Popârlan și Calafeteanu titulari, Burcea din minutul 68, iar România iarăși învingătoare

Cu Cătălin Fercu în primul XV, alături de foștii săi colegi de la Timișoara Saracens RCM UVT, Valentin Popârlan și Valentin Calafeteanu, reprezentativa de seniori a României a câștigat și cel de-al doilea meci din noua ediție a Cupei Europene a Națiunilor, denumită din acest sezon Rugby Europe Championship, 29-8 (12-3) astăzi de la ora 15, cu Spania.

Învingători sâmbăta trecută la debutul competiției în 6 formații din acest an, 37-10 la Lisabona, ”Stejarii” au dispus pe Cluj Arena și de ceilalți iberici, spaniolii, însă nu după cea mai convingătoare prestație. Vizitatorii au deschis scorul în minutul 5, din lovitură de pedeapsă, ratând 5 minute mai apoi dublarea avantajului, din același procedeu, după care Apostol a izbutit primele puncte ale românilor, cu un eseu la colț, pe dreapta, în minutul 15, pasa finală venind de la Fercu.

Stelistul Lucaci a marcat în minutul 33 al doilea eseu al tricolorilor, transformat de Valentin Calafeteanu: 12-3 la pauză.

Spania a dominat primele 10 minute ale părții secunde iar Guillaume Guy Rouet a marcat un eseu în minutul 50, 12-8, care nu a fost transformat. Așadar și primele puncte ale părții secunde au fost reușite tot de oaspeții României, după care, în superioritate numerică, ”Stejarii” s-au redesprins în minutul 61 grație unui mol de margine, prin eseul lui Ursache, însă abia la a doua tentativă a gazdelor de a culca balonul oval în terenul de țintă, prima fiind risipită cu ușurință. Din nou, Calafeteanu a ratat transformarea.

Nici 3 minute nu aveau să treacă și un nou mol rulant al României, pe stânga, a înfrânt din nou defensiva în inferioritate numerică a ibericilor, Sîrbe concretizând forța pachetului de înaintare, 22-8, dar Calafeteanu irosind transformarea.

Cu punctul bonus ofensiv în buzunar, România a izbutit de o manieră identică și cel de-al cincilea eseu, în minutul 76, tot prin Sîrbe, Dumbravă preluând cu succes rolul de transformeur: 29-8.

Dintre rugbiștii Timișoarei, Stelian Burcea a intrat în minutul 68 în locul lui Lucaci, după ce căpitanul celor din Ronaț începea partida de sub Feleac în calitate de rezervă, postură din care, puțin după pauză, au intrat pe rând Sîrbe, Ioniță, Pristaviță, Pungea, Rădoi.

XV-le de start al României în partida de sâmbătă de pe Cluj Arena: 1. Mihăiță Lazăr, 2. Otar Turashvili, 3. Andrei Ursache, 4. Valentin Popârlan, 5. Marius Antonescu, 6. Viorel Lucaci, 7. Valentin Ursache, 8. Mihai Macovei – cpt., 9. Valentin Calafeteanu, 10. Dănuț Dumbravă, 11. Ionuț Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Robert Dascălu, 14. Adrian Apostol, 15. Cătălin Fercu,

Rezerve la start: 16. Andrei Rădoi, 17. Constantin Pristaviță, 18. Horațiu Pungea, 19. Marius Sîrbe, 20. Stelian Burcea, 21. Grigoraș Diaconescu, 22. Florin Ioniță, 23. Dorin Manole.

Antrenor: Lynn Howells.

”Stejarii” vor evolua în etapa a III-a, peste două săptămâni, la Soci, pe terenul Rusiei.

Tot astăzi, în runda secundă, s-au mai jucat Georgia – Portugalia și Germania – Rusia.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: