Eugen Apjok (CSM Știința Baia Mare): ”Când aveam 22-16, concentrarea noastră a lăsat de dorit”

Eugen Apjok, care nu i-a condus de pe banca tehnică pe campionii băimăreni în calitate de antrenor principal al ”Zimbrilor” la ora finalei Cupei Regelui, dat fiind postura sa de selecționer în staff-ul tehnic al României, aflată înaintea plecării spre Cupa Mondială din insulă, motiv pentru care prerogativele au fost preluate sâmbătă de la ora 20 de secundul său Viorel Lucaci, a asistat totuși la finala acestei a treia întreceri interne, laolaltă cu delegația ”Stejarilor” pentru Albion, referindu-se la final la mai multe aspecte ale partidei adjudecate adânc în prelungiri de Timișoara Saracens RCM UVT prin dropgolul expediat ca o ultimă soluție de sud-africanul Jody Rose, deja debutant în naționala ”tricolorilor”: 24-22 pentru bănățeni.

RPS_5117

 

”Finala a avut un finish neașteptat, și îi felicit pe cei de la Timișoara pentru victorie. Noi am reușit o prestație bună într-un joc frumos, disputat, însă concentrarea când am ajuns în avantaj la 22-16 a lăsat de dorit, iar dacă ieșeam atunci bine de la noi din teren, puteam scăpa în învingători. Trebuie să învățăm din asemenea greșeli iar acestea să nu se mai repete”, a explicat Eugen Apjok (foto; sursa: www.frr.ro), antrenor al băimărenilor dar și mână dreaptă la reprezentativa de seniori a galezului Lynn Howells, care a selecționat pentru turneul final mondial și 4 rugbiști de la CSM Știința, jumătate față de numărul cooptat de la cei din Ronaț, principal rezervor al naționalei.

Apjok a explicat totodată că un nou eșec al Științei într-o finală cu clubul bănățean, deja al cincilea în tot atâția ani la rând, ”nu constituie însă nici un fel de complex. Într-o finală, după cum se știe, orice detaliu contează, orice greșeală contează, iar noi astăzi am făcut mai multe greșeli. Dar Superliga este cel mai important obiectiv al nostru în acest sezon și vom căuta să-l atingem, pe când acesta, Cupa Regelui, nu era primordial, însă am venit la București să jucăm cât mai bine și să ne impunem, și îmi pare rău că nu am reușit dar trebuie să ne concentrăm mai bine. Oricum, a fost o frumoasă finală, disputată, o  bună propagandă realizată rugby-ului românesc!”

Băimărenii preluau spre final din nou conducerea prin unicul lor eseu, semnat de același Samoa, care a strâns toate punctele învinșilor, 16-22, însă Timișoara Saracens a revenit furibund în ultimele minute, fructificând cu încă un eseu și un alt mol de margine iar apoi triumfând pe seama sângelui rece și preciziei lui Rose, care a improvizat perfect: dropgol.

În fine, Apjok nici n-a supralicitat absențele din componență, explicând că ”orice jucător este important dar de aceea avem un lot mare”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: