„De aceea am programat cantonamentul mai devreme, pentru a-i avea pe toţi laolaltă, ca o aproape unică situaţie de acest gen”, a explicat Alexandru Domocoş, antrenorul RCM MVT Universitatea de Vest Timişoara, referindu-se la prezenţa jucătorilor de lot naţional doar în această săptămînă cu întreaga garnitură de 32 rugbysti ai proaspăt întăritului club timişorean în pregătirea centralizată demarată marţi la Valea lui Liman.
„Implicarea noilor achiziţii nu vine de la sine şi pregătim crearea unor relaţii de joc care să le pună în valoare calităţile, bazîndu-ne pe potenţialul lor individual. Într-adevăr, ne antrenăm împreună doar în aceste zile şi în perioada 13-20 februarie, cînd vor reveni de la lot şi ni se vor realătura, ocazie cu care vom juca un meci amical, în miercurea respectivă. Altfel, pînă cu o săptămînă înaintea începerii campionatului, spre finele lunii martie, nu se vor mai antrena cu întregul lot”, s-a referit antrenorul Domocoş la selecţionabilii Timişoarei, care au fost achiziţionaţi în toamnă dar care sunt mai degrabă pe drumuri europene, în competiţii intercluburi sau la nivel naţional. Jucătorul de linia I Samuel Mariş se află între cei abia reveniţi de la ultimul joc al selecţionatei „Stejarii”, pierdut în weekend la Leeds în faţa lui Carnegie, 26-6 (6-5), împreună cu Marian Drenceanu, Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Mădălin Lemnaru şi Lazăr, ultimul făcînd deplasarea fără însă a fi înscris pe foaia de joc de antrenorul Csaba Gal.
„Principalul obiectiv este construcţia unui club şi a unei granituri la standarde profesioniste în Timişoara şi pînă acum suntem în grafic în ceea ce priveşte planurile noastre”, a subliniat Domocoş, care va semna un contract de antrenor cu clubul.
Domocoş, care superviza stretchingul prevăzut în pregătirea specifică a doi jucători la ora apelului sporttim.ro, efectuează zilnic cîte două antrenamente, dimineaţa şi după-amiaza, defalcate la sala de forţă şi teren respectiv în alergări şi din nou înapoi pe teren, care „este acoperit cu zăpadă, noi mişcîndu-ne cît ne permite starea suprafeţei de joc, suficient pentru controlul mingii în condiţii de stabilitate dar fără contact corporal”. De fapt, condiţionat de vreme, RCM îşi va croi programul jocurilor amicale în jurul unor confruntări cu campioana Ungariei, tot după revenirea în 2 februarie din cantonamentul la Valea lui Liman fiind preconizate meciuri de verificare mai degrabă cu divizionare secunde, „de exemplu cu Petroşaniul, în orice caz cît mai multe, pentru fluidizarea relaţiilor de joc. Vom evita însă să ne-arătăm prea mult, în special în raport cu primele patru ale campionatului. Iar în luna martie vom evolua într-un meci programat de Federaţia Română de Rugby cu un club prim-divizionar rusesc, la revenirea sa din cantonamentul în Turcia”.
Pînă sîmbătă, cînd selecţionabilii vor părăsi Valea lui Liman pentru a răspunde convocării lotului reprezentativ în vederea jocului cu Portugalia, Domocoş are la dispoziţie întregul lot de 32 rugbysti, cu Mariş, Năcuţă, Chiroiu, Căpăţînă, Pungea, Ţăruş, Tănase, Vlădeanu şi Paul Borzaş, cu toţii jucători de linia I, Bianu, Lazăr, Drenceanu, Preoţescu, din linia a II-a, Bradu, veteranul echipei, Cristian Miu, în vîrstă de 40 ani, Ciocea, Burcea şi Rus, din linia a III-a, Dumitru, Zaiba, Calafeteanu, Conachi, Fântânaru, Fercu, Roşu, Ţepurică, Lemnaru, Bizu, Iftode, Ene, Damaschin, Preda, pe treisferturi. Dintre aceştia, tineri localnici sunt Căpăţînă, Neacşu, Ţepurică, Zaiba şi Paul Borzaş, alţi jucători rămaşi în Timişoara, pe motiv de indisponibilitate medicală, fiind Ciprian Borzaş, Gârbău, Neacşu şi Argintaru, respectiv tînărul de 18 ani George Szucz, aflat pe băncile şcolii.
„Unii jucători au de dezvoltat masa musculară, alţii au o masă grasă mai mare iar unii sunt în parametri normali, cam acestea ar fi în linii mari cele trei tipuri fiziologice la echipă”, a mai spus Domocoş legat de perioada de reacomodare la efort după pauza de sărbători. Pe zăpadă la Valea lui Liman, RCM încheagă primele relaţii de joc laolaltă în vederea pregătirii sezonului ce începe peste două luni.