FOTO. Rugby4Schools la Generală 30. Războinicii de Foc înving la III-IV iar Micii Mignoni de Apă la I-II

Precum în săptămâna manșei I din barajul de calificare în European Rugby Challenge Cup 2016/7, când clubul campion național Timișoara Saracens punea în scenă o primă etapă a inovativului proiect Rugby4Schools, de promovare a sportului cu balonul oval în rândul elevilor din ciclul primar, atunci la Școala Generală 16, iată că și înaintea returului de sâmbătă din Italia gruparea din Ronaț și-a făcut timp pentru o nouă rundă de rugby-tag adresată școlarilor, de astă dată în Zona Soarelui, la ”Generală 30”. După-amiază vom reveni cu detalii din conferința de presă susținută de Grainger Heikell înaintea manșei a II-a, de la Rugby Calvisano, dar până atunci iată câteva clișee de la acțiunea de popularizare a rugby-ului…

Rugby4Schools este adresat elevilor claselor I-IV din instituţii de învăţământ timişorene, demersul fiind rod al colaborării dintre gruparea multiplu laureată la nivel național, Asociaţia Timişoara Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest, cu Universitatea de Vest din Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Etapa a doua a beneficei inițiative s-a derulat la începutul acestei săptămâni la Școala Generală 30 de Timișoara iar la jocurile de rugby tag ale elevilor din ciclul primar au participat şi de această dată mai mulți reprezentanţi ai staff-ului celor de la Timişoara Saracens.

Opt echipe s-a întrecut în competiția cu balonul oval, fiecare având un nume demn de Turneul celor 6 Națiuni, și anume Dragonii negri, Războinicii de Foc, Leii sau Vulturii, în cazul formațiilor de la clasele a III-a și a IV-a, respectiv Micii Mignoni de Apă, Echipa de Fier, Tigrii Albi sau Echipa de Foc, la clasele I și a II-a.

Iar elevii au fost încurajați de nimeni alții decât jucători ai campioanei din Ronaț precum Randall Morrison, Vasile Rus, Victor Dumitru sau Samiu Muna, precum și de antrenorii Cosmin Cioriciu, Marian Marin, Bogdan Stamatin și Raul Zaiba, în rol de îndrumători și arbitri.

Au câștigat după meciuri extrem de disputate Războinicii de Foc, la clasele III-IV, și Micii Mignoni de Apă la clasele I – a II-a. ”Mulțumim tuturor celor implicați, parteneri, profesori, învățători, părinți, pentru atmosfera extraordinară de care am avut parte la Școala Generală 30!”, este ecoul dinspre clubul Timișoara Saracens, care anunță încă de pe-acum finalele la Colegiul Național Bănățean și Liceul Nikolaus Lenau.

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Rugby, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Juniori: