Neculau, Rupanu, Vlaicu și noua achiziție Bucur, cvartet din Ronaț în lotul ”Stejari” pentru testele din iulie, acasă cu Italia și în Uruguay

Patru rugbiști de la SCM USAMVB Timișoara au primit convocarea pentru meciurile test de luna viitoare. Au fost chemați la lot cei 2 jucători care au făcut parte din efectivul ”Stejarilor” și la partidele din prima parte a anului, Gabriel Rupanu și Vlad Neculau, dar și Florin Vlaicu, recordman al punctelor marcate pentru echipa națională (1.024), lista fiind completată de Alexandru Bucur, recentul transfer de la CSM Știința Baia Mare.

Până la startul în 12 august al grupei I valorice play-off a locurilor 1-4 în campionatul Ligii Naționale de Rugby, reprezentativa României va disputa trei partide test World Rugby în luna iulie. Stejarii vor întâlni pe 1 iulie, la București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Italia, după care vor pleca într-un turneu în America de Sud, unde pe 10 și 17 iulie vor întâlni Uruguay, la Montevideo. Lotul se va reuni pe 21 iunie la București, unde va avea loc și stagiul de pregătire.

Ex-stelistul adoptat de Ronaț, Florin Vlaicu, va împlini 36 de ani luna viitoare, la 26 iulie, și are 128 de meciuri sub tricolor, dintre care în 102 a făcut parte din XV-le de start.

Iar SCM USAMVB Timișoara tocmai a anunțat achiziționarea unui alt sportiv din Ghencea, în acest caz mult mai tânăr, și anume taloneurul în vârstă de 24 de ani Dragoș Lucan, de la CSA Steaua București. Născut la 18 martie 1998, la Brașov, Lucan a început rugbiul în orașul natal, dar a plecat repede la București (în 2014), iar în 2016 a ajuns la steliști. A jucat aproape două sezoane (august 2017-martie 2019) și la Știința Petroșani, după care a revenit la gruparea alb-albastră. Lucan va fi jucătorul echipei bănățene cu începere de la 1 iulie și se va alătura lotului la 4 iulie, când se reiau pregătirile. Cei din Ronaț mai anunțau recent și cooptarea ”zimbrului” Alexandru Bucur, de la campionii maramureșeni, convocat și acesta între ”Stejari” pentru testele lunii viitoare.

Cât despre Lucan, a fost component al loturilor naționale U18 (atât la rugby în 15, cât și la rugby în 7) și U20 și a câștigat Cupa României, cu Steaua, în 2020.

„Suntem încântați să primim vizita Italiei și să jucăm două meciuri în deplasare cu Uruguay în programul partidelor test din vară. Orice meci cu o echipă din Turneul celor 6 Națiuni este o provocare imensă, dar acesta va fi cu atât mai dificil cu cât Italia a progresat enorm de mult în ultima perioadă, obținând chiar o victorie în fața Țării Galilor, la Cardiff, în ultimul meci din ediția acestui an a Turneului. După partidă vom călători la Montevideo pentru două meciuri cu Uruguay, echipă deja calificată la Cupa Mondială din 2023. Acest turneu va fi foarte benefic în ceea ce privește consolidearea legăturilor din echipă și evaluarea felului în care jucăm în deplasare. Pentru turneul din America de Sud vor fi selecționați 28 de sportivi” a explicat Andy Robinson, antrenorul României, via rugbyromania.ro

Programul etapei I în play-off, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Rugby.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 45

 


Ultimele articole din categoria Rugby: