Cu Anesi titular şi autor de eseu încă din start, RCM Timişoara îşi doboară propriul record stagional de scor: 61-0 (33-0) cu CSM Bucureşti

Fostul internaţional neo-zeelandez Sosene Raymond Anesi a răspuns deja din debutul penultimului joc găzduit în retur de campioana RCM mvt UV Timişoara întrebării noastre din avancronica partidei, devenind în această dimineaţă cel de-al 16-lea autor stagional de eseuri pentru galben-albaştri, reuşită cu care a deschis baierele unui 33-0 la pauză aproape de diferenţa maximă de scor înregistrată de elevii lui Chester Williams în acest sezon. RCM – CSM Bucureşti Olimpia 61-0, campionii trecînd pe locul I în Superliga, cu două runde rămase înaintea play-off-ului.

Cu 9 eseuri, egalîndu-şi precedenta performanţă pe 2013 la acest capitol, şi în premieră în acest campionat la zero, doar Farul şi Dinamo neînscriind deloc în faţa lui CSM Ştiinţa Baia Mare, campionii şi-au reglat jocul cu numai două săptămîni înaintea debutului în 1-4.

Vali Calafeteanu: două eseuri, primele stagionale, şi 5 transformări în victoria record a sezonului pentru RCM Timişoara: 61-0

 

Timişorenii reputaseră cele mai categorice succese stagionale în deplasare, cu 65-10 în partida tur cu bucureşteana CSM şi cu 45-3 pe Cluj Arena, dar n-au ratat astăzi ocazia să depăşească şi cel mai clar triumf din Ronaţ în 2013, consemnat atunci în dauna lui Dinamo, cu 51-15.

Acum, campionilor le-au mai fost necesare doar două minute imediat după pauză pentru a stabili noul record stagional de scor în Ronaţ, odată ce Valentin Calafeteanu a izbutit al doilea său eseu consecutiv: internaţionalul rotunjea diferenţa la 40-0, douăzeci dintre puncte fiind în contul său.

Iar spre final, prin eseul căpitanului Burcea, al nouălea al partidei, transformat de Conache, 61-0 – scor final, RCM Timişoara şi-a doborît recordul din acest an şi totodată pe cel al Stelei, un 67-10 la Dinamo, în picioare rămînînd doar marjele celor din Baia Mare, 67-3 la Cluj Napoca şi mai ales 71-0 la Bucureşti, cu aceeaşi Dinamo.

Desigur, dacă ar fi fost să-l întrebi pe sud-africanul Chester Williams, scorul în sine conta mai puţin într-o vineri în care şi-a dorit mai ales ca elevii săi să încheie teferi şi nevătămaţi o dispută aproape fără miză, obiectiv atins.

Dar principalul punct de discuţie al zilei a fost titularizarea în premieră a noii achiziţii Sosene Anesi, cîndva în XV-le All Blacks, aflat la debutul său în Ronaţ, într-o garnitură de start în linii mari conservată după succesul la limită de la Constanţa, tocmai pentru a corecta printr-un antrenament cu public nesincronizările de la malul mării.

Iar Anesi n-a aşteptat vreo invitaţie în plus să-şi pună în lumină valoarea, deschizînd rapid scorul, 5-0, după care favoriţii pur şi simplu au zburdat: transformare Calafeteanu şi 7-0; eseu Fercu, 12-0; eseu Rus, transformat de Calafeteanu; din nou eseu al lui Fercu, transformat de Calafeteanu; eseu al lui Calafeteanu, pe care l-a şi transformat: 33-0 la pauză.

Doar că lui Anesi i s-au alăturat de-acum şi Calafeteanu, Nabalei Lemeki respectiv Burcea pe lista autorilor de eseuri, 19 la număr cu o asemenea reuşită în cont în 2013…

Un galop de sănătate, şi pe seama modestei replici a ocupantei locului 5, din bătătura căreia galben-albaştrii se întăreau în iarnă cu Popîrlan.

La reluare, Chester Williams a efectuat schimbări în bloc, odată cu înscrierea cîte unui nou eseu, aşa încît alţi 4 componenţi, şi anume Khositashvili, Lazăr, Shamkharadze şi Umaga au ajuns să evolueze aproape o întreagă parte secundă, iar trioul Militaru, Conache, Nabalei de la 47-0, circa o jumătate de oră.

Însă tăvălugul s-a năpustit neabătut, şi în noua alcătuire, cu aproape o jumătate de garnitură schimbată, Calafeteanu făcînd rapid 40-0, cu un eseu transformat, Fercu adăugînd aproape la pas un al treilea personal, transformat de Umaga, noua achiziţie Nabalei Lemeki neavînd nici el nevoie de prea mult timp pentru un al optulea eseu al dimineţii, transformat de Conache: 54-0, şi mai era destul de jucat…

RCM Timişoara a început în XV-le Ţăruş, Căpăţînă, Pungea, Popîrlan, Drenceanu, Burcea – cpt., Rus, Morrison, Calafeteanu, Rose, Moala, Kinikinilau, Sheenan, Anesi şi Fercu, iar odată ce scorul a ajuns la 40-0 puţin după pauză, au mai fost introduşi „la pachet” Khositashvili, Lazăr, Shamkharadze şi Umaga, făcîndu-le loc Pungea, Morrison, Calafeteanu şi Kinikinilau. Ulterior, şi Militaru, în locul lui Căpăţînă, Conache, pentru Moala, respectiv Nabalei, substituindu-l pe Popîrlan.

Interesant acum de văzut la ce XV va apela RCM miercuri în Bucureşti, contra lui Dinamo, fiind de aşteptat ca deplasarea să cadă pe umerii jucătorilor mai puţin utilizaţi, ceea ce n-ar mai fi apoi cazul şi sîmbăta viitoare, la ultima verificare înaintea play-off-ului, tot în Ronaţ, cu U Cluj…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: