Optarul fijian Vaqa, nou transfer în Ronațul Ovaliei timișorene

Prim-divizionara vicecampioană națională de rugby din Ronaț a efectuat o nouă achiziție în decurs de nici o săptămână, completând lotul cu un „număr 8” originar din Fiji, dar care cunoaște bine Superliga României. Este vorba despre Saukuru Etonia Vaqa, jucător născut la 1 septembrie 1989.

În urmă cu un an, el s-a transferat la Tomitanii Constanța, unde s-a impus foarte rapid. Saukuru Etonia Vaqa a înscris cele mai multe eseuri pentru echipa de la malul mării, în acest sezon al Superligii: șase eseuri, în șapte meciuri.

La nivel de echipă reprezentativă, Saukuru evoluează pentru naționala statului Malaezia, cu care a câștigat în două rânduri (2016 și 2017) Asia Rugby Championship Division 1, a doua divizie a Campionatului Asiei.

CS SCM USAMVB Timișoara, care sâmbăta viitoare va juca la Cluj restanța cu ”U” din antepenultima rundă a sezonului regular, așadar pe 7 august, după care va completa returul pe 4 și 11 septembrie la CSA Steaua și acasă cu CS Dinamo, a mai transferat recent și un pilier în vârstă de 23 de ani, de la Știința Baia Mare, jucător cu selecții la naționalele de juniori, și anume Laurențiu Nica (născut la 30 ianuarie 1998, la Tecuci, judeţul Galaţi), sub formă de împrumut de la echipa maramureșeană.

El este rugbistul bănățenilor până la data de 30 iunie 2022, când îi încetează contractul cu CSM Știința, și are opțiune de prelungire a înțelegerii cu clubul din Ronaț.

Pilierul dreapta de 1,83 m şi 115 kg este un jucător cu o tehnică bună în mânuirea balonului și un fizic impunător. A debutat la vârsta de 15 ani, la CSŞ Tecuci și apoi a trecut la Clubul Sportiv Şcolar 2 Centrul Naţional de Excelenţă Baia Mare, club cu care a obținut două titluri naţionale la Under 18 şi Under 19 ani.

În 2018, Nica a jucat la CS Universitatea Cluj, care i-a oferit posibilitatea de a face pasul la seniori, în Superligă, iar în februarie 2019 a trecut la CSM Știința Baia Mare, cu care a devenit campion național și la seniori.

Cu naţionalele Under 18, 19 şi 20 de ani, a bifat prezenţe la Campionatele Europene, iar din noiembrie 2018 Laurenţiu Nica se află în vizorul primei reprezentative, alături de care a făcut mai multe cantonamente, dar fără a debuta deocamdată pentru „Stejari”.

În altă ordine de idei, căpitanul celor din Ronaț, Eugen Căpățână, a primit verdictul medicilor după accidentarea la umăr din meciul-test România-Argentina. El trebuie să suporte o intervenție chirugicală și nu mai poate juca anul acesta:

„Problema este la umăr, la claviculă, și este vorba despre un os rupt. Medicii au decis că e nevoie de o intervenție chirugicală. Aceasta îl va ține departe de teren până la începutul anului viitor, până în luna februarie. Îi dorim lui Eugen să treacă cu bine peste intervenție și să revină cât mai repede pe teren! El este un jucător important atât pentru noi, cât și pentru echipa națională” a spus Dănuț Borzaș, managerul secției de rugby SCM Timișoara.

La începutul acestei luni, „Căpă” marca singurul eseu al stejarilor în meciul-test România-Argentina (17-24), jucat în București, la inaugurarea stadionului Arcul de Triumf. Fiind vorba despre o accidentare la echipa națională, toate demersurile pentru intervenția chirurgicală, ce va avea loc în București, la 11 august, au fost făcute de Federația Română de Rugby.

Ultimele rezultate din Superliga și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Rugby.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: