GALERIE FOTO. Gala Sportului Timișorean pe 2015

Timișoara Saracens RCM UVT, Ion Povăliceanu și Cosmin Vieru au primit premiile de excelență la Gala Sportului Timișorean 2015, organizată mai târziu ca în alți ani. Festivitatea la care au fost premiați sportivii timișoreni care s-au remarcat anul trecut s-a ținut la Filarmonica Banatul marți după-amiază.

Gala combinatieGala, anunțată destul de târziu de către organizatori, a început cu aproximativ zece minute întârziere. Precedenta gală organizată de Primărie s-a ținut în decembrie 2014, cea din acest an fiind organizată mult mai târziu, aproape de finalul lunii martie. După discursurile de rigoare, primii care au fost premiați au fost sportivii din echipele timișorene de primă ligă. Handbaliștii Cristi Fenici și Mihai Timofte. Lista completă a celor premiați o găsiți AICI.

Premiul de excelență în sport al Municipiului Timișoara pe anul 2015 la echipe de jocuri sportive a revenit echipei de rugby Timișoara Saracens RCM-UVT Timișoara, antrenorul Grainger Heikell fiind cel care a ridicat trofeul de cristal. După nominalizarea juniorilor de la sporturile de echipă s-a trecut la disciplinele sportive individuale olimpice și s-a început cu atletismul.

Antrenorul Ioan Damaschin a reparat scăparea organizatorilor, cerând sălii să țină un moment de reculegere în memoria Iolandei Balaș Sőtér. Marea atletă timișoreană s-a stins din viață pe 11 martie. După acest moment a continuat premierea sportivilor din sporturile olimpice, trecându-se rând pe rând prin disciplinele incluse pentru această festivitate. Cei mai buni dintre sportivi au fost rechemați pe scenă.

Premiul de excelență pentru sport al Municipiului Timișoara pe anul 2015 l-au câștigat Ion Povăliceanu și Cosmin Vieru (Kaiac-canoe), de la CSS nr.1 Timișoara, pregătiți de Octavian Ispas. Cei doi au primit câte un trofeu de cristal. A urmat rândul antrenorilor care au contribuit la aceste performanțe să revină pe scenă.

După aceasta a venit momentul celor din sporturile neolimpice să-și ridice diplomele și trofeele. Deși la începutul galei prezentatorii au făcut apel la sportivii prezenți în sală să rămână până la sfârșit pentru a-i aplauda pe cei premiați mai târziu, spre final sala a fost destul de goală.

La astfel de ceremonii trebuie să compari sporturi olimpice, neolimpice, individuale, de echipă. De regulă, la acest gen de gale inevitabil apar și inadvertențe care pot genera nemulțumiri într-o ramură sau alta, de ce sunt unii nominalizați și alții nu.

Un astfel de semn de întrebare îl poate ridica prezența unui jucător de la o echipă retrogradată anul trecut, Timba, printre cei care au primit diplome, fiind nominalizat la performanțe la jocuri sportive. Un exemplu, dar e ceva general care se repetă.

Și în acest an au fost destul de mulți absenți, cu sportivii plecați la concursruri sau la loturile naționale. La final, imaginile surprinse la gala organizată la Filarmonică.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Rugby, Sport sabotat și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: