Optarul Timișoarei, Daniel Carpo, eseu pentru România, dar ”Stejarii” se înclină în primul test: 17-27 (3-17) cu SUA

Într-o sâmbătă în care campioana mondială All Blacks s-a impus pe Twickenham cu 24-21 în dauna Angliei, gazdă a Cupei Mondiale 2015, ”Stejarii” României și-au început pregătirile pentru întrecerea din toamna viitoare prin a da piept pe Stadionul Național Arcul de Triumf unui XV situat cu două poziții mai jos în ierarhia IRB, 18 față de 16, însă tricolorii doar au redus din handicap în minutul 70 prin eseul numărului 8 al Timișoarei, Daniel Carpo, transformat: 17-27 (3-17) cu Statele Unite ale Americii.

A fost o sâmbătă plină ochi de meciuri internaționale test, ale căror rezultate le vom enumera mai jos, și în care România, cu Carpo și un alt reprezentant de la RCM UVT Timișoara, Valentin Calafeteanu, în XV-le de start al lui Lynn Howells, completat de Cătălin Fercu, recent ajuns de la bănățeni la Saracens, s-a văzut condusă de nord-americani încă din primele 5 minute ale partidei de la ora 18,30, disputată la București, prima dintre cele 3 examene ale ”Stejarilor” în această lună.

SUA, învinsă la scor weekend-ul trecut de All Blacks la Chicago, avea să reușească în cele din urmă 3 eseuri, prin numărul 14 de origine zimbabweană Ngwenya, rugbyst în Hexagon, deja în minutul 4, apoi tot cu liniile dinapoi, printr-o schimbare a direcției de atac, după o jumătate de oră, autor fiind Tim Stanfill, de la Seattle Saracens, iar în minutul 65 prin fundașul Niua, toate fiind și transformate.

Ngwenya marca un eseu pentru XV-le lui Mike Tolkin și în triumful cu 34-3 repurtat de SUA la București în noiembrie 2012.

Diferența s-a făcut și în jocul deschis, dar și în privința preciziei de execuție, Vlaicu ochind același stâlp al butului și la 0-0, în minutul 2, și la 3-7, în minutul 24, după ce în prealabil redusese din handicap tot dintr-o lovitură de pedeapsă, jucătorul Farului mai ratând ulterior încă o lovitură de pedeapsă, capitol la care a înregistrat un procentaj de reușită de 25%, exact fiind în ceea ce privește transformările.

De partea cealaltă, numărul 10 Adam Siddall a izbutit 3 transformări și o lovitură de pedeapsă, cărora li s-a adăugat dropgolul lui Petri, la puțin timp după ce ”Stejarii” reduceau din handicap cu primele puncte ale părții secunde a testului, un prim eseu al gazdelor, de penalizare, grație forței grămezii, după o intensă presiune în 22-ul advers, în minutul 48: 10-17.

Intrați cu 14 puncte avantaj după primele 40 de minute, vizitatorii de peste Atlantic se distanțau chiar și la 17 puncte cu un sfert de oră de joc rămas la dispoziția ”Stejarilor”, în a căror garnitură a intrat în minutul 55 și Valentin Popârlan, tot de la RCM UVT Timișoara, în linia a II-a, în locul ”francezului” Coste.

Pentru români urmează testele cu Japonia, sâmbăta viitoare, tot la București, de la ora 16 (TVR3), respectiv Canada, pe 22 noiembrie, tot în capitală, de la ora 18,30 (TVR2), pe când pentru SUA, cu Tonga, în Anglia, și Fiji, în Franța.

În alte teste ale zilei, Țara Galilor – Australia 28-33, Georgia – Tonga 9-23 sau Scoția – Argentina 41-31, dar și Franța – Fiji 40-15, Irlanda – Africa de Sud 29-15 și Italia – Samoa 24-13, așadar 3 dintre adversarele României în grupa de la Cupa Mondială impunându-se pe teren propriu.

*

România: 1. Mihăiță Lazăr (Castres), 2. Otar Turashvili (Farul Constanța), 3. Ion Paulică (Perpignan), 4. Marius Sîrbe (Blagnac), 5. Alin Coste (Carcassonne), 6. Mihai Macovei (Massy), 7. Ovidiu Tonița (Aix-en-Provence), 8. Daniel Carpo (RCM Timișoara), 9. Valentin Calafeteanu (RCM Timișoara), 10. Dorin Manole (Orthez), 11. Robert Neagu (Farul Constanța), 12. Florin Vlaicu (Farul Constanța), 13. Csaba Gal (Știința Baia Mare), 14. Adrian Apostol (Farul Constanța), 15. Cătălin Fercu (Saracens).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: