Cu arbitri străini! Burcea: ”Până la urmă, asta-și dorește Timișoara, să aibă un joc mai liber… Dacă nu reușim, atunci victoria de pe terenul lor nu înseamnă nimic pentru noi!” Cu Baia Mare, în Ronaț

Cele două cluburi care s-au întâlnit anual în acest deceniu în câte o finală, în Superliga sau Cupa României, vor avea parte sâmbătă de la ora 16, în Ronaț, de o brigadă de arbitri din Franța, conform solicitării gazdei Timișoara Saracens RC UVT pentru acest prim dar și penultim meci acasă din returul sezonului regulat, cu campioana en-titre CSM Știința Baia Mare. Dar iată detaliile, conform conferinței de presă de la ora 15…

Cu speranța să descindă ”cât mai mulți suporteri” la derby-ul de sâmbătă după-amiază, căpitanul Stelică Burcea s-a referit și el la faptul că meciul din etapa a VII-a a Superligii 2015 va fi oficiat la centru de Thomas Charabas, iar la tușă de Luc Ramos și Paul-Henri Courbier, Victor Ioniță fiind arbitrul 4, Florin Ferezan pe video și Codruț Nicorici observator.

Thomas Charabas, din Franța, central sâmbătă în Ronaț sursa foto: www.lnr.fr)

Thomas Charabas, din Franța, central sâmbătă în Ronaț (sursa foto: www.lnr.fr)

 

”Este în premieră o brigadă străină. Am avut acest drept și ni l-am exercitat. Este din Franța, ecuson, iar clubul care invită acoperă costurile. Avem acest drept la toate meciurile desfășurate acasă și nu trebuie să solicităm nimănui dreptul de a fi oficiați de arbitri străini, căci e un drept la îndemână fără acordul nimănui. N-avem momentan un cost făcut”, a explicat vicepreședintele timișorenilor, Dușan Filipaș.

Din punctul de vedere al jucătorilor, pe dreptunghiul verde, prin vocea căpitanului Burcea, ”nu știu dacă va fi un mare avantaj dar jocul va fi lăsat mult mai liber și până la urmă noi, Timișoara, asta ne dorim, să avem un joc mai liber, mai la spectacol, mai ales că jucăm acasă. Va trebui să ne adaptăm la arbitrajul acesta, și trebuie să ne obișnuim încă din primele minute cu acest arbitraj”.

Burcea a mai zis că ”tot timpul arbitrii ajung în vestiar și poartă o discuție cu jucătorii de la fiecare echipă înainte de meci, ne atrag atenția la ce se uită în mod special. Îi vom lăsa să ne vorbească și să spună ce au de spus, căci trebuie să ne adaptăm noi pe arbitraj, nu arbitrajul pe jocul nostru. Nu știu ce ar putea să implice… sau să fim mai agresivi. Depinde cât de liber va lăsa jocul arbitrul!”

Cât despre jocul în sine, venit pentru timișoreni după înfrângerea la peste 10 puncte handicap în Ghencea, dar reprezentând totodată pentru campionii din Maramureș un motiv de revanșă după ce Timișoara Saracens se impunea cu 24-19 pe ”Lascăr Ghineț”, în runda a II-a, Burcea a explicat că ”a fost o săptămână foarte grea, căci a fost după primul eșec din acest an, dar sâmbătă vom arăta cât suntem de puternici și uniți, și așa trebuie să fim în momentele grele. Am fost foatre dezamăgiți de evoluția noastră, am avut o săptămână grea, în care am muncit foarte mult și suntem conștienți de importanța jocului împotriva lui Baia Mare. Suntem conștienți că dacă nu reușim să învingem, atunci victoria de pe terenul lor nu înseamnă nimic pentru noi, așa că gândul nostru este unul singur, de a câștiga acest meci”.

Autor al unui eseu în victoria de la Baia Mare, Burcea a mai explicat că ”poate fi cu două tăișuri. Oaspeții sunt foarte dornici, cu certitudine, de victorie, venind după 4 înfrângeri consecutive, și pentru ei este momentul potrivit să câștige un meci. Ne așteptăm să vină cu o dorință și un entuziasm foarte mare să joace, vor începe meciul foarte tare, dar suntem pregătiți, jucăm acasă și trebuie să arătăm ce putem. Surprize de natură tehnică nu cred că pot apărea pe parcurs, dar cred că la echilibrul existent între echipe contează determinarea, concenterarea pe care o avem, și dorința de a câștiga!”

Întrebat în privința formei de moment a șuteurului de lot național Valentin Calafeteanu, care, necaracteristic lui, pare a avea cea mai neconcludentă perioadă de la sosirea pe Bega în ceea ce privește loviturile la țintă, Burcea a încercat să se pună în bocancii colegului său de club și la ”Stejari”, o misiune deloc ușoară: ”N-am fost niciodată în situația să fiu pus în postura lui, ca șuteur. El a adus multe, multe victorii pentru Timișoara și cred că trebuie să avem răbdare și sunt sigur că vom câștiga și meciuri pe piciorul lui, căci e un sportiv cu experiență, știe să-și adune emoțiile și să le stăpânească în momente cheie, dar asta o poate controla doar el și cred că își va reveni. Cred că în ultimul joc, știind că în precedentele a avut câteva ratări, a fost un pic psihic… A avut și un început când a avut parte de lovituri mai grele, nu ca omologul de la Steaua, mai ușoare, de pe centru, care au avut darul să-i dea încredere și să șuteze și de la distanță. Dar este un jucător cu experiență și își poate stăpâni emoțiile și rezolva singur această situație”.

Centralul Thomas Charabas, care în 10 martie a împlinit 26 de ani, este un student la ”Medicină” care arbitrează din 2008, având la activ 4 jocuri la nivelul elitei sportului cu balonul oval din Hexagon respectiv 17 în Pro D2, dintre care 12 în actuala ediție.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: