Măsură a decăderii rugbiului de club din România, nu demult ”Lupii București” jucau în Challenge Cup cu echipe din Franța ori insulare, în general din Occident, acum ”Romanian Wolves” înfruntă trupe israeliene și gruzine într-o nouă întrecere pentru asemenea formații

Ce-a fost și ce-a ajuns Ovalia carpatină în materie de rugby de club în doar câțiva ani este sugestiv reliefat de picajul de la nivelul participării în deceniul trecut pentru câteva sezoane a celor de la Timișoara Saracens în competiția europeană numărul 2 Challenge Cup la cel al alinierii relansatei selecționate divizionare a ”Lupilor României”, odinioară Bucharest Wolves, într-o întrecere de umplutură pentru grupări de un nivel modest din țări precum Israel, Georgia sau Belgia, ori din spațiul iberic. Cu alte cuvinte s-a pierdut contactul cu rugby-ul mai competitiv, iar cum și importurile de duzină sunt cu duiumul în Liga Națională, s-a creat cercul vicios perfect pentru amplificarea handicapului valoric.   

Iar Federația Română de Rugby pur și simplu nu mai are ce face și nici de ales, fiind la stadiul constatării daunelor, ca urmare a strategiei de ansamblu din deceniul trecut, una aplicată din zona de confort atât de convenabilă moftului moale român.

În consecință, selecționata Romanian Wolves a ajuns să debuteze într-o competiție doar cu nume pompos, Rugby Europe Super Cup, dar de fapt de un rang modest, și în compania unui adversar de pe un palier încă neîntâlnit nici la acest nivel modest, și anume Tel Aviv Heat, din Israel, oaspete sâmbătă de la ora 19 pe Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf”. 

Este de așteptat ca selecționata prim-divizionară să contureze un succes detașat, ceea ce ar putea genera false impresii, orice victorie repurtată la acest nivel neputând fi și concludentă, nici edificatoare.

Patru jucători de la SCM USAMVB Timișoara, a patra și ultima clasată în play-off-ul Ligii Naționale după 4 etape și înaintea ultimelor două din octombrie, vor începe meciul în primul XV, și anume Kemal Altinok cu numărul 8, Gabriel Rupanu mijlocaș la grămadă, Manumua Tevita pe aripă și Alexandru Bucur drept centru. Vor fi pe foaia de arbitraj, în calitate de rezerve, Laurențiu Nica și Alin Conache. 

Cei mai mulți titulari provin de la CSA Steaua, șase, iar 5 de la revelația CS Dinamo, al cărei antrenor, neo-zeelandezul Sosene Anesi, este și selecționer al ”Lupilor”, între rezerve aflându-se și 3 dinamoviști, doi steliști și un rugbist al Petroșaniului, așadar un convocator fără componenți ai campioanei din Baia Mare.

XV-le pentru sâmbătă: Alexandru Savin (CSA Steaua), Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo) – căpitan, Vasile Bălan (CSA Steaua); Damian Strătilă (CSA Steaua), Andrei Toader (CS Dinamo), Cristi Boboc (CSA Steaua), Dragoș Ser (CSA Steaua), 8. Kemal Altinok (SCM USV Timișoara) / 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara), Tudor Boldor (CS Dinamo); Manumua Tevita (SCM USV Timișoara), Vlăduț Popa (CSA Steaua), Alexandru Bucur (SCM USV Timișoara), Marius Simionescu (CS Dinamo); Gabriel Pop (CS Dinamo). Rezerve: Tudor Butnariu (CSA Steaua), Dorin Tică (CS Dinamo), Laurențiu Nica (SCM USV Timișoara), Ionuț Donici (CS Știința Petroșani), Eduard Cioroabă (CS Dinamo), Alin Conache (SCM USV Timișoara), Daniel Plai (CSA Steaua) și Mihai Graure (CS Dinamo). Stafful tehnic, cu Sosene Anesi antrenor principal și secunzii Wiliami Moala și Alexandru Tudori.

Liga Națională de Rugby este întreruptă până la 1 octombrie, când timișorenii vor juca în penultima etapă din play-off în Ghencea la vicecampioana CSA Steaua. În ultima rundă, acasă cu băimărenii. Ultimele rezultate, programul viitor și ierarhia la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Rugby în Sporttim.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 1

 


Ultimele articole din categoria Rugby: