Rădoi, Fonovai și Fercu, tripleta campioanei Timișoara Saracens în XV-le ”Stejarilor” pentru restartul cu Germania

La 3 săptămâni după ce își asigurau la Cluj calificarea cu campioana Timișoara Saracens în decisiva dublă manșă din martie-aprilie pentru accederea în grupele Challenge Cup 2018/9 printr-un 21-12 cu RC Batumi, trei dintre reprezentanții clubului din Ronaț aleși în primul XV al României pentru debutul din 2018 în seria finală de apariții cu destinația Japonia vor evolua tot pe Cluj Arena și sâmbătă de la ora 16, împotriva nemților, și ca un preambul al confruntărilor inter-cluburi din play-off-ul din primăvară, cu Heidelberger RK.

O treime dintre titularii României provin din rugby-ul de club din Hexagon, pe când câte 3 de la Timișoara Saracens și liderul la zi al Superligii, CSA Steaua, câte doi reprezentanți în XV-le de start al întâlnirii de mâine după-amiază provenind de la CSM Știința Baia Mare respectiv CSM București.

Semnificativă este revenirea în galben-albastru după accidentare a fundașului Cătălin Fercu, al doilea cel mai convocat rugbist din istoria sportului intern cu balonul oval, care va bifa a 99-a selecție, tot din efectivul timișorenilor fiind incluși în formula de start Andrei Rădoi, în linia I, și Tangimana Fonovai, cu numărul 14.

O revenire este și cea a lui Stephen Shennan, unul dintre cei 3 jucători ai timișorenilor în rândul rezervelor, alături de componentul liniei I, Badiu, precum și Umaga, fiind vorba tot despre o revenire după accidentare.

”Stejarii” abordează cele 5 jocuri din perioada 10 februarie – 18 martie de pe locul I în Rugby Europe Championship, eșalon secund continental inter-țări, și implicit cu mari șanse de a-și asigura și a noua participare la turneul final mondial, IRB Rugby World Cup, programat anul viitor pe tărâm nipon. Mai întâi, hopul celei de-a 11-a confruntări cu Germania, care a pus România în acest deceniu la grea încercare, după care deplasarea la Madrid, duminica viitoare, respectiv jocurile la Cluj și Buzău cu Rusia și Belgia, pe 3 și 10 martie, respectiv ieșirea finală în Georgia, dornică de revanșă pe 18 martie.

România va începe jocul televizat de Telekom Sport în XV-le: 1. Mihăiță Lazăr (Castres), 2. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Valentin Ursache (Oyonnax), 7. Mihai Macovei – cpt. (Colomiers), 8. Stelian Burcea (CSM București), 9. Florin Surugiu (Steaua București), 10. Florin Vlaicu (Steaua București), 11. Ionuț Dumitru (Steaua București), 12. Sione Fakaosilea (Știința Baia Mare), 13. Paula Kinikinilau (CSM București), 14. Tangimana Fonovai (Timișoara Saracens), 15. Cătălin Fercu (Timișoara Saracens). Rezerve la start au fost convocați 16. Florin Bârdașu (Știința Baia Mare), 17. Ionel Badiu (Timișoara Saracens), 18. Alexandru Țăruș (Sale Sharks), 19. Alin Coste (Carcassonne), 20. Andrei Gorcioaia (Massy), 21. Valentin Calafeteanu (CSM București), 22. Stephen Shennan (Timișoara Saracens) și (23.) Jack Umaga (Timișoara Saracens).

Pe plan intern, ierarhiile la zi în Superliga și Cupa Regelui, pe coloana datelor tehnice.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: