RCM dă României 5 „Stejari”, cu retur înaintea finalei Cupei

Cu gîndul mai degrabă la apropiatul debut în Cupa României, programat peste două săptămîni, şi cu speranţe în reeditarea performanţei din decembrie 2011 de la Alba Iulia precum şi în realizarea eventului campionat-cupă, de care i-ar mai despărţi de fapt doar 5 săptămîni, cei de la RCM mvt UV Timişoara au fost atenţi mai ales în a nu se alege cu accidentări în ultimul turneu al Superligii de rugby în 7, pe care l-au găzduit sîmbătă în Ronaţ.

Cătălin Fercu, al doilea din dreapta, convocat de la RCM mvt UV Timişoara la "Stejari", alături de alţi 4 colegi printre care însă nu şi Valentin Calafeteanu (dreapta), accidentat în finala cîştigată de galbeni, cu "retur" de la lot la fine de noiembrie, în timp util pentru alinerea într-o nouă finală, una de dorit şi de aşteptat ca bănăţenii să evolueze întru apărarea trofeului...

Ca strategie a clubului de la cucerirea titlului naţional şi pînă la debutul în Cupa României Gold Corporation, programat odată cu faza optimilor de finală, pe 10 noiembrie, RCM mvt UV Timişoara a căutat să facă o figură cît mai onorabilă în întrecerea „apendice” de rugby în 7, în condiţiile în care prioritatea a constituit-o protejarea de orice fel de accidentări.

La acelaşi lucru speră galben-albaştrii şi în urma prezenţei selecţionabililor în tricoul „Stejarilor”, campioana primind convocatorul în lotul reprezentativ condus de Harry Dumitraş şi năzuind ca Lemnaru, Fercu, Rus, Turashvili şi Pungea, cei 5 timişoreni la naţională, să revină în plenitudinea forţelor la echipa lor de club, cu o săptămînă înaintea datei finalei Cupei României.

„Pentru noi, prezenţa în Superliga de rugby în 7 a fost mai mult de nevoie, nu un obiectiv în sine, iar în acest caz rezultatele nu ne-au prea interesat, ci doar să nu avem jucători accidentaţi, dat fiind că urmează meciurile Cupei, mai ales că în primele faze ne vor lipsi selecţionabilii. Ştiind că avem un număr consistent de selecţionabili pentru reprezentativa <Stejarilor> în vederea jocurilor cu SUA şi Japonia, am avut ca prim obiectiv evitarea accidentărilor, pentru că altfel nu ne mai permiteam să accedem în finală”, a explicat Dan Borzaş, conducător al timişorenilor şi ex-rugbyst al Universităţii. Astfel, cei din Ronaţ au apelat pentru <7> la rugbyşti mai puţin utilizaţi în campionat şi care probabil nu vor fi în „prima linie” cu ocazia partidelor cheie din Cupa României, dînd totodată ocazia să joace în meciuri oficiale şi unor componenţi din lot dar fără multe minute la activ.

Selecţionabilii se vor antrena inclusiv pînă vinerea viitoare cu clubul timişorean, iar de luni sub bagheta lui Chester Williams, care îşi reintră aşadar în atribuţiile lăsate pe spezele secundului Marthinus Linee cîtă vreme şi-a savurat titlul naţional carpatin într-o vacanţă în ţara natală, urmînd ca duminică 4 noiembrie să răspundă prezent convocării la lot.

O zi mai apoi, lunea cealaltă, la ora 12, pe 5 noiembrie, se va efectua tragerea la sorţi a optimilor din 10 noiembrie, cînd deţinătoarea trofeului competiţiei K.O. şi de-acum campioana ţării va juca în mod cert în deplasare, pe terenul unei secund divizionare. „Sperăm să avem din nou un drum cît mai lung în competiţie şi să ne apărăm cu succes trofeul, ceea ce este obiectivul nostru numărul unu pe final de sezon”, ne-a explicat Dan Borzaş, secretar general la RCM mvt UV şi antrenor al galben-albaştrilor în întrecerea Superligii în 7.

Timişorenii vor juca în week-enduri succesive în Cupa României, sferturile urmînd a fi programate în 17 noiembrie, semifinalele pe 24 iar finala cu ocazia Zilei Naţionale.

„Trăgînd linie, sunt foarte mulţumit că am ieşit fără accidentări din cele 3 turnee ale campionatului de rugby în 7 şi doar cu o contuzie la gleznă suferită de Florin Fântînaru, dar care este vindecabilă, recuperabilă pînă la începerea Cupei”, a mai spus Borzaş, care a salutat aportul oferit astăzi, în turneul derulat pe „Gheorghe Răşcanu” din Ronaţ, cel de-al 3-lea şi epilog în „Superliga 7”, de nişte rugbyşti cu predilecţie pentru această variantă a sportului în XV: „De data aceasta, jucînd acasă, am apelat şi la 2 jucători din Noua Zeelandă, şi s-a văzut experienţa lor la rugby în 7, iar dacă aveam ca obiectiv şi cîştigarea acestei competiţii, folosind asemenea jucători, cu siguranţă cîştigam lejer întrecerea. Cei din Noua Zeelandă sunt specializaţi în rugby-ul în 7 şi diferenţa s-a văzut imediat. I-am folosit pe Mateaki Kafatolu şi Johnny Sola, plus jucătorii utilizaţi în turneele bucureştene”.

Ca ierarhizare, RCM mvt UV a intrat sîmbătă, cu ocazia celui de-al treilea turneu, pentru prima oară în zona locurilor 1-4, clasîndu-se în cele din urmă pe locul 4, iar în clasamentul general al competiţiei pe locul 6. Steaua, Dinamo, CSM Bucureşti, Farul şi CSM Ştiinţa Baia Mare au devansat gruparea timişoreană de rugby în 7, urmată în ierarhia finală de „U” Cluj şi Poli Agro Iaşi.

După ce încheia ultima în primul turneu bucureştean, pe 8, şi apoi avansa pe 6 săptămîna trecută, tot la Bucureşti, în turneul numărul 2, RCM a mai săltat aşadar două trepte pe teren propriu.

Steaua – Dinamo a fost şi finala turneului timişorean, adjudecată de roş-albaştri, care au căutat o consolare în titlul cucerit în 7, deplasîndu-se cu toţi jucătorii, inclusiv de exemplu Vlaicu.

Rezultatele Timişoarei pe 27 octombrie (turneul III): 17-5 cu RCJ Farul Constanţa, 0-17 cu Dinamo şi 24-5 cu „U” Cluj, toate în grupă, RCM clasîndu-se a doua şi avansînd în play-off-ul turneului, pentru locurile 1-4, în care a cedat cu 14-24 Stelei şi a pierdut cu 5-34 în faţa lui CSM Bucureşti.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la RCM dă României 5 „Stejari”, cu retur înaintea finalei Cupei

 1. aradean spune:

  draga mihai, acu’ fara suparare, dar oricum ai privi aceasta fotografie, fercu e pozitionat al doilea din dreapta, si nu din stanga…asa-i ca am dreptate?

 2. aradean spune:

  …si vad c-o tii asa si in continuare: „calafeteanu (in stanga)”!? poate in stanga lui fercu…eu indraznesc sa sustin ca el se afla in extremitetea dreapta a pozei, nu-i asa? sau am baut prea mult?

 3. aradean spune:

  desigur, materialul e corect, nimic de adaugat, doar acea mica informatie obtinuta azi de la cristi frisk – cunoscutul comentator de la rugby.tv – conform careia tragerea din 5 noiembrie (din sediul frr – la ora 12, parca) va putea fi urmarita in direct…desigur, pe rugby.tv…
  in rest, s-azim numai de bine…

 4. aradean spune:

  mersi ptr corecturi…acum poti sterge si comment-ul meu… ma refer la primele doua, desigur… al treilea insa ramane valabil, in conditiile, daca cristi „se va tine de cuvant”…

  • Noi mulţumim frumos că ne-aţi atras atenţia, nu ştiu unde mi-a fost capul, cred că am selectat dintre mai multe fotografii şi rămăsesem probabil cu ideea că erau în stînga, într-o alta… Vă rog să ne scuzaţi pentru eroare, neintenţionată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: