După eșecuri, unicul joc în septembrie: Dinamo – SCM USAMVB Timișoara. Calafeteanu: ”Nu neapărat rezultatele mă dezamăgesc, cât modul de exprimare al echipei”

După înfrângerile din etapa a II-a și a III-a în grupa I valorică din Liga Naționlă, 14-32 în Ronaț cu CSA Steaua și 38-27 sâmbăta trecută la Baia Mare, SCM USAMVB Timișoara întâlnește Dinamo la București sâmbătă la ora 12.45, în prima rundă din returul fazei play-off, rundă în urma căreia întrecerea internă se oprește vreme de 4 săptămâni, pentru meciurile selecționatei Lupii României.

În tur, alb-violeții i-au învins pe dinamoviști în Ronaț pe 13 august cu 21-15 (datele, aici), dar apoi au pierdut pe arena ”Gheorghe Rășcanu” după ce se vedeau conduși deja la pauză cu 7-20 de CSA Steaua (detalii, aici), înclinându-se și sâmbătă la Baia Mare, pe terenul campioanei, de astă dată după o primă parte reușită: 38-27 (13-18). În schimb, Dinamo a câștigat în aceste ultime două runde, 23-17 cu CSM Știința Baia Mare acasă și la limită în Ghencea cu CSA Steaua, 27-28, dinamoviștii fiind antrenați de fostul jucător și tehnician al bănățenilor, neo-zeelandezul Sosene Anesi. Precum timișorenii, CS Dinamo încheia neînvinsă faza de calificare a sezonului regular, în cadrul căreia remiza în unicul joc la vârf cu mică, cu CSA Steaua.

„Într-adevăr, ne aflăm într-o postură dificilă și vom vedea dacă aceasta se transformă într-o problemă, pentru că dacă pierdem și acest al treilea joc avem o problemă, sau într-o oportunitate, situație în care să învățăm din lucrurile mai puțin bune care s-au întâmplat, atât la nivel rugbistic, cât și mental. Depinde doar de noi cum vom gestiona momentul, mai ales că acesta este primul și singurul meci din septembrie”, a remarcat antrenorul SCM USV Timișoara, Valentin Calafeteanu.

În clasament, Dinamo este a doua, cu 9 puncte, la unul în urma maramureșenilor, în vreme ce bănățenii se află pe poziția a patra și ultima în play-off, cu 4 puncte, la 3 în urma steliștilor. Ultimele rezultate și programul debutului în returul grupei valorice 1-4, pe coloana datelor secțiunii Rugby în Sporttim.

Returul începe sâmbătă la ora 11 la Baia Mare cu jocul CSM Știința – CSA Steaua, difuzat de RugbyTV, și va continua de la 12:45, întâlnirea din capitală, de pe terenul ”Florea Dumitrache”, fiind difuzată de Prima Sport 4.

„Nu neapărat rezultatele mă dezamăgesc, ci modul de exprimare al echipei. Împreună cu staff-ul, încercăm să găsim soluțiile cele mai bune, pentru a învăța cât mai multe lucruri din această perioadă. Poate a contat faptul că în acest an, până la mijlocul lui august, am avut doar două meciuri tari și apoi, în 21 de zile am întâlnit patru adversari de calibru. Consider că suntem patru echipe de valori egale: oricine poate bate sau pierde cu oricine. Au apărut și accidentările, dar aceasta nu este o scuză, căci orice jucător intră pe teren, X sau Y, are de respectat standarde și un anumit statut, despre care noi am discutat în mai multe rânduri. Săptămâna aceasta, îmi doresc ca băieții să vorbească pe teren. Asta cred că e mai important acum decât orice speech motivațional sau reamintire a situției în care se află echipa”, a mai spus antrenorul celor de la SCM USV Timișoara, ex-multiplul laureat dar și selecționat în naționala ”Stejari” Valentin Calafeteanu. După înfruntarea cu Dinamo, șapte jucători – pilierul Laurențiu Nica, flankerii Kemal Altinok și Vlad Neculau, mijlocașii la grămadă Alin Conache și Gabriel Rupanu, aripa Corrado Ștețco și centrul Manumua Tevita – vor rămâne la București pentru reunirea „Lupilor”.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 0

 


Ultimele articole din categoria Rugby: