Grainger Heikell: ”Putem face schimbări din lotul pe care-l avem și sunt două luni în care unii jucători vor avea ocazia să apară, ceea ce-i va ține pregătiți și determinați”

Cum era de așteptat după victoria europeană de sâmbătă cu Calvisano, antrenorul Grainger Heikell a apelat astăzi de la ora 11 la o formulă de start cu numai un titular din XV-le contra peninsularilor și alte 3 rezerve care erau convocate și sâmbătă, dând astfel șansa să joace și unor mai tineri componenți din efectiv, ceea ce se întâmpla și în urmă cu 10 zile, în deplasarea adjudecată în București cu 29-8 în fief-ul lui CSM Olimpia, puțin mai clară decât astăzi, 32-17 cu Dinamo.

Graniger Heikell

Graniger Heikell

 

La final, neo-zeelandezul Heikell a spus că ”știam că am mai avut și aici jocuri destul de strânse cu Dinamo, și anul trecut, așa că ne-am așteptat să fie suficient de dificil. Și a fost. Sunt însă mulțumit de modul cum au răspuns băieții și am practicat un rugby bun în unele perioade de joc. Mai avem de făcut și niște ajustări după câteva greșeli dar în general această victorie cu punct bonus ofensiv a fost bună pentru noi”.

Apropo de utilizarea unor rugbiști din noul val sau dintre rezerve, autohtoni și străini, inclusiv noi achiziții din iarnă, Heikell a explicat că ”sunt foarte satisfăcut de modul cum au răspuns provocării la această ocazie, ceea ce e bine pentru viitor și pentru a crește un lot în care fiecare să participe și să crească valoric”.

Despre replica dinamovistă, care se apropia la un moment dat la 14-11, puțin după pauză, și după ratarea câtorva lovituri de departajare de către roș-albi, neo-zeelandezul a mai zis că ”n-am fost atât de surprinși căci am discutat despre ceea ce ar putea juca Dinamo, am vorbit ieri, după victoria de sâmbătă. În mod cert ei au venit aici să câștige și au niște băieți mari și puternici în efectiv, așa încât a trebuit să ne asigurăm că suntem cu atenția adecvată, concentrați, pentru a reuși ceea ce aveam de făcut. Am fost buni în joc când trebuia să fim, la momentul oportun, și am marcat apoi și niște puncte…”

Despre consistența în profunzime a colectivului de sportivi, Grainger Heikell a afirmat că Timișoara Saracens se poate descurca în condițiile disputării a 3 meciuri în 8 zile, acasă cu Calvisano și Dinamo respectiv sâmbătă de la 11 la Cluj, în etapa a V-a: ”Cred că suntem destul de buni căci avem un lot destul de complet în acest an și putem face schimbări căci unii mai trebuie și odihniți, alții au astfel ocazia unei oportunități de a juca, dar acum avem multă treabă de făcut. Sunt două luni în care unii jucători vor avea ocazia să apară, ceea ce îi va ține determinați și pregătiți…”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: