Din linia I a Timișoarei, Rădoi și Badiu aduc eseurile răsturnării de scor în România – Samoa 17-13 (3-10)

Samoanii, în plin dificil tur al emisferei nordice dat fiind falimentul financiar declarat al federației naționale de rugby și descinși pe ”Arcul de Triumf” după spumosul 44-38 cu 11 eseuri la Edinburgh sâmbăta trecută în favoarea Scoției, au pus în această seară la grea încercare ”Stejarii” României, pe care i-au condus la pauză cu 3-10, revirimentul gazdelor în partea a doua avându-i la finalizare pe componenți ai liniei I la campioana Timișoara Saracens, titularul Andrei Rădoi și rezerva Ionel Badiu, care au semnat eseurile câștigătorilor cu 17-13 într-un duel al vecinelor pe pozițiile 15-16 în ierarhia IRB.

Primul test din noiembrie al reprezentativei de seniori a rugby-ului românesc a fost încununat de succes sâmbătă de la ora 19,30 la București, grație celor 14 puncte fără replică din ultimele 22 de minute ale confruntării, o acțiune colectivă de atac fiind finalizată cu eseu de Andrei Rădoi, unul dintre cei 3 reprezentanți ai Timișoarei Saracens în XV-le lui Lynn Howells, iar Florin Vlaicu transformând: 10-13 în minutul 58.

Peste încă un sfert de oră, în urma și celei de-a treia ratări a lui Vlaicu de la punct fix, ”Stejarii” au izbutit printr-un mol rulant al doilea lor eseu prin rezerva Ionel Badiu, tot un component al liniei I din efectivul grupării din Ronaț, suficient pentru răsturnarea scorului, completată de transformarea lui Vlaicu: 17-13.

Samoa, a 16-a în ierarhia International Rugby Board și în pregătirea asaltului final pentru calificarea la Cupa Mondială din 2019 din Japonia prin partide test în emisfera nordică, săptămâna trecută în Scoția, unde a revenit puternic în fața a peste 67.000 de spectatori de la 32-10 pentru gazde puțin după pauză la 44-38, iar săptămâna viitoare tocmai pe terenul Angliei, a început mai decisă disputa din capitală însă fără a concretiza, primele puncte aparținându-i în schimb lui Vlaicu din lovitură de pedeapsă, după care insularii au ripostat prompt în minutele dinaintea pauzei prin a egala din același procedeu și a semna un eseu cu molul rulant, în minutele 35 și 38: 3-10.

Cu majoritatea titularilor în special în rugby-ul de club englez dar și galez respectiv francez, Samoa i-a testat într-adevăr pe ”Stejari” înaintea testului României de sâmbăta viitoare cu Tonga, de care este devansată cu o poziție în ierarhia IRB, în ușoară coborâre pentru insularii din Pacific, această ”dublă” fiind parte a pregătirilor ”tricolorilor” pentru confruntările oficiale decisive din primele luni ale anului viitor, pentru calificarea la turneul final mondial de pe poziția ”Europe 1”.

A fost de fapt o zi plină a partidelor test în rugby-ul internațional, cu jocurile Italia – Argentina 15-31, Namibia – Uruguay 36-52, Anglia – Australia 30-6, Germania – SUA 17-46, Japonia – Tonga 39-6, Scoția – Noua Zeelandă 17-22 și Irlanda – Fiji 23-20.

România a început cu 1. Mihăiță Lazăr (Castres), 2. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Johann Van Heerden (CSM Știința Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Andrei Gorcioaia (Massy), 7. Mihai Macovei- cpt. (Colomiers), 8. Stelian Burcea (CSM Bucuresti) / 9.Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 11. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12. Sione Fakaosilea (CSM Știinta Baia Mare), 13. Paula Kinikinilau (CSM București), 14. Fonovai Tangimana (Timișoara Saracens), 15. Marius Simionescu (Timișoara Saracens) iar rezerve la start au fost: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 17. Ionel Badiu (Timișoara Saracens), 18. Alexandru Gordaș (CSA Steaua), 19. Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens), 20. Vlad Nistor (Albi), 21. Tudorel Bratu (CS Dinamo), 22. Jack Umaga (Timișoara Saracens) și Robert Neagu (CSA Steaua).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Rugby: