Popîrlan, Burcea și Calafeteanu, titulari ai Timișoarei în Rusia, pentru ”Stejarii” României

Lider cu punctaj maxim după două runde al ediției din acest an în Divizia 1A din Rugby Europe Championship, fostă Cupă Europeană a Națiunilor, România are în XV-le de start pentru deplasarea de sâmbătă la Krasnodar, pe terenul Rusiei, și 3 componenți ai Timișoara Saracens RCM UVT.

Calafeteanu, înaintea unui nou duel cu Vlaicu, ajuns în acest sezon la RCJ Farul

Calafeteanu

Eugen Apjok i-a inclus în garnitură de start pe Valentin Popîrlan, Stelian Burcea și Valentin Calafeteanu, în vreme ce Alexandru Țăruș este rezervă în acest duel al locurilor 20 respectiv 16 în ierarhia mondială IRB, programat  începând cu ora 13.

În alcătuire nu se mai regăsește și Cătălin Fercu, accidentat în cursul jocului de revenire în rândul ”Stejarilor”, în urmă cu două săptămâni, pe Cluj Arena, contra Spaniei.

”Stejarii” conduc în clasamentul înaintea ultimelor 3 runde cu 10 puncte, urmați de Georgia, cu 9 puncte, Spania (5p), Rusia (5p), Portugalia (1p) și Germania (0). Pe nemți România îi va întâlni în următoarea deplasare, pe 14 martie, la Heidelberg, ultima apariție fiind pe ”Arcul de Triumf”, în 21 martie, cu cealaltă calificată din ”A1” la Cupa Mondială, selecționata Georgiei.

Rolul de antrenor principal este îndeplinit cu această ocazie de Eugen Apjok, în condițiile în care lotul este însoțit în deplasarea în Rusia doar de membrii staff-ului cu cetățenie română.

XV-le de start este alcătuit din 1. Mihăiță Lazăr, 2. Andrei Rădoi, 3. Horațiu Pungea, 4. Valentin Popîrlan, 5. Marius Sîrbe, 6. Viorel Lucaci – cpt., 7. Vlad Nistor, 8. Stelian Burcea, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Dănuț Dumbravă, 11. Ionuț Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Robert Dascălu, 14. Adrian Apostol și 15. Dorin Manole.

Rezerve sunt 16. Otar Turashvili, 17. Constantin Pristaviță, 18. Alexandru Țăruș, 19. Marius Antonescu, 20. Andrei Gorcioaia, 21. Grigoraș Diaconescu, 22. Florin Ioniță, 23. Sabin Strătilă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 7

 


Ultimele articole din categoria Rugby: