Optimi: Ştiinţa Petroşani – RCM mvt UV Timişoara 18-61

Campioana en-titre RCM mvt UV Timişoara aşteaptă tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei României, ce va avea loc luni la ora 12, tinzînd la păstrarea trofeului cîştigat în 2011, după ce s-a calificat astăzi din faza optimilor de finală ale competiţiei graţie unui 61-18 (40-3) repurtat în Valea Jiului, cu secund-divizionara Ştiinţa Petroşani.

Fără internaţionalii selecţionaţi în reprezentativa „Stejarilor”, şi anume Fercu, Lemnaru, Turashvili, Rus şi Pungea, respectiv în absenţa transformerului Calafeteanu, accidentat în finala Superligii din 7 octombrie, dar aliniind printre alţii 6 componenţi din emisfera sudică precum şi pe Gabriel Conache, marcatorul majorităţii punctelor galben-albaştrilor pe arena naţională „Arcul de Triumf”, în ultimul act din campionat, cu băimărenii, gruparea din Ronaţ s-a impus fără probleme şi nu s-a ales cu accidentări pe un teren destul de moale ale ex-grupării lui Militaru.

Acesta a fost primul joc oficial al XV-lui pregătit de Chester Williams şi Marthinus Linee de la triumful în Superliga 2012, înregistrat în urmă cu aproape 5 săptămîni la Bucureşti, următorul fiind sîmbăta viitoare, în sferturile de finală.

Timişorenii treceau în aceeaşi fază a ediţiei de anul trecut cu 80-25 de RC Bârlad, pe al cărei teren a fost nevoită să se deplaseze, dispunînd apoi în sferturile şi semifinalele disputate la Braşov de Steaua şi Dinamo, cu 29-28 respectiv 20-12, calificîndu-se astfel într-o finală adjudecată la pas în dauna bămărenilor, pe 3 decembrie 2011, la Alba Iulia.

Obiectivul noii campioane a României este păstrarea trofeului cucerit anul trecut, finala urmînd a avea loc peste 3 săptămîni la Baia Mare, în 1 decembrie, pe arena „Lascăr Ghineţ”.

RCM mvt UV Timişoara: Bălan, Căpăţînă, Militaru, Lazăr, Drenceanu, Burcea, Carpo, Kafatolu, Dumitru, Rose, Moala, Kinikinilau, Tuiatua, Conache, Sola.

Au mai intrat pe parcurs toţi jucătorii de rezervă convocaţi, şi anume Mariş, Bradu, Tănase, Iftode, Zaiba, Stamatin şi Orghianu.

Vom reveni cu lista marcatorilor XV-lui timişorean şi alte amănunte adiţionale.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 7

 


Ultimele articole din categoria Rugby: