Marcatorul Rupanu, Simionescu şi Manumua menţinuţi în XV-le României. Trei alţi „Stejari” pentru întâlnirea campioanei Africa de Sud. Cei 3 naturalizaţi nu sunt sud-africani

După ce v-am informat în premieră şi unicat în România despre lotul convocat de campioana mondială Africa de Sud pentru întâlnirea „Stejarilor” duminică la Bordeaux la Cupa Mondială, Springboks efectuând 14 modificări în XV-le de start de la un joc la altul, consemnăm şi cele 3 schimbări survenite în echipa anunţată de selecţionerul Eugen Apjok, nefiind vorba despre marcatorul Gabriel Rupanu, fundaşul Marius Simionescu şi aripa Tevita Manumua – trio al clubului timişorean, care îşi păstrează rolul de titulari. 

Dacă deţinătoarea trofeului, în ciuda faptului că a pierdut un component pe durata întregului turneu final datorită unei accidentări miercuri la antrenament, şi-a permis totuşi să înlocuiască aproape întreaga formaţie, cu excepţia fundaşului Willemse, pe care l-a reprofilat uvertură în vederea meciului cu România, în schimb Apjok a fost nevoit să menţină patru cincimi din titulari, axându-se tot pe cei mai competitivi rugbişti ce-i are la dispoziţie pentru a face faţă favoriţilor în partida de la ora 16 de pe pe Stade Matmut Atlantique din Bordeaux, transmisă în direct de Orange Sport 3 şi Digi Sport 2.

Sud-africanii vor întâlni deja sâmbăta viitoare Irlanda în meciul pentru locul I în grupă, sau cel mai probabil pentru primul loc, motiv pentru care îşi şi odihneşte ori menajează anumiţi rugbişti, mai ales că insularii joacă deja sâmbătă, mâine, cu Tonga, care debutează astfel în turneul final, în care joi seară a început deja etapa a II-a, cu Franţa – Uruguay 27-12.

Faţă de echipa care a pierdut săptămâna trecută 8-82 cu Irlanda, staff-ul tehnic a efectuat aşadar trei schimbări în primul XV dar şi 5 schimbări pentru cei care vor lua loc pe banca de rezerve, mai redus fiind numărul naturalizaţilor titulari, de la 4 la 3, însă niciunul de extracţie sud-africană, odată ce veteranul Johannes Van Heerden, de origine sud-africană şi care a reprezentat România în trecut la Cupa Mondială, n-a mai fost inclus în lotul de 33, deşi era chemat în componenţa lărgită din vară.

Astfel, în linia a doua, complet refăcut, va începe Marius Iftimiciuc, Andre Gorin se va afla în linia a treia, iar pe linia de treisferturi va intra Taylor Gontineac. În ce priveşte banca de sau rezerve, în faţa debutului la Cupa Mondială se află Robert Irimescu, Thomas Creţu, Damian Strătilă, Cristi Boboc şi Gabriel Pop.

„I-am urmărit pe analiza video, sunt o echipă puternică, un grup unit, au o grămadă bună, ne aşteptăm să fie mai greu decât la meciul cu Irlanda, dar suntem pregătiţi şi vrem să arătăm că puterea noastră este tot grămada şi abia aşteptăm această provocare. Este o mare oportunitate pentru noi, pentru că suntem mulţi jucători tineri şi vrem să arătăm că putem fi la fel de puternici cum am fost în trecut, când aveam o grămadă puternică, şi dorim să continuăm cu acest lucru”, a spus Alexandru Gordaş, pilierul dinamovist.

România: 1. Iulian Hartig (RC Bassin d’Arcachon), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 3. Alexandru Gordaş (CS Dinamo); 4. Adrian Moţoc (Biarritz), 5. Marius Iftimiciuc (US Carcassonne); 6. Andre Gorin (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 7. Vlad Neculau (SCM USV Timişoara); 8. Cristi Chirica (CS Dinamo) – cpt. / 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 10. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuţu (CS Annonay), 12. Taylor Gontineac (Rouen Normandie), 13. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 14. Tevita Manumua (SCM USV Timişoara), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara).

Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Știința Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CSA Steaua), 18. Thomas Crețu (Aurillac), 19. Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Cristi Boboc (CSA Steaua), 22. Alin Conache (SCM USV Timișoara), 23. Gabriel Pop (CS Dinamo). Sursa foto, din frr.ro: World Rugby/ Getty Images.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 5

 


Ultimele articole din categoria Rugby: