: Dinamo – Timișoara Saracens 17-41.

Deși fără internaționalii convocați în lotul pentru World Rugby Nations Cup 2015, demarat vineri seară tot în București cu un triumf la 26 de puncte diferență în favoarea ”Stejarilor”, meci la care cei de pe Bega au asistat pe ”Arcul de Triumf”, vizitatorii din Banat au galopat pe ”Florea Dumitrache” cu nu mai puțin de 6 eseuri, împărțite în mod egal pe cele câte 40 de minute, după ce au fost conduși de roș-albi doar în debutul de meci, cu 3-0.

Însă odată ce Gabriel Conache a egalat din același procedeu, 3-3, favoriții au trecut la cârma partidei și au reușit un prim eseu prin forța pachetului de înaintare, 3-8 prin finalizarea lui Samuel Mariș, după care a ieșit în premieră la rampă și Moala, eseul său fiind transformat de același Conache: 3-15.

Timișoara Saracens mai câștiga recent în capitală și în campionat, pe rând, la CSM Olimpia și Dinamo, iar astăzi a mai adăugat un al treilea triumf succesiv pe drumuri, în ciuda căldurii dogoritoare.

Dinamo a răspuns printr-un prim eseu dar ultimul cuvânt al primei părți l-a avut același Willi Moala, cu al doilea său eseu și 10-22 prin transformarea lui Conache.

Scorul pauzei a fost amplificat la reluare de eseul lui Jeff Umaga, transformat de Conache, ajuns la 9 puncte în cont, după care gazdele au semnat un eseu și în partea a doua, însă finishul a aparținut timișorenilor, două rezerve sâmbătă culcând balonul oval în terenul de țintă al amfitrionilor: Marian Gorcioaia a fructificat forța grămezii printr-un nou eseu iar Marian Căpățână l-a reușit apoi pe cel de-al șaselea, la centru, transformat de Umaga.

Timișorenii nu au putut alinia astăzi mai mulți selecționabili în naționalele de seniori respectiv sub 23 de ani, ultima debutând cu un eșec cu 18-26 pe teren propriu în fața lui England Counties, insulari aliniind 15 debutanți împotriva noii garnituri secunde a României.

Oaspeții lui Grainger Heikell și Sosene Anesi s-au impus în alcătuirea de start Militaru, Sabău, Manasa, Lazăr, Mariș, Ianuș, Rus – cpt., Lemeki Nabalei, O Donnell, Umaga, Moala, Tangimana, Sefanaia, Shennan, Conache iar pe parcurs au mai intrat toți cei convocați, și anume Căpățână, Taupaki, Cira, Vlădeanu, Robota, Ciaparii, Kinikinilau și Gorcioaia.

Timișoara Saracens RCM UVT va juca al doilea meci în Cupa Regelui peste două săptămâni, sâmbătă 27 iunie, de la ora 11, pe arena ”Gheorghe Rășcanu”, cu CSM Olimpia București. Ulterior, în august, timișorenii vor disputa revanșele din seria triunghiular a Cupei Regelui cu cele două formații bucureștene.

În celălalt meci al primei runde din Cupa Regelui, dar nu în grupa triunghiular a timișorenilor, CSA Steaua – CSM Știința Baia Mare 15-20 la pauză 10-10, după ce gazdele din Ghencea au condus cu 10-0. Campionii au ripostat însă apoi cu 3 eseuri.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: