Harry Dumitraș, la Timișoara Saracens – Baia Mare 33-14: ”E important să creștem și arbitrii noștri în același timp, nu e o soluție numai să recurgem la străini…”

Derby-ul returului sezonului regular al Superligii 2015, Timișoara Saracens RC UVT – CSM Știința Baia Mare 33-14, l-a avut în tribuna din Ronaț și pe președintele Federației Române de Rugby, Harry Dumitraș, care a salutat prestația timișorenilor și s-a referit în linii mari și la arbitraj, în lumina prezenței astăzi pe Bega a unei foarte tinere brigăzi din Franța…

IMAG4593

 

”A fost un meci aprig disputat, spectaculos, între două echipe foarte bune din campionatul nostru, iar Timișoara a dovedit în această victorie o bună coeziune, o formație matură, realistă, care a impus ritmul de joc și a știut să facă diferența. Felicit Timișoara pentru această victorie meritată, prin care a arătat într-adevăr ca o echipă adevărată de vârf”, a spus conducătorul federal.

Dumitraș a mai spus: ”Este un lucru îmbucurător că s-a echilibrat campionatul, sunt 6 echipe care au început să joace, și numai jucând un rugby curat, cum se spune, poți obține victoria. Azi, cel mai important a fost spectacolul sportiv de calitate pentru promovarea jocului de rugby, ceea ce s-a văzut atât de dimineață, la Dinamo – Steaua 22-30, cât și aici la Timișoara, și lucrul acesta mă bucură mult”.

Dumitraș a mai explicat că rugby-ul nostru are nevoie de cât mai multe asemenea meciuri tari: ”Competiția internă este și o etapă de evaluare a jucătorilor de lot și avem nevoie de o competiție redutabilă, cu asemenea meciuri, așa încât nu se pune problema de oboseală, căci națiunile mari joacă în campionatul intern câte 30 și ceva de partide, și nouă ne trebuie așa ceva. Sunt binevenite întâlnirile de calitate, aprig disputate, și fizic am văzut câteva acțiuni sănătoase cum se spune, dar curate, în limita regulamentului. Îi felicit din nou pe timișoreni pentru victorie”.

Cât despre centralul francez Charabas, diriguitorul FRR a spus: ”E un arbitru talentat, dacă o luăm așa, care a știut să se impună foarte repede, n-a acceptat nici un dialog, nici o discuție, și a arbitrat curat, ceea ce a încurajat jocul”.

Federalul a conchis: ”E foarte important să creștem și arbitrii noștri în același timp, căci nu e o soluție numai să recurgem la străini, deși e bine să facem schimburi, să plece și ai noștri să arbitreze în străinătate. Dar avem și noi potențial iar dacă se comunică mai bine, arbitri cu cluburi, putem fi și noi, cu arbitrii noștri, la înălțimea evenimentului!”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = sase

 


Ultimele articole din categoria Rugby: