GALERIE FOTO. Tăvălugul RCM Timişoara stinge brusc Farul

Revenim cu pozele promise de la primul triumf în deplasare înregistrat în play-off-ul Superligii, şi reuşit aseară tocmai de RCM mvt UVT Timişoara la Constanţa, unde a săltat de pe 4 în fruntea tuturor, cu 5 eseuri fără replică şi un punct bonus ce o pune în pole-position pentru atacarea semifinalei. Uriaş ascendent moral, obţinut de o manieră debordantă într-un loc în care campioana din Baia Mare a cedat de două ori în ultimele luni.

Deloc puţin lucru să-ţi depăşeşti marja de victorie, maximă cu acest 40-6 în faţa unei fruntaşe din 1-4, pe terenul dublei învingătoare a ex-liderului din Maramureş, răpus în Dobrogea în sîmbăta precedentă, cu 30-13, conturat pe final. Iar timişorenii şi-au tot mărit ecartul în faţa constănţenilor, de la 15-11 în finala mică a ediţiei trecute menţinînd la 22-18 în turul primei faze şi apoi plusînd, 29-7 în retur şi chiar 34 de puncte diferenţă acum!

Timişorenii, conturîndu-şi de-acum un XV consolidat pe parcursul sezonului, inclusiv cu 2 ex-componenţi ai gazdelor, Turashvili – marcator al eseului de 0-10 şi Carpo, au dominat şi s-au desprins categoric pentru o a şasea victorie în deplasare din 9 ieşiri în acest an, în ciuda unei unice reveniri constănţene în prima parte, de la 0-12 la 6-12. Dar RCJ Farul n-a găsit în nici un fel antidotul pentru a împiedica o mult mai drastică înfrîngere faţă de precedentele două suferite în 2012 în faţa galben-albaştrilor, care s-au manifestat ca un adevărat tăvălug compact, eficient atît în atac cît şi mai ales în defensivă, şi dominant în general în toate aspectele jocului.

De fapt, este pentru a opta oară din 16 evoluţii în acest campionat ca RCM mvt UVT să primească maxim 7 puncte, asalturile liniei de treisferturi avînd la bază un bine structurat şi stîncos pachet defensiv. Deviza a fost <pe aici nu se trece> iar siguranţa întregii echipe a generat cel de-al patrulea triumf stagional ca diferenţă de scor, mai prolifice fiind doar succesele de la CSM Bucureşti (48-7) şi Cluj (71-5), precum şi acasă cu ieşenii (76-0, record), dar cel mai clar în dauna unei rivale din 1-4!

Acest 40-6 (19-0), de la 22-18 la vizita din aprilie pe Litoral, a fost conturat de XV-le Fercu, Lemnaru, Tuiatua, Kinikinilau, Moala, Rose, Calafeteanu, Bălan, Turashvili, Pungea, Lazăr, Drenceanu, Burcea, Rus, Carpo, cu Căpăţînă, Militaru, Borzaş, Kafatolu, Tănase, Sola, Fîntînaru şi Dumitru în rolul rezervelor.

Să vină Baia Mare ar spune timişorenii, aşteptînd derby-ul din Ronaţ, de sîmbătă de la ora 10, al primelor două clasate, dar pînă atunci să savurăm fotografiile revirimentului de la malul mării, care a făcut complet uitat un eşec acum cel puţin inexplicabil în Ghencea, semn al promptei reabilitări izbutite de Chester Williams…

(clic pe fotografii pentru mărirea pozei)

 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: