Dușan Filipaș: ”Consider că avem cea mai bună echipă, cu e mare. Omogenitatea și forța cred că sunt cele mai mari atuuri ale noastre!”

”Succesul nu este definitiv, eșecul nu este fatal. Curajul de a merge mai departe este ceea ce contează cu adevărat. Sunt sigur de faptul că trebuie doar să perseverezi pentru a cuceri”, este citatul din Winston Churchill cu care a început astăzi Dușan Filipaș, vicepreședintele Asociației Timișoara Saracens RC UVT, conferința de presă prefațând deplasarea grupării din Ronaț la Baia Mare, programată sâmbătă la ora 11, în etapa a II-a a Superligii. ”În rugby, perseverența și curajul sunt factorii principali ai reușitei. În sport, succesul nu este o permanență și nici o certitudine, este un țel spre care tindem”, a adăugat conducătorul timișorenilor, explicând că ”țintim toate cele trei trofee din acest sezon dar cred că dacă aducem două ne-am atins obiectivul”.

DSCF2130

 

Dușan Filipaș a explicat: ”Nu am vrut să aducem jucători de la Farul. Când exista incertitudinea în privința participării lor, cred că am fost singura echipă sau printre foarte puține care nu am căutat acest lucru. După ce s-au înscris, urmând să se retragă, din nou nu am vrut să aducem de la Farul. Și vă răspund și la întrebarea de ce… Deoarece cred în această echipă, în omogenitatea ei, și consider că avem cea mai bună echipă, cu E mare. Omogenitatea și forța cred că sunt cele mai mari atuuri ale noastre. N-am făcut transferuri de la Farul, pentru că însemna că 2-3 jucători își pierdeau locurile în primii 15, ceea ce nu merita nici unul dintre ei… Repet, am încredere în echipa noastră. Noi nu am căutat, probabil că am fost căutați…”  

Filipaș a anticipat dificultatea stagiunii 2015: ”Sezonul ce ne așteaptă consider că este cel mai dificil din ultimele patru, chiar dacă cei de la Farul sunt retrași din păcate și în 6 echipe la prima vedere ar putea părea mai ușor, dar va fi chiar cel mai greu sezon. Obiectivul nostru va fi eventul, însemnând că din 3 trofee ne dorim să câștigăm două. Băieții își doresc toate cele trei și sunt convins că va fi un sezon extraordinar”. Vicepreședintele clubului a avut o apreciere și pentru debutul în noua ediție de campionat, 30-28, duminică, împotriva Stelei: ”Cred că a fost cel mai slab meci al nostru din ultimii ani de zile”.

Dar conducătorul timișorean a dat asigurări că alta va fi abordarea în deplasarea de sâmbătă: ”Li se citește acum pe față atitudinea și curajul care au lipsit cu Steaua; n-a fost atitudinea potrivită. I-am urmărit în pregătirile acestor zile și se vede că au acum și curajul pentru meciuri de acest gen”.

În privința brigăzii de arbitraj, Filipaș a spus că Radu Petrescu, recuzat de clubul timișorean, nu va oficia disputele în care evoluează cei din Ronaț: ”Pentru Radu Petrescu nu contează unde jucăm, acasă sau în deplasare, nu ne arbitrează…”

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: