„În urma unui eveniment medical”, astfel s-a referit New Zealand Rugby la decesul luni la doar 25 de ani al aripii din Super Rugby de origini maori Connor Garden-Bachop, al cărui tată jucase pentru Samoa şi Noua Zeelandă, iar mama pentru naţionala feminină Black Ferns, ba chiar nepot fiind al reputatului Graeme Bachop, din componenţa All Blacks la Cupa Mondială din 1991 şi 1995, în 1999 în selecţionata Japoniei.
Connor Garden-Bachop, în teren în 2022 pentru Maori All Blacks, s-a stins la începutul acestei săptămâni la Christchurch, îngroşând astfel rândurile sportivilor mult prea vremelnic plecaţi din senin în ceruri.
Deces dând implicit cu-atât mai mult apă la moară „mamei tuturor revelaţiilor” dezvăluite în toamna trecută de către liderul partidului New Zealand Loyal pe baza datelor oferite sub anonimat de un experimentat medic-matematician în analiză statistică, în sensul că „avem dovezi pe baza Official Information Act că Guvernul ştia fiecare efect advers încă înainte ca primul vaccin să fie administrat în Noua Zeelandă”.
Liz Gunn mai semnala în 2023 printre altele şi că Guvernul Noii Zeelande a avut acces la datele post-marketing ale celor de la Pfizer, care relevau 1.223 de decese şi pagină după pagină de efecte adverse ale aşa-zisei „vaccinări” înainte ca guvernul să înceapă pe 10 martie 2021 aşa-zisa “campanie de vaccinare” în masă.
Liderul partidului NZ Loyal mai preciza de exemplu anul trecut şi că „30 de vaccinaţi în aceeaşi zi şi-n aceeaşi locaţie sunt acum deja cu toţii morţi, decedaţi într-o proximitate temporală, echivalând cu toţi jucătorii de pe teren ai unui meci de rugby, dintr-o dată morţi subit. Datele indică zeci de mii de decese legate de injecţiile covid şi solicităm o investigaţie penală completă, fără ca vreo piatră să fie lăsată neîntoarsă.”
Dar totodată şi avertiza preventiv, prin a spune: „Aşa încât apelez la voi, oameni ai Noii Zeelande, să solicitaţi colectiv oprirea acestor injecţii. Căci dacă aspectul acesta nu este urgent adresat, atunci World Health Organization va fi capabil a declara următoarea pandemie şi să forţeze conformarea la vaccinarea obligatorie în baza Pandemic Preparedness Act, care în curând va deveni realitate.” Traducerea parţială a declaraţiei lui Gunn de anul trecut este accesibilă aici, iar declaraţia VIDEO în sine aici – pe vigilantnews.com.
Între timp, a mai căzut vremelnic o stea, într-o populaţie băştinaşă maori suferind semnificativ de pe urma efectelor adverse ale aşa-zisei „vaccinări”, de astă dată fiind vorba despre un popular şi dedicat tânăr rugbist, care, conform aceleiaşi referiri din partea New Zealand Rugby, a fost „un tânăr jucător fantastic, un absolvent cu perspective al reprezentativei grupei sale de vârstă şi un mândru Maori All Black.”
Tatăl său, Stephen Bachop, jucase pentru Samoa şi Noua Zeelandă, iar Sue Garden-Bachop, mama sa, pentru reprezentativa feminină a ţării, sBlack Ferns.
Fiind nimeni altul decât nepotul mijlocaşului la grămadă Graeme Bachop, număr 9 pentru All Blacks la Cupa Mondială din 1991 şi 1995, la IRB Rugby World Cup mai apoi chiar şi pentru Japonia la turneul final din 1999, competiţii la care participau şi „Stejarii” României.
Cel vremelnic stins din senin a jucat cel mai recent pentru Highlanders – de fapt în ultimii 5 ani, de care se despărţea la începutul acestei luni, odată cu încheierea sezonului de Super Rugby, în care cei din „ţinuturile înalte” au prins sferturile de finală.
Pe plan local, nouă rugbişti ai SCM USV Timişoara au fost convocaţi sub tricolor pentru stagiul din această vară, „Stejarii” cu selecţioner francez urmând a se reuni vineri 21 iunie la Paris, la Centrul Naţional de Rugby de la Marcoussis, fief al reprezentativei Franţei, şi a avea parte acolo de un meci de antrenament cu cei din Hexagon, pe 22 iunie.
Naţionala va rămâne la Centre Sportif Isle Verte din Soustons până pe 30 iunie, când va pleca spre Statele Unite ale Americii, unde va da la 5 iulie la Chicago revanşa „Vulturilor” SUA – triumfători la scor vara trecută la Bucureşti înaintea turneului final mondial la care nord-americanii nu participau dar „Stejarii”, iar apoi, la 12 iulie, va întâlni Canada la Ottawa.
Staff-ul naţionalei a selecţionat 33 de jucători, printre care nouă de la SCM USV Timişoara, şi anume Lucian Mureşan în linia a II-a, flankerii Vlad Neculau şi Dragoş Ser, mijlocaşul la grămadă Gabriel Rupanu, mijlocaşul la deschidere Daniel Plai, aripile Tevita Manumua, Corrado Şteţco şi Alexandru Bucur, respectiv fundaşul Marius Simionescu.
Faţă de convocările de la început de an, pentru Rugby Europe Championship, noutatea la lot din efectivul bănăţenilor e Corrado Şteţco, jucătorul în vârstă de 23 de ani marcând cinci eseuri în noul campionat din 2024 şi având o contribuţie importantă la actuala clasare a celor din Ronaţ pe locul întâi în Liga de Rugby după cele 8 runde ale stagiunii încheiate de primăvară, ultimele rezultate şi clasamentul la zi fiind enumerate pe coloana datelor tehnice a secţiunii Rugby în Sporttim.
Format în rugby-ul italian, Şteţco a jucat deja pentru naţionala de rugby în 7 a României, fără însă a debuta încă la echipa în XV.