Lemnaru, aur: liderul RCM Timişoara, la potou 10 din 10 acasă

Aripa de lot naţional Mădălin Vlad Lemnaru a salvat în prelungirile ultimului joc timişorean acasă din play-off o zi de sărbătoare în rugby-ul bănăţean, ce programa inclusiv meciul aniversar al fostelor glorii campioane sub egida „Rugby 40 Old Boys”, eseul la colţ izbutit in extremis şi după cîteva minute de mare presiune întorcînd balanţa la 20-16 şi avînd mari semnificaţii. Astfel, liderul fazei play-off în Superliga 2012 şi-a consolidat poziţia şi şi-a asigurat găzduirea semifinalei în meci unic, peste două săptămîni, înregistrînd totodată un curat bilanţ de 10 succese din 10 partide acasă în acest an, cu o a patra victorie la rînd în 1-4. Iar triumful a venit sub privirile campionilor din ´72, prezenţi în tribuna arenei „Gheorghe Răşcanu” din Ronaţ…

Dar triumful cu 3 eseuri în cont a avut şi preţul său, fundaşul Cătălin Fercu, internaţional al „Stejarilor”, părăsind terenul încă din prima parte a unei dispute fair-play dar foarte încrîncenate iar pe final absolut intense.

Mădălin Vlad Lemnaru, aripa de 23 ani: două eseuri pentru RCM

Cea de-a doua reuşită a lui Lemnaru, care şi cu un prim eseu marcat în minutul 12 mai răsturna iniţial scorul duelului cu Farul, de la 0-3 la 5-3, a generat o uriaşă descătuşare de bucurie în rîndul „galbenilor” şi în tribune, ziua mohorîtă de septembrie înseninîndu-se brusc în sufletele timişorenilor, însufleţiţi de o a cincea victorie la rînd în dauna „marinarilor”: RCM mvt UV – RCJ Farul 22-16 (15-6).

 

* 5-2… pentru Timişoara, de la 0-2 la jocuri cu Farul, este palmaresul direct în ultimele două sezoane. Precedente dueluri: RCM – Farul 13-14 (tur: 27.03.2011); Farul – RCM 32-29 (retur: 14.05.2011); Farul – RCM 11-15 (finala mică, teren neutru; 26.11.2011); Farul – RCM 18-22 (tur: 22.04.2012); RCM – Farul 29-7 (retur: 25.07.2012); Farul – RCM 6-40 (play-off, tur: 26.08.2012).

 

A fost foarte greu şi cu mari emoţii, gestul conducătorului timişorean Dan Borzaş de a-şi duce palmele la ceafă la vederea unui alt brusc şi periculos contraatac generat de dobrogeni pe seama unei erori a gazdelor şi pe cînd oaspeţii preluaseră deja conducerea, cu 15-16, spunînd totul despre temerile localnice pentru felul cum păreau a fi scăpat meciul din mînă.

Un eşec ar fi complicat lucrurile în ierarhie înaintea unei ultime deplasări, duminica viitoare de la ora 16, la campioana din Baia Mare, dar insistenţa şi sufocantul pressing timişorean din final, şi pe fondul pierderii lui Gheară de către constănţeni, după ce vedea un prim cartonaş galben al jocului abia în minutul 75, a dat roade chiar în ultima clipă, eseul lui Lemnaru fiind transformat de Valentin Calafeteanu, şi sîmbătă cu alte 7 puncte în cont.

N-au mai fost aşadar iureşurile contra Constanţei din iulie respectiv august, semnificaţia acestei dimineţi de septembrie, ce a adus a toamnă în toată regula, cu frig şi mijgură, ţinînd de faptul că, înr-adevăr, nimic nu este dinainte cîştigat.

Şi sub privirile selecţionerului Harry Dumitraş şi a altor invitaţi la evenimentul aniversar „Rugby 40 Old Boys”, namibianul Dumond a deschis rapid scorul pentru nişte oaspeţi cu un XV plin de jucători străini, 0-3, dar RCM mvt UV Timişoara părea a se desprinde apoi categoric, graţie a două eseuri în decurs de 5 minute, mai întîi în minutul 12, prin Lemnaru, iar apoi la finele unui atac purtat cu pachetul de înaintare, împingînd susţinut în minutul 17, cînd Horaţiu Eugen Pungea făcea 10-3 iar Calafeteanu transforma: 12-3.

O altă reuşită a lui Calafeteanu, din lovitură de pedeapsă, a majorat diferenţa după mijlocul primei părţi, la 15-3, şi chiar dacă Cecil Dumond reducea din handicap în chiar ultimele clipe, 15-6 din lovitură de pedeapsă, chiar în buza pauzei, senzaţia era că jocul curge în favoarea liderului.

Însă şi pierderile suferite în prima parte, şi anume Fercu, accidentat în minutul 25 şi înlocuit cu Bizo, respectiv Bălan, în minutul 40, substituit cu Militaru, i-au slăbit oarecum pe elevii lui Chester Williams, acelaşi Dumond reducînd la reluare la 15-9 iar Sergio Cole De La Harpe reuşind un eseu pe flancul drept, transformat tot de Dumond, pentru 15-16 în minutul 56.

Pe-atunci, şi Tuiatua, şchiopătînd în minutul 50, i-a lăsat locul lui Sola, dar finalmente uriaşa dorinţă a timişorenilor de a-şi păstra ceea ce cu greu au agonisit în săptămînile precedente a iscat un final fericit.

Victoria şi punctele rămîneau pe Bega, doar cu un bonus defensiv pentru Farul, gazonul umed din Ronaţ fiind lăsat pe mîna unor foşti campioni, din 1972…

RCM mvt UV Timişoara: Petru-Vladimir Bălan (40, Militaru); Otar Turashvili; Horaţiu Eugen Pungea (66, Căpăţână); Dorin Lazăr; Marian Drenceanu; Sandu Stelian Burcea – cpt.; Vasile Sorin Rus; Daniel Carpo; Valentin Nicolae Calafeteanu; Jody Gavin Rose; Viliami Tu’akalau Moala; Paula Fakavainga Kinikinilau; Ben Dominic Tuiatua (50, Sola); Mădălin Vlad Lemnaru; Cătălin Fercu (25, Bizo).

Pe banca de rezerve: Marian Eugen Căpăţînă, Gigi Militaru, Samuel Mariş, Mateaki Kafatolu, Laurenţiu Marian Tănase, Johnny Sola, Gheorghe Bizo, Victor Alexandru Dumitru.

Stadion „Gheorghe Răşcanu”. Arbitru central: Iordăchescu Vlad. Arbitri asistenti: Frăsineanu Dănuţ, Şerban Cristian. Observator oficial: Bărgăunaş George.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = noua

 


Ultimele articole din categoria Rugby: