Orbită la Farul, RCM Timişoara nu-şi ia revanşa în retur

Parcă ieri a fost 27 martie, când noul XV al Timişoarei debuta în Superligă cu un eşec la limită, 13-14 în Ronaţ, cu „marinarii”. Şi iată că în prima etapă a returului Superligii CEC Bank la rugby, RCM MVT Universitatea de Vest a pierdut sâmbătă de la ora 11 cu 32-29 la Constanţa, în faţa Farului, la nici 7 săptămâni de la startul campionatului, semn al comprimării calendarului competiţional într-un an de Cupa Mondială.

Deşi a condus în ambele părţi ale jocului difuzat în transmisiune directă, RCM Timişoara nu şi-a luat în runda a opta revanşa în faţa Farului, începând returul aşa cum debuta în campionat, cu o înfrângere, la momentul actual XV-le pregătit de profesorii Alexandru Domocoş şi Cosmin Cioriciu având câte 4 victorii respectiv eşecuri. Constănţenii au repetat într-un fel scenariul din Ronaţ, întorcând soarta jocului în ultimele sale secvenţe, prin eseul lui Derek Carpenter, după ce oaspeţii reuşeau un prim eseu încă din minutul 2 dar aşteptând până spre final, în ultimele zece minute, pentru ca Valentin Calafeteanu să-şi regleze tirul transformărilor.

Primul eseu al meciului a fost înscris de Stelian Burcea, în minutul 3, însă Vali Calafeteanu a ratat transformarea, astfel că scorul a rămas 0-5 pentru RCM. În minutul 12, Calafeteanu se revanşează şi transformă lovitura de pedeapsă de la o distanţă de peste 30 de metri, mărind diferenţa în favoarea Timişoarei, 0-8. Forţa pachetului de înaintare constănţean a împins defensiva bănăţeană dincolo de linia de eseu de două ori, astfel că minutele 15 şi 20 consemnează primele puncte pentru Farul Constanţa, dobrogenii trecând în avantaj, 10 la 8. Daniel Carpo, în minutul 31, a marcat un nou eseu, majorând diferenţa la 15-8. Pe finalul primei părti, Vali Calafeteanu a transformat o lovitură de pedeapsă, minutul 39 înscriind pe tabelă un scor de 15-11 pentru Farul Constanţa. Minutul 2 de prelungire a mai adus 5 puncte pentru marinari, scor 20-11, iar trupa de la malul mării a primit punctul bonus ofensiv. Tot pe finalul primei părţi, constănţeanul Bezuşcu reuşeşte prima transformare, iar ultimul fluier al arbitrului încheie primele 40 de minute dificile pentru RCM, conduşi cu 22-11.

Partea secundă a debutat cu o lovitură de pedeapsă a lui Vali Calafeteanu, în cel de-al treilea minut de la reluarea partidei, timişorenii reducând din diferenţă, 22-14. Arbitrul Radu Petrescu a sancţionat în minutul 51 abaterile disciplinare ale celor două echipe, eliminându-i pentru 10 minute atât pe căpitanul bănăţenilor, Rus, cât şi pe „marinarul” Ivan. Scorul s-a strâns în minutul 54, 22-19, când timişoreanul Fercu a marcat un eseu, însă Calafeteanu a ratat transformarea şi implicit apropierea la un singur punct de echipa din Constanţa. 7 minute mai târziu, Calafeteanu reuşeşte transformarea unei lovituri de pedeapsă, egalând scorul la 22. Farul Constanţa a revenit în avantaj prin transformarea unei noi lovituri de pedeapsă, astfel că pe tabelă scorul s-a modificat în minutul 67, scor 25-22. RCM a trecut din nou în avantaj, 25-27, în minutul 75, ca urmare a unui eseu, iar Calafeteanu a mărit diferenţa transformând eseul pentru un scor de 25-29. Minutul 80 a adus un ultim eseu pentru Farul Constanţa, scorul întorcându-se încă o dată în favoarea gazdelor şi pentru ultima oară, 32-29.

Aşadar, RCM MVT Universitatea de Vest a pierdut dramatic, pe final, 32-29 (22-11), după un meci în care „leii” din Ronaţ au alternat momentele foarte bune de joc cu unele mai puţin bune. Seria de 4 victorii consecutive a fost întreruptă, însă băieţii lui Alexandru Domocoş au şansa să reia seria victoriilor în următorul meci, pe teren propriu, în faţa unui adversar foarte puternic, Steaua Bucureşti.

Farul Constanţa: 15. Nicolae Cătălin, 14. Apostol Adrian, 13. Gheară Constantin, 12. Carpenter Derek, 11. Puişoru Ionuţ, 10. Bezuşcu Victor, 9. Ivan Valentin, 8. Carpo Daniel (cpt), 7. Mitu Alexandru, 6. Mototolea Vali, 5. Munteanu Cristian, 4. Agiacai Onal, 3. Boar Romulus, 2. Otar Turashvili, 1. Zapan Petru. Rezerve: 16. Cornei Cristian, 17. Graur Catalin, 18. Sasu Florin, 19. Vilcu Alex, 20. Lazar Filip, 21. Tavarkiladze Lasha, 22. Pirvu Marian, 23. Jantjies Eugene.

RCM MVT UVT Timişoara : 15. Fercu Cătălin, 14. Lemnaru Mădălin, 13. Preda Dragoş, 12. Stamatin Bogdan, 11. Roşu Valentin, 10. Fântânaru Florin, 9. Calafeteanu Valentin, 8. Rus Vasile (cpt), 7. Tănase Laurenţiu, 6. Burcea Stelian, 5. Lazăr Dorin, 4. Bradu Bogdan, 3. Pungea Horaţiu, 2. Căpăţână Marian, 1. Ţăruş Alexandru. Rezerve: 23. Ciocea Dorian, 17. Chiroiu Cosmin, 18. Nacuta Claudiu, 20. Preutescu Lucian, 16. Drenceanu Marian, 19. Zaiba Raul, 21. Conache Gabriel, 22. Iftode Eugen.

Arbitri: Petrescu Radu – Vasiliu Răzvan, Şerban Cristian. Observator oficial: Lazăr Valeriu.

Duminică de la ora 11, tot pe GSP TV, un ultim joc al etapei, între bucureştenele CSM şi Steaua, viitoare oaspete a Timişoarei.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = sase

 


Ultimele articole din categoria Rugby: