Internaționali români, modele la prezentarea oficială a echipamentelor de joc ale Timișoarei… ”Retragerea lor a dat puțin peste cap pregătirea tuturor echipelor”

După ce aseară v-am prezentat GALERIA FOTO a evenimentului de prezentare a noilor echipamente oficiale de joc ale prim-divizionarei de rugby Timișoara Saracens RCM UVT, astăzi revenim cu spusele a doi dintre internaționalii români aleși ca model pentru a înfățișa trusourile Nike, și anume Valentin Calafeteanu și Valentin Popârlan, dar și cu lista sportivilor puși în scenă aseară la Iulius Mall.

DSCF2080

 

 

După ce Stelian Burcea, căpitanul ocupantei locului 3 în Superliga 2014, a fost primul invitat în scenă, descinzând în tricoul cu dungi roșu-negru în partea superioară și negru în jos în fața panoului cu mesajul simbol ”4 ani, 4 titluri pentru Timișoara”, iar antrenorul interimar Sosene Anesi a reprezentat prima apariție în versiunea galben-albastră a noului echipament Nike, cu același design în dungi subțiri, în roșu-negru aveau să mai fie introduși în scenă și alți 2 internaționali români, Valentin Popârlan și Valentin Calafeteanu.

Ambii au jucat sâmbătă după-amiază pentru România, în derby-ul decisiv pierdut cu 6-15 în fața Georgiei pe ”Arcul de Triumf”, în etapa finală din 2015 a Rugby Europe Championship, iar Calafeteanu a părut aseară cel mai îngândurat dintre ei. Atât în unele momente ale prezentării în sine, cât și la încheierea evenimentului.

Desigur, aidoma oricărui performer dornic de victorie și obișnuit cu triumfurile, Calafeteanu n-a putut să nu fie afectat de eșecul în fața gruzinilor, conturat la o diferență echivalentă cu loviturile de pedeapsă pe care nu le-a transformat, într-o sâmbătă nefastă, dar și de retragerea intempestivă a Farului, anunțată luni seară, la care s-a referit în cele spuse mai apoi presei.

DSCF2075

 

 

Farul, o controversată vicecampioană care atingea finala Superligii 2014 doar în virtutea imposibilității gazdei timișorene de a alinia 5 titulari în semifinala cu mare cântec a ediției trecute, era ultima grupare din elita autohtonă care să viziteze arena ”Dan Păltinișanu”, în 6 septembrie, cu ocazia sus amintitului joc tranșat cu 0-9 de constănțeni, iar Timișoara Saracens RCM UVT va demara un nou sezon duminică la ora 11 pe același stadion, contra Stelei, fiind conștientă că puține vor fi meciurile veritabile teste forte pentru selecționabilii României înaintea reunirii în vederea pregătirii Cupei Mondiale din Anglia, ce va începe peste nici o jumătate de an.

Sâmbătă, Calafeteanu era înlocuit în minutul 63, cu Surugiu, la foarte puține faze după ce Popârlan era introdus în teren, înlocuit fiind la rândul său, spre final, datorită unei accidentări care îl face cel mai probabil indisponibil pentru debutul din weekend cu CSA Steaua.

Pe lângă Burcea, Anesi, Popârlan, Mureșan, Calafeteanu și Kinikinilau, prezentați ca modele în noile echipamente, aseară au mai fost introduși în scenă în fața privitorilor din Iulius Mall și Gigi Miliaru, Alexandru Mihai Țăruș, Samuel Mariș, Sione Laupe Halalilo Ekita, Sione Manu Taupaki, Marian Sabău, Manasa Romumu, Marian Eugen Căpățână, Marian Gorcioaia, Valentin Popârlan, Marian Drenceanu, Dorin Lazăr, Vasile Rus, Randall Anthony Morrison, Laurențiu Tănase, Lemeki Nabalei, Victor Dumitru, Jody Rose, Viliami Moala, Mădălin Lemnaru, Stephen Shennan, Jack Umaga, Tangimana Fonovai și Gabriel Conache, cărora li s-au alăturat în această iarnă și Brian Sefanaia, Daniel Gabriel Ianuș, Bogdan-Emanuel Neacșu și Daniel-Vlăduț Zaharia, prezentați presei în 22 ianuarie, precum și Cătălin Vlădeanu, Eduard Ciaparii, Samuel Cira și Cătălin Robotă, adăugați în al doilea val de achiziții, înfățișat luni. Au absentat motivat, dintre ultimii cooptați, Hayden O`Donnell și Dimitar Avramovic.

DSCF2094

 

 

Dar iată ce a spus Calafeteanu la final: “Îmi place foarte mult noul echipament, este o schimbare, iar ca orice schimbare, e binevenită. Îmi doresc din suflet să onorăm aceste tricouri! Într-adevăr, acum reprezentăm un brand mondial și ne obligă să arătăm un rugby de calitate. Deocamdată nu am jucat în roșu și negru, însă personal îmi place foarte mult acest echipament și sper să îl utilizăm cât mai des. Suntem nerăbdători să reînceapă, căci a fost o pauză destul de lungă, mai ales pentru băieții care nu au fost implicați la echipa națională. Ne dorim din suflet să începem cu dreptul și să avem un sezon excepțional! Dacă a dispărut Farul, vicecampioana de anul trecut, a apărut CSM-ul. E echipa care a investit cel mai mult în această pauză competițională, în care nu s-a jucat. O echipă care își propune multe în acest an, dar doresc să mă uit foarte mult la ceea ce înseamnă Timișoara și sper să obținem cel puțin un trofeu, cum am făcut aici în ultimii patru ani”.

Calafeteanu a admis că retragerea Farului constituie un minus pentru competitivitatea întrecerii: ”Personal, am fost dezamăgit. E o echipă de tradiție a rugbyului românesc, iar retragerea Farului a dat puțin peste cap pregătirea tuturor celorlalte echipe. Mi-aș fi dorit să rămână în campionat, să avem mai multe meciuri, însă Federația va ști să gestioneze această problemă și vom vedea cum e cu noul sezon”.

DSCF2068

 

 

Valentin Popârlan (în foto, al doilea din dreapta) a mai jucat deja într-un echipament cu însemnele lui Saracens, mai exact pe 31 ianuarie, când era propus de clubul timișorean, la provocarea partenerilor londonezi, de a evolua într-un meci internațional amical cu sud-africanii de la Blue Bulls: “L-am purtat, dar pe alb. E frumos să îl porți în diferite culori, e un echipament de calitate, ne simțim bine în el și parcă ne dă mai mult avânt… Eu aș spera să fie trei trofee câștigate în 2015. Dacă tot suntem plecați în perioada de pregătire pentru echipa națională, aș vrea ca și colegii mei să aibă o bucurie și să câștige aceste trofee, și să ne ajute și pe noi când venim, să luptăm pentru ultimele trofee rămase…”

În privința debutului de duminică de la ora 11, ”Steaua e o echipă destul de bună, care s-a întărit în ultima perioadă, datorită retragerii echipei de la malul mării. Așteptăm să vedem cum va decurge meciul, va fi un campionat destul de greu a mai declarat la prezentare Valentin Popîrlan.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 11

 


Ultimele articole din categoria Rugby: