Dorin Lazăr agaţă ghetele în cui după 14 ani jucaţi pentru Timişoara

La sfârşirul săptămânii trecute, de Ziua Copilului, a pus şi el umărul în Bucureşti la menţinerea procentajului maxim al victoriilor Timişoarei în deplasare în noul campionat, 24-20 la CSA Steaua, la începutul noii săptămâni a anunţat că-şi agaţă ghetele în cui, după 14 ani în slujba prim-divizionarei bănăţene. Un sfârşit e-un început, cvintuplul campion din Ronaţ al României, de loc din Iaşi, devenind tătic la 34 de ani.  

Ex-internaţional al României, „Stejar” al pachetului de înaintare, Dorin Lazăr s-a aflat de la începuturi, la ora relansării prim-divizionarei din Ronaţ, în colectivul care avea a aduce atâtea satisfacţii Timişoarei sportive prin intermediul jocului cu balonul oval, coincizând cu relansarea în primăvara lui 2011 a eşalonului de elită, pe-atunci SuperLiga, an 2011 încheiat de galben-albaştri cu un prim trofeu deja adjudecat, cel al Cupei României.

Pentru care punea umărul pe 3 decembrie la Alba Iulia şi Dorin Lazăr, cu numărul 5 în linia a II-a, ba chiar şi punctând în al doilea minut după pauză cu cel de-al patrulea eseu al învingătorilor, rotunjind astfel scorul la 29-3, în cele din urmă 32-10, reuşită pe care o puteţi rememora lecturând rândurile de la vremea aceea din Sporttim, cu menţiunea că-i avea printre alţii drept coechipieri de exemplu pe Calafeteanu în rol de căpitan, Eugen Căpăţînă încă şi în continuare în linia I a timişorenilor, Drenceanu, Lemnaru, Mariş, Pungea ori Rus, dar strict în acea partidă şi pe… Vlaicu respectiv Lucaci.

Iar drept dovadă a longevităţii lui Dorin Lazăr, mulţi dintre foştii săi colegi sunt deja retraşi din activitate, Valentin Calafeteanu fiindu-i chiar antrenor anii trecuţi la „universitarii” Ronaţului, aşa cum şi Lucaci s-a aflat sâmbătă pe banca tehnică a Stelei, la vizita bănăţenilor în Ghencea, şi cu Lazăr pe teren.

Încă o dată de Ziua Copilului în „priză competiţională”, chiar şi în regim de deplasare, dar în 2024 în calitate de proaspăt tătic, postură schimbând datele problemei şi implicând o reevaluare a priorităţilor.

Iar cum loialitatea lui Dorin Lazăr pentru culorile bănăţene, una fără cusur şi de mare durată, rara avis în sportul zilelor noastre, a fost exersată cu brio, fie şi o retragere din senin în plin campionat este mai mult decât justificabilă ca urmare a pragului trecut recent de ex-„Stejar”, departe de familie pentru ultima dată de Ziua Copilului la finele săptămânii trecute, când şi-a dus loialitatea până la capăt.

La 34 de ani, primul ca tată, încă departe de casă, cu echipa în deplasare. Venind vremea pentru altceva, astfel încât unul dintre rugbiştii care a cucerit în tricoul Timişoarei toate trofeele interne din ultimul deceniu şi jumătate a luat decizia de a renunţa la sportul său mult iubit.

Născut la Iaşi la 23 ianuarie 1990 şi sosit în Banat în 2010, Dorin Lazăr a fost părtaş la toate reuşitele timişorenilor, începând cu cucerirea Cupei României în 2011 şi încheind cu acelaşi trofeu în ediţia 2021.

„Am luat decizia din mai multe motive. Vreau să le fac loc celor mai tineri, iar organismul meu nu mai răspunde cu aceeaşi energie solicitărilor. A mai existat un argument, acela că de trei luni sunt tătic şi asta impune responsabilităţi suplimentare. Sunt foarte bucuros că am cunoscut şi lucrat cu oameni de calitate în toţi aceşti ani, aici, la Timişoara. Este unul dintre marile daruri pe care mi le-a oferit rugby-ul. Au fost multe momente frumoase la Timişoara, legate de colectiv, de colegii şi antrenorii cu care am lucrat, de victorii şi cupe. Mă bucur foarte tare că am reuşit să iau un trofeu, Cupa României, şi alături de fratele meu, care mi-a fost coechipier aici, la Timişoara, după ce s-a întors din Franţa. Noi am mai cucerit trofee împreună şi la echipa naţională, Campionatul European şi IRB Nations Cup, dar acesta este singurul la nivel de club”, a spus Dorin, care se retrage la o jumătate de an după ce fratele său, Mihăiţă Lazăr – în lotul „Stejari” la „Mondialul” din 2015 din Albion, a renunţat şi el la activitatea competiţională.

Cvintuplu campion naţional cu Timişoara, Dorin Lazăr a avut 3 apariţii în acest sezon al Ligii de Rugby, tur-retur cu steliştii şi la ultima apariţie acasă a elevilor lui Preda, cu Rapid, toate câştigate.

De-a lungul anilor, crâmpeie din bogata activitate plină de succese a rugbistului trup şi suflet din linia a II-a, conform unor clişee din Sporttim.

„Decizia ne-a luat prin suprindere, dar o respectăm. Dorin este unul dintre jucătorii care s-a alăturat proiectului nostru încă de la start și lasă foarte multe amintiri frumoase în urmă. Îi mulțumim și îi dorim succes în tot ceea ce va face în continuare”, a spus Dănuţ Borzaş, manager SCM USV Timişoara.

* Bănăţenii vor juca în weekend acasă cu U ELBI Cluj, în etapa a VII-a din sezonul regulat, ultimele rezultate, programul viitor şi clasamentul la zi fiind enumerate pe coloana datelor tehnice a secţiunii Rugby în Sporttim.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 4

 


Ultimele articole din categoria Rugby: