Eugen Căpățână, jucătorul SCM Timișoara până la finele anului 2023. Al 12-lea său trofeu, Cupa pe 2 aprilie?

Prim-planul în rugby este ținut momentan de campania de calificare la IRB World Cup 2023, ”Stejarii” jucând sâmbătă de la ora 14 ultimul meci din returul Rugby Europe Championship, la codașa Olanda, însă nu mult a mai rămas până la ridicarea cortinei scenei interne în noul sezon 2022, odată cu finala amânată a ediției 2021 a Cupei României, CSM Știința Baia Mare – SCM USAMVB Timișoara, programată pe 2 aprilie, iar cu nici trei săptămâni înaintea acestui eveniment clubul bănățean a anunțat atât continuarea parteneriatului cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului precum și semnarea de către Eugen Căpățână a prelungirii contractului cu cei din Ronaț, al căror jucător va rămâne până la 31 decembrie 2023.

„Căpă” a jucat la rândul său în XV-le ”Stejari”, adunând 53 de selecții și 7 eseuri, precum și prezența cu România la turneul final mondial din 2015, înțelegerea sa cu SCM Timișoara fiind pe cale de expirare la finele lunii mai a acestui an, dar fiind prelungită pentru încă un an și jumătate, talonerul care se confundă cu istoria recentă a rugbiului timișorean continuând așadar povestea. Căci la finalul noului său contract, Căpățână va aduna două decenii în rugbiul timișorean, cu numeroase trofee câștigate, de reamintit fiind că a evoluat la echipa de pe Bega încă de la vârsta de 17 ani. 

  • Campionatul României: 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018
  • Cupa României: 2011, 2014, 2015
  • Cupa Regelui: 2015
  • Cupa Europei Centrale: 2009.

Eugen Căpățână, născut la 18 iunie 1986 în Balș (județul Olt) și crescut la Timișoara, a spus: „Este ultimul meu contract, căci la finalul lui 2023 vreau să mă retrag. Echipa asta mi-a oferit tot ce am avut nevoie, și pe plan profesional, și pe plan educational, și financiar, absolut orice. Acest club m-a creat, m-a adus în situația asta, pentru mine este echipa de suflet. Au fost ocazii să plec în alte părți, dar am refuzat categoric: n-am jucat la Timișoara pentru bani. Da, au fost un stimul bun, dar nu banii m-au ținut aici. Am simțit că orașul ăsta mi-a oferit atâtea și trebuia să dau ceva înapoi.”

Căpățână ar putea cuceri un nou trofeu la începutul lunii viitoare, cu ocazia finalei Cupei României din 2021, programată în compania dublei campioane la zi a țării CSM Știința Baia Mare, la 2 aprilie, la București.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 7

 


Ultimele articole din categoria Rugby: