În doar 13 din prima treime a finalei din Ghencea, Timișoara Saracens se frânge de puțin dar nu se îndoaie în fața XV-lui Stelei. Ronaț, argint la U20

Timișoara Saracens a rezistat în această după-amiază șocului de a disputa finala cu trofeul pe masă a Campionatului Național FRR la categoria sub 20 de ani în dublă inferioritate numerică încă din prima treime a încleștării cu gazda CSA Steaua, căreia i-a ținut mai apoi piept de la egal la egal, 20-20 și prin trei eseuri deși în garnituri 15 contra 13. Bucureștenii, care semnau un eseu transformat în prima jumătate a părții I, înaintea acordării cartonașelor roșii bănățenilor Istoc și Rusu, au cucerit titlul pe țară în Ghencea II cu 27-20 (17-5), dar vizitatorii din Ronaț s-au detașat ca fiind câștigători morali ai ultimului act.

Momente pivotale puțin după mijlocul primei părți a finalei cu trofeul pe masă în Campionatul Național sub 20 de ani al Federației Române de Rugby prin eliminările dictate cu cartonaș roșu, și nu temporare, împotriva câte unui component al vizitatorilor de pe Bega atât din pachetul de înaintare cât și din liniile dinapoi, un ultim act văduvit de echilibrul numeric și debalansat ca diferență între cele două efective pentru mai bine de două jumătăți din meci devenind în schimb și paradoxal egal în ceea ce privește scorul.

Inițial, pe fondul unui debut echilibrat al finalei, fără ca una dintre protagoniste să domine dar cu jocul curgând mai degrabă în zona centrală a terenului, CSA Steaua U20 a exploatat o inexactitate a vizitatorilor și a deschis scorul, 7-0 printr-un eseu transformat, scor la care a survenit o raritate absolută mai ales pentru un ultim act cu trofeul pe masă, una dintre grupări rămânând într-un interval de doar câteva minute nu doar cu unul, ci chiar cu 2 jucători mai puțin pe gazon, și asta până la încheierea disputei.

Minutul 23 a adus eliminarea lui Alexandru Istoc, cartonaș roșu pentru un placaj întârziat dar la nivelul pieptului, la mijlocul terenului, numărul 13 în formația lui Marian Marin și Cosmin Cioriciu riscând prin imprudență să se expună prilejului la îndemâna împărțitorilor dreptății de a opta pentru o asemenea decizie.

De parcă nu era de-ajuns, minutul 26 a adus un alt cartonaș roșu și în dreptul jucătorului de linia a II-a Ionuț Rusu, eliminat la semnalizarea asistentului pentru ceea ce a fost o lovitură însă neintenționată cu piciorul în capul unui oponent stelist, mai degrabă din recul, împins fiind de un adversar în cursul unei grămezi spontane pe linia de 40 a celor din Ronaț: XV-le bucureștean contra a numai 13 timișoreni.

În superioritate numerică, steliștii s-au desprins printr-un eseu transformat și o lovitură de pedeapsă la 17-0, însă timișorenii au avut ultimul cuvânt al primei părți, prin Brănișcan, autor al unui eseu: 17-5 la pauză.

Spre cinstea lor și surprinderea generală, oaspeții au revenit puternic în partea a doua și au rămas în jocul pentru titlu, câștigând de fapt cu 15-10 cele 40 de minute de după pauză, și grație a două eseuri, semnate de Marius Simionescu și căpitanul Vlăduț Popa, care și-a mai trecut în plus în cont și o transformare respectiv o lovitură de pedeapsă.

Deși a condus permanent în finala de la ora 16, CSA Steaua U20 a încheiat ultimul act cu un avans echivalent doar unui eseu transformat, drept credit total pe adresa vizitatorilor în dublă inferioritate numerică. Bucureștenii au deschis tot printr-un eseu și scorul părții a doua, la care Timișoara Saracens U20 a ripostat chiar prin două eseuri, de la 22-5 la 22-10 și apoi 22-17, cea mai mică diferență de la deschiderea scorului, la care gazdele au izbutit și al patrulea eseu respectiv al doilea al lui Lupu, 27-17, bănățenii reacționând doar de la punct fix: 27-20.

Mai cu capul pe umeri în condițiile în care puteau anticipa și erau oricum avizați de staff-ul tehnic în privința faptului că inexactitățile și indisciplina le-ar fi fost puse din plin sub lupă, timișorenii ar fi putut chiar și reveni cu trofeul în Banat, unde dipsuneau luna trecută cu 27-7 în reavanșa din returul sezonului regular de roș-albaștrii din Ghencea.

”Băieții au jucat extraordinar și au fost extraordinari! Sunt mulțumit de ei, au dat dovadă de curaj și din punctul meu de vedere au fost campionii României la sub 20 de ani. Au demonstrat că suntem o familie și putem deveni una și mai puternică”, a spus la final Marian Marin, antrenor al tinerilor sub 20 de ani de la Timișoara Saracens.

Marin și Cioriciu au apelat în finală la XV-le Mihai, Pelin, Puiu, Rusu, Rarinca, Vasilache, Sîrbu, Tătăruș, Ionescu, Avramovic, Dusacovschi, Popa – cpt., Istoc, Brănișcan, Simionescu, iar pe parcurs și la ceilalți rugbiști convocați: Mîrzac, Haidău, Zamfirache, Iftimiciuc, Lazarov, Damian și Roșian.

Este însă acum cu atât mai mult o certitudine că garnitura U20 a clubului din Ronaț se va alinia și în viitoarea stagiune, din postură de vicecampioană a țării cu medaliile de argint la purtător, dorința celor din ”pepinieră” fiind de a lansa și o grupă de copii de 8-10 ani.

Au arbitrat finala Ionuț Bodea din Galați, asistat de Robert Diaconescu din Constanța și bucureșteanul Vasiliu. Iar locul 3 și l-au adjudecat învinșii timișorenilor în semifinala din Ronaț, constănțenii de la CS Tomițanii, 36-13 contra lui CSȘ Bîrlad.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Rugby și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Juniori: