Mariş, Pungea şi Preoţescu, întăriri pentru RCM MVT „U” Timişoara

Pilierii Horaţiu Pungea, de la Dinamo, şi Samuel Mariş, 25 ani, de la Steaua Bucureşti, şi jucătorul de linia a III-a Lucian Preoţescu, 24 ani, achiziţionat de la clubul sucevean, sunt ultimii trei recruţi ai prim-divizionarei RCM MVT Universitatea Timişoara, alăturîndu-li-se celor 12 rugbişti transferaţi pe malurile Begăi în luna octombrie.

Alexandru Domocoş, antrenorul prim-divizionarei timişorene, are însă la dispoziţie în perioada de pregătire demarată în 10 ianuarie doar 30 dintre cei 36 jucători ai lotului, internaţionali componenţi ai selecţionatei „Stejarii” fiind angrenaţi duminică în ultimul joc al grupei a patra din Cupa Challenge AMLIN, în jocul de la Leeds Carnegie, în comitatul englez Lancashire, unde la precedenta vizită, în decembrie 2009, românii erau zdrobiţi cu 47-0. În tur, la Bucureşti, englezii s-au impus cu 23-9.

„Internaţionalii se vor alătura echipierilor în cadrul cantonamentului centralizat la Valea lui Liman, care începe marţi 25 ianuarie, cu un prim antrenament în aceeaşi după-amiază, şi vor sta pînă în 29, pentru a se alătura pe 30 lotului reprezentativ, în vederea jocului din 5 februarie, contra Portugaliei. Practic nu-i vom avea la echipă pînă înaintea startului campionatului, programat în 26 martie, acasă cu Farul Constanţa. Nu este o situaţie ideală, mai ales că noii veniţi la echipă în octombrie se regăsesc printre selecţionabili, ceea ce nu serveşte omogenizării lotului”, spune Dănuţ Borzaş, director executiv la RCM MVT Universitatea.

Momentan, antrenorul Domocoş îşi pregăteşte elevii la o sală de fitness închiriată în zona Bucovina, în cursul dimineţii, pentru pregătirea fizică specifică, iar de la ora 15,30 în antrenamente pe terenul din Ronaţ.

„Cătălin Fercu, deşi acuză dureri la umăr, va răspunde convocării la lotul naţional, după cum mi-a spus în discuţia noastră de ieri”, a adăugat Borzaş, care subliniază potenţialul valoric al echipierilor timişoreni: „Cel puţin 6-7 jucători vor face parte din lotul naţional pentru Campionatul Mondial, iar în funcţie de evoluţia lor la club, în campionatul din acest an, chiar mai mulţi ar putea ajunge în Noua Zeelendă”.

Ulterior Mondialului, unde, vorba lui Borzaş, „diverse cluburi vor fi cu ochii pe jucători”, s-ar putea să apară şi ofertele tentante din străinătate.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Rugby: